The LEGO Batman Movie facts - Alles wat je moet weten

  The LEGO Batman Movie is eindelijk te zien in de bioscoop. Als opwarmertje voor een avondje uit zetten wij vijf The LEGO Batman Movie facts op een rij om je helemaal voor te bereiden.

  The LEGO Batman Movie is vanaf 8 februari te zien in de Nederlandse bioscopen. In deze spin-off op de in 2014 verschenen The LEGO Movie draait het helemaal om Batman. Dit personage was zo populair dat het volgens de makers (en volgens Batman zelf) een eigen film verdiende.

  In The LEGO Batman Movie zet de Joker de boel zodanig op stelten dat Batman het zelf allemaal niet meer aankan. Daarom moet hij, tegen zijn zin in, samen werken met zijn medehelden uit het DC universum. Zijn vrienden schieten hem maar al te graag te hulp, maar het is niet zeker of zijn ego al die hulp wel aankan.

  Dat is globaal wat je kunt verwachten van deze film, maar er valt nog veel meer te vertellen. Wij hebben vijf The LEGO Batman Movie facts op een rij gezet, die je kunt gebruiken om indruk te maken op je vrienden als je naar de bioscoop gaat.

  Overal easter eggs

  Op de weg naar de release van The LEGO Batman Movie werd de film wel eens een 90 minuten easter egg genoemd. Volgens de makers zullen er maar weinig scenes zijn in de film waarin er niet een of andere referentie wordt gemaakt naar het Batman universum. Het script laat geen enkele mogelijkheid liggen om andere Batman verhalen aan te halen. Het is de complete Batman lore in een notendop.

  Batman heeft al zijn opwachting gemaakt in comics, films, animatie, series, games, boeken en zelfs musicals. The LEGO Batman Movie zal voornamelijk content halen uit de comics, maar ook verhalen uit andere media zal worden aangekaart in deze film. Batman verschijnt in meer dan dertienduizend comics, dus er is genoeg stof om op terug te slaan.

  Niet alleen het verhaal zal vol staan van de referenties, maar ook in de achtergronden zal van alles gebeuren. Fans zouden uren bezig kunnen zijn om alle easter eggs te achterhalen. En dat brengt ons bij het volgende punt.

  Verrassende cameo's

  Als je ook daadwerkelijk verrast wilt worden door deze verrassende cameo's dan kun je beter doorklikken naar de volgende pagina. Anders verklappen we nu enkele van de cameo's die je kunt verwachten in The LEGO Batman Movie. Natuurlijk staat de film stijf van de DC karakters, maar ook andere series hebben een scene kunnen veroveren in de film.

  Wat dacht je bijvoorbeeld van Voldemort, uit de Harry Potter franchise? King Kong maakt zijn opwachting en Sauron, van Lord of the Rings, is ook te zien. Verder kom je nog de Gremlins tegen uit de gelijknamige film uit 1984. De Wicked Witch of the West is ook aanwezig net als een paar van haar vliegende apen. Doctor Who fans kunnen uitkijken naar Daleks en Jurassic Park liefhebbers naar de velociraptors en T-rex uit de film. Daarnaast verlaat Agent Smith de Matrix even om hallo te zeggen.

  Zo zullen er geheid nog wel meer cameo's in de film te zien zijn. Wie er allemaal een verschijning maken, kun je zelf achter komen als je de film kijkt.

  Grootste line-up slechteriken ooit

  Natuurlijk draait een film met de naam The LEGO Batman Movie vooral om Batman, maar het zijn zijn tegenstanders die bijna de show stelen. Nog nooit hebben zoveel vijanden zich verzameld om het gezamenlijk tegen de Bats op te nemen. En als DC ergens een puntje boven Marvel heeft dan zijn het wel haar aanbod aan kleurrijke schurken.

  De Joker, Harley Quinn, Two-Face, The Riddler, Scarecrow en Catwoman zijn nog maar het begin van de lange lijst. Andere bekende schurken die je tegen zult komen in de film zijn Bane, Clayface, Poison Ivy, Dr. Hugo Strange, Killer Croc, de Penguin en Mr. Freeze, die we onder andere al tegen zijn gekomen in de Batman Arkham games.

  The LEGO Batman Movie doet er nog een schepje bovenop en geeft minder bekende slechteriken ook een kans om in het spotlicht te staan. Het wordt de eerste keer dat schurken als Captain Boomerang, Kite-Man, Mad Hatter, King Tut, Polka-Dot Man en Crazy Quilt in een Batman film mogen verschijnen. De lijst gaat dan nog verder met namen als de Kabuki Twins, Zebra Man, Eraser, Zodiac Master, Man-Bat, Professor Pyg en March Harriet.

  Orca, Catman, The Mime, Calculator, Red Hood, Mutant Leader, Calendar Man, Tarantula, Magpie, Baby Doll, Firefly, Egghead, Gentleman Ghost, Killer Moth, Clock King, Doctor Phosphorus en ook Condiment King is natuurlijk niet te vergeten.

  Geweldig stemtalent spreekt de karakters in

  The LEGO Batman Movie heeft het voor elkaar gekregen een cast te verzamelen met allerlei grote namen. Hieronder kun je een lijstje vinden van enkele acteurs en actrices die hun stem verlenen aan deze film.

  • Will Arnett als Batman
  • Michael Cera als Robin
  • Ralph Fiennes als Alfred
  • Rosario Dawson als Barbara Gordon/ Batgirl
  • Jenny Slate als Harley Quinn
  • Zach Galifianakis als the Joker
  • Mariah Carey als Gotham's Burgemeester
  • Billy Dee Williams als Two-Face.
  • Conan O'Brien als The Riddler
  • Jason Mantzoukas als Scarecrow
  • Zoë Kravitz als Catwoman
  • Doug Benson als Bane
  • Kate Micucci als Clayface
  • Riki Lindhome als Poison Ivy
  • Adam Devine als The Flash
  • Eddie Izzard als Voldemort
  • Seth Green als King Kong
  • Jemaine Clement als Sauron

  Daarnaast komen Channing Tatum en Jonah Hill terug om de rollen van Superman en Green Lantern op te pakken die zij ook al vertolkten in The LEGO Movie.

  The LEGO Batman Movie pas het begin voor Warner Animation Group

  Warner Animation Group is relatief nieuw in de wereld van animatie. The LEGO Movie was de eerste film die onder die naam werd gemaakt door Warner Bros. De verse studio is ambitieus en heeft nog veel andere projecten in de pijplijn. De meest voor de hand liggende film is het vervolg op The LEGO Movie dat in 2019 zal verschijnen. Eerder verschijnt nog The Lego Ninjago Movie en er is ook een andere LEGO spin-off genaamd The Billion Brick Race in de maak

  Verder is de studio nog bezig om een hele rits 2D-series om te zetten in 3D animatiefilms. Het is al bekend dat we van Adventure Time, The Jetsons, Scooby-Doo, Speedy Gonzales en Bone een film kunnen verwachten in de toekomst. Er zijn nog geen data aan deze films gekoppeld, dus het kan best nog enkele jaren duren voordat we deze films te zien krijgen.

  Ten slotte is er nog de film waar al vele jaren een vervolg van wordt gevraagd: Space Jam. Warner Animation Group schijnt met de film bezig te zijn en zou LeBron James als sterspeler in gedachten hebben. Vorig jaar was de twintigste verjaardag van Space Jam en veel fans hoopten op een officiële aankondiging van een vervolg. Tot op heden is er nog maar weinig bekend over een eventuele Space Jam 2.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.