The Little Acre - 4 redenen om deze titel in de gaten te houden

Article
zaterdag, 03 september 2016 om 14:00
xgn google image
In de jaren 90 waren Point & Click-games enorm populair, met titels als Secret of Monkey Island, Broken Sword en Full Throttle. Met de opkomst van 3D-games kwam daar lange tijd een einde aan, maar met onder andere The Little Acre lijkt het genre terug te zijn. Lees 4 redenen om The Little Acre in de gaten te houden.

1. Twee-dimensionaal verhaal

The Little Acre speelt zich af in de jaren 50 in Ierland en je krijgt de controle over twee personages, namelijk Aiden en zijn dochter Lily. Er gaat echter een aantal dingen mis op het Ierse platteland, want al snel is de vader van Aiden ineens verdwenen en het antwoord lijkt te liggen bij één van zijn vreemde experimenten.
Wanneer Aiden op onderzoek uitgaat in het lab van zijn vader, is het vrij duidelijk wat de boosdoener is geweest, namelijk een machine waarmee er een portaal kan worden geopend naar een andere dimensie. Uiteraard gaat het ook deze keer mis en Aiden wordt het portaal ingeslingerd. Zonder angst gaat Lily haar vader achterna om hem en haar grootvader te redden.
Het hele verhaal speelt zich echter niet exclusief af in de andere dimensie, dat het beste valt te vergelijken met een sprookjeswereld als Wonderland, want later zullen Aiden en Lily zich tussen de twee dimensies kunnen transporteren. Volgens ontwikkelaar Pewter Games gaat dit wel volgens het verhaal, spelers zullen dus niet op commando kunnen wisselen en er zullen ook geen puzzels mee verweven zijn.
96886

2. Volledig met de hand geanimeerd

Niet alleen is The Little Acre een nostalgie-trip als het gaat om het Point & Click-genre, de makers hebben ook een ander element overgenomen, waardoor The Little Acre niet had mistaan tussen de klassiekers uit de jaren 90. De game is namelijk volledig met de hand geanimeerd en het ziet er dan ook fenomenaal uit, met kleurrijke gebieden, cartooneske animaties en in de andere dimensie soms bizarre flora en fauna.
Zelfs iets simpels als een kat komt al meteen tot leven in The Little Acre. Wanneer Aiden het lab probeert in te komen, komt hij een slapende, zwarte kater tegen bij de deur, die hij voor verschillende puzzels kan en moet gebruiken om verder in het verhaal te komen. Zodra de schattige haarbal echter zijn ogen opendoet, heb je al meteen het idee met een echt karakter te maken te hebben die bomvol persoonlijkheid zit. Als je eenmaal The Little Acre is beweging ziet, ben je meteen verkocht.
The Little Acre heeft daarnaast eigenlijk ook twee verschillende tekenstijlen. In de normale wereld zijn de personages namelijk gevormd zoals je ze zou verwachten, met ongeveer de juiste lengte en enigszins realistische verhoudingen in het gezicht. In de sprookjeswereld daarentegen is alles anders, zo zijn de karakters kleiner en gevormd als bobbleheads en ook dieren, zoals de hond van Lily, nemen een compleet andere vorm aan.
96887

3. Charles Cecil helpt mee aan The Little Acre

We hadden in de introductie al een paar klassiekers aangehaald, waaronder Broken Sword: The Shadow of the Templars en dat is niet zonder reden. Het brein achter Broken Sword, Charles Cecil, werkt namelijk sinds kort mee aan The Little Acre. De Point & Click Adventure was al een tijdje in ontwikkeling, maar toen Cecil hoorde over het project en een kijkje kwam nemen, was hij gelijk verkocht en werkt sindsdien mee als executive producer.
Voordat Cecil aan het project ging meewerken, zat er al een zeer herkenbare referentie in naar Broken Sword: The Shadow of the Templars. In die game moest je een, tegenwoordig beruchte, puzzel oplossen, waarbij je een ploeg moet verplaatsen, zodat het touw van een geit erin vast blijft zitten en jij voorbij de geit kan komen. Het was de enige puzzel die draaide om timing en snel reageren, het is namelijk alleen mogelijk om de ploeg te verplaatsen, als je net omver bent gebeukt door de geit.
In The Little Acre zit een puzzel die akelig dichtbij de beruchte geit-puzzel komt, maar deze keer is de boosdoener een aggresieve vogel. Door middel van je schattige kat is het mogelijk om de vogel af te leiden, zodat je erlangs kan komen, maar net zoals Broken Sword moet de puzzel worden opgelost door middel van timing. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Cecil hard moest lachen toen hij de puzzel zag.
96888

4. Het is een Point & Click Adventure!

In de jaren 90 was het een genre waarmee je werd doodgegooid en de markt bijna overzadigd was, maar tot voor kort waren Point & Click Adventures even zeldzaam als splitscreen co-op games. Gelukkig is dat tij gaan keren sinds 2015, met games als King’s Quest, de remaster van Full Throttle en natuurlijk The Little Acre.
Wie is opgegroeid met eerdergenoemde klassiekers en games als Day of the Tentacle en Grim Fandago, zal waarschijnlijk zeer enthousiast worden van The Little Acre, met de originele setting, prachtige animaties en de steun van Charles Cecil.
The Little Acre staat gepland voor een release in 2016, voor op de PC en Xbox One.

Populair Nieuws