Super Mario 3D World + Bowser’s Fury Preview - Bowser is woest!

  Nintendo is de afgelopen jaren druk bezig de Wii U blockbusters een voor een naar de Switch te brengen. Nu is eindelijk de loodgieter weer aan de beurt met zijn grootste Wii U avontuur. Super Mario 3D World is, net als de rest, niet zomaar een port, maar voegt flink wat content toe. Of dit een aankoop voor de volle mep rechtvaardigt lees je in deze Super Mario 3D World + Bowser’s Fury preview.

  Nintendo heeft een tijd geleden het geniale idee gekregen om oudere Nintendo games uit te brengen in een nieuw jasje. Daarbij krijgen we vaak nieuwe content die de games weer interessant maken voor iedereen. In het geval van Super Mario 3D World, die Mario al in 2013 in een kat veranderde en de Sprixies liet redden, krijg je de add-on Bowser’s Fury erbij. Daarnaast maakt Nintendo de coöp van de game nu online beschikbaar en daarmee is dit een van de eerste games die je volledig offline en online in coöp kunt spelen. Maar wat belooft de game je allemaal op 12 februari voor ruim 50 euro?

  Een epische uitbreiding

  De meest prominente add-on die super Mario 3D World op de Switch je geeft zit in de titel verstopt. Je krijgt niet alleen de Wii U game uit 2013, maar krijgt daarbij een ‘hele nieuwe game’: Bowser’s Fury. Hierin staat Bowser centraal en dit keer is de draak echt razend. Hij heeft zichzelf op een of andere manier getransformeerd in een enorme versie van zichzelf en zaait overal verderf. Zelfs zijn zoon Bowser jr. is bang voor hem en vraagt Mario dan ook om hulp. Met Mario onder de knoppen en Bowser jr. aan je zijde ga je op een zoektocht naar een manier om Bowser tot bedaren te brengen.

  Dat mag je doen in een enorme open wereld die je stukje bij beetje vrijspeelt door te platformen. De klassieke Mario gameplay die we uit bijvoorbeeld Super Mario Oddyssey en Super Mario 3D World kennen komt hierin weer voorbij. Je rent, klimt, zwemt, springt op het hoofd van vijanden en verandert regelmatig van power-up in deze game. Onderweg moet je op zoek naar kattenzonnen en uiteindelijk moet je zelfs in een heuse titanenstrijd het gevecht aangaan met de enorme Godzilla achtige Bowser. Gelukkig verander je op dat moment zelf ook in een enorme variant van Mario in zijn kattenpak!

  Tijdens de speeltijd die wij hadden met Bowser’s Fury merkten we meteen dat de gameplay minstens net zo verfrissend aanvoelt als Super Mario Odyssey dat deed. Nintendo heeft duidelijk inspiratie gehaald uit die game, waarin je vrij door werelden kunt rennen en vervolgens een mooie mix gemaakt met Super Mario 3D World.

  Bowser’s Fury is duister en verfrissend

  Daarnaast belooft dit misschien nog wel het meest duistere verhaal dat ooit in een Mario game voorbij is gekomen te worden. Als afwisseling op de kleurrijke omgevingen en de vrolijke deuntjes die gewend zijn van Mario games, krijgt Bowser’s Fury donkere en regenachtige stukken die ineens en hele andere sfeer geven aan het avontuur. Dat wil niet zeggen dat dit niet geschikt is voor de kids. Integendeel, de game is nog steeds net zo toegankelijk voor de kleintjes als de andere Mario-titels.

  Helemaal als het aankomt op de moeilijkheidsgraad. Bowser’s Fury laat je alleen of met twee spelers (offline) spelen. Hoe dan ook helpt Bowser jr. je tijdens je avontuur. Hoeveel dat is mag je zelf bepalen (veel, weinig of niet). Los van de basis is de gameplay daarbij wel anders dan voorgaande Mario games en zelfs wat anders dan Mario Odyssey. Power-ups die je verzamelt draag je namelijk allemaal met je mee en kun je gebruiken wanneer het jou uitkomt. Niet langer verdwijnen ongebruikte vuurbloemen, paddenstoelen en kattenpakjes.

