The Matrix 4: Cast, releasedatum en meer!

Article
woensdag, 27 januari 2021 om 14:30
the matrixf1638522495
WarnerBros. is momenteel keihard aan het werk aan een vierde deel van The Matrix. De originele Matrix trilogie was natuurlijk een groot succes. Meerdere grote titels kwamen de laatste jaren terugkeren, dus ook het verhaal van The Matrix zal nog een vervolg krijgen. Dit is alles wat wij momenteel weten over The Matrix 4!

Cast

In The Matrix 4 zullen we meerdere oude bekenden terugkrijgen. Zo zal de hoofdpersoon van de originele trilogie, Neo, terugkeren in het vierde deel van de film en zelfs opnieuw gespeeld worden door Keanu Reeves. Neo is zeker niet de enige. Carrie-Anne Moss zal namelijk opnieuw de rol van Trinity op zich nemen en ook Morpheus zal weer te zien zijn in The Matrix 4. Wel krijgen we dit keer een jonge versie van Morpheus te zien, die niet gespeeld zal worden door Laurence Fishburne, maar door Yahya Abdul-Mateen II.
De kans zit er dik in dat we nog meer oude bekenden te zien krijgen, maar er zullen natuurlijk ook een hoop nieuwe gezichten te zien zijn in The Matrix 4. De laatste film uit de originele trilogie kwam ruim 17 jaar geleden uit, wat betekent dat een hoop van de acteurs niet meer in staat zullen zijn hun oude rol te spelen. We krijgen een hoop grote namen te zien in The Matrix 4.

Releasedatum

Ook de releasedatum van The Matrix staat al gepland. De film moest in eerste instantie uit gaan komen op 22 december dit jaar, maar vanwege het coronavirus werd de productie recentelijk stopgezet. Hierdoor is de releasedatum van de film doorgeschoven naar april 2022. De kans dat ook dit uiteindelijk weer verplaatst zal worden is natuurlijk aanwezig, maar momenteel is dit de geplande releasemaand. Ook weten we dat WarnerBros. van plan is om de film direct op HBO Max te plaatsen. Dit is iets wat ze met meerdere grote titels, zoals Dune en Godzilla vs. Kong, van plan is. HBO Max zal later dit jaar ook in Europa beschikbaar zijn, dus The Matrix 4 zal hoogstwaarschijnlijk op de dag van release al vanuit huis beschikbaar zijn.

Regie

De eerste drie The Matrix films werden geregisseerd door de zusjes Lana en Lilly Wachowski. Hoewel Lilly dit keer er dit keer niet bij is, zal Lana samen met Grant Hill voor de productie van de film zorgen. Lana Wachowski heeft natuurlijk meer projecten gehad dan alleen The Matrix. Zo regisseerde de 55-jarige vrouw onder anderen V For Vendetta en Jupiter Ascending. De laatste van deze twee is haar meest recentelijke film, deze kwam uit in 2015. In deze twee films werkte zij ook al samen met Grant Hill. De twee regisseerden samen ontzettend veel films, dus over de samenwerking hoeven we ons gelukkig geen zorgen te maken.
screenshot 2021 01 15 at 134808f1610714934
Wat verwachten jullie van The Matrix 4? En wat zouden jullie graag zien in deze film? Laat het ons weten met een reactie!