  Daarbij is misschien nog wel het meest vernieuwend dat Bowser’s Fury niet met levens werkt, maar met munten die je kwijtraakt als je doodgaat. Game over gaan is er dus niet bij in deze content. Het avontuur in Bowser’s Fury belooft een nieuwe richting die misschien wel net de frisse wind is die Mario nodig heeft.

  Een enorm avontuur als basis

  Nu is Bowser’s Fury niet de hoofdgame van dit pakket. Die rol is weggelegd voor Super Mario 3D World. Deze game vormt de basis van deze (soort van) bundel, maar is in essentie dezelfde game als op de Wii U. De game is als het ware de grote broer van Super Mario 3D Land die je op de 3DS al driedimensionaal liet rondrennen met de loodgieter. Mario trekt weer alles uit de kast, maar dit keer is het niet de prinses die gered moet worden. Met de loodgieter onder de knoppen moet je namelijk op pad om de fee-achtige Sprixieprinsessen te redden die door Bowser en zijn onderdanen gevangen zijn genomen. Het verhaal is zoals altijd behoorlijk eenvoudig van opzet en datzelfde geldt voor de gameplay.

  Met Mario of een van zijn vrienden Toad, Prinses Peach of Luigi maak je weer van alles mee terwijl je de Sprixieprinsessen gaat redden. Het is allemaal gesneden koek. Je hebt een enorme wereldkaart waarop je je van het ene naar het andere level verplaatst. Tijdens het spelen merkten wij wel meteen dat wereldkaart enorm is en genoeg levels, bazen, geheimen en meer gaat bieden. Hiermee belooft Nintendo wederom urenlang gameplay met de bekendste loodgieter ter wereld. Al blijft het een herhaling van zetten, het is heerlijk om weer met de game aan de slag te gaan!

  Verandering van spijs doet eten

  De levels in Super Mario 3D World zijn daarbij ontzettend uiteenlopend. In de meeste levels platform je je weer suf, maar zo nu en dan krijg je ineens een onderwaterlevel of een level waarin je op Plessie, Nintendo’s versie van het Loch Ness monster, moet rijden. De vele garderobewisselingen van Mario zorgen voor de variatie in de levels. De ene keer gooi je vuurballen en de andere keer ga je met een boemerang aan de slag. De ster van de show is Kat-Mario in deze game, die je tegen muren op laat klimmen en vijanden laat krabben. Deze toevoeging is leuk, maar we merkten wel dat Nintendo je een beetje in het kattenpak probeert te pushen door de levels erop in te richten.

  Andere variatie komt voorbij in de Captain Toad levels. De avonturier maakte in de Wii U-versie van de game zijn debuut en heeft nu een wat grotere rol in de game. Hij komt in zijn eigen puzzellevels voorbij, maar is ook in andere levels te vinden als je goed genoeg zoekt. De Captain Toad avonturen voelen een beetje als een lekker toetje na een goede maaltijd, waar je geen genoeg van kunt krijgen.

  Het tofste is misschien nog wel dat je dit toetje niet alleen hoeft op te eten. Je kan samen smullen van dit avontuur, want de Switch versie van Super Mario 3D World brengt een vernieuwing brengt die wij met open armen verwelkomen: de game is zowel offline als online met maximaal vier spelers te spelen! De game is namelijk als een van de weinige Mario-games volledig online te spelen waarbij geen enkele speler onderdoet voor speler 1. Elk karakter speelt daarbij net even anders dan Mario. Luigi springt bijvoorbeeld hoger, Toad weer wat lager en Princess Peach kan zelfs even zweven!

  Super Mario 3D World + Bowser Fury Preview – Nintendo flikt het weer

  Nintendo belooft met Super Mario 3D World niet alleen online multiplayer die iedereen gelijkwaardig laat spelen, maar brengt ook nog eens een flinke dosis extra content die als een frisse wind aanvoelt. Bowser’s Fury belooft een add-on te zijn die van epische proporties is.

  Naast de hoofdgame biedt Bowser’s Fury namelijk ongekende vrijheid die we eerder zagen in Mario’s Odyssey. Een vrijheid die we vaker willen proeven. Misschien is dit zelfs wel een voorbode van een nieuwe generatie Mario-games en als dat zo is, kunnen wij niet wachten! Voor nu raden wij je alleen al voor die nieuwe content aan om de game te pre-orderen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.