The Last of Us 2 features - 5 dingen die we willen zien

  The Last of Us was een weergaloze game die meerdere prijzen in ontvangst mocht nemen. The Last of Us 2 is ook al aangekondigd en komt misschien eerder dan we denken. Het is tijd om vooruit te kijken, wat voor The Last of Us 2 features willen we zien?

  The Last of Us zit vol met avontuur en actie. De hele game door zit je in een emotionele achtbaan alle hoeken van de post-apocalyptische wereld te ontdekken. De eerste The Last of Us was een topper, maar wat voor The Last of Us 2 features willen we zien om dat ook een topper te laten worden? Dat lees je in deze special!

  5. Duidelijkheid over het einde

  The Last of Us eindigt op een abrupte manier. Er zijn nog zoveel vragen die onbeantwoord zijn en jij, als Joel, staat net op het punt om een nieuw avontuur in te gaan met Ellie. Dan komt de aftiteling in beeld en zit je naar je scherm te kijken met de gedachte: ''dit kan je toch niet zo eindigen?''

  Misschien zijn de avonturen van Ellie en Joel wel mooi geweest en is er behoefte aan nieuw vlees. Dat kan ook wel, maar als speler wil je in The Last of Us 2 antwoorden van het einde van deel 1. Je wilt weten wat er gaat gebeuren, er zijn namelijk nog heel veel vragen die onbeantwoord zijn.

  Voor The Last of Us 2 zou het zonde zijn om dit einde zo open te houden. Ook al wordt The Last of Us 2 in een compleet ander tijdperk of omgeving geplaatst, we willen iets terug zien van waar eerste The Last of Us eindigt.

  4. Ellie en Joel

  Er is vrij weinig informatie bekend over The Last of Us 2, dus laat de geruchten en de ideeën nog maar lekker binnenkomen. The Last of Us 2 gaat natuurlijk een nieuw verhaal krijgen, maar er zijn twee personages die terug moeten komen.

  Of je nou wilt dat het verhaal begint waar The Last of Us 1 eindigt, of juist 20 jaar later. Het maakt niet uit, als we maar twee personages terug zien komen: Ellie en Joel.

  Ellie en Joel zijn de parels van The Last of Us. Op het begin van de game mogen ze elkaar niet, maar door hun gezamenlijke avontuur begint er een band te ontstaan. Deze band wordt gedurende de game steeds groter en groter en eindigt op het hoogste punt. Voor The Last of Us 2 willen we deze band weer terugzien.

  Ellie en Joel zijn namelijk twee personages die erg goed in de game zijn uitgewerkt. Het zou dus zonde zijn om niks met alle karakterontwikkelingen van Ellie en Joel te doen. We willen zien hoe Ellie en Joel verder met elkaar op avontuur gaan!

  3. Nieuwe geïnfecteerden en puzzels

  In The Last of Us heb je eigenlijk maar twee soorten geïnfecteerde personen. De snelle rennende geïnfecteerde, en de slome maar meer dodelijke. Soms heb je dan wel een dikke geïnfecteerde die lastig te vermoorden is, maar daar blijft het ook wel bij.

  Voor The Last of Us 2 willen we meer verschillende soorten zien. Deze nieuwe soorten zien er dan anders uit, hebben nieuwe vaardigheden en moeten op andere manieren vermoord worden. Zo kan het bijvoorbeeld gaaf zijn om een kleinere variant van de geïnfecteerde te zien. Deze zou een stuk minder goed te zien zijn waardoor je altijd goed moet uitkijken.

  Een ander (klein) minpunt van de eerste The Last of Us is dat je vaak dezelfde puzzels opnieuw moet uitvoeren. Een van die puzzels is Ellie over water heen zien te krijgen.

  Ellie kan namelijk niet zwemmen en daardoor moet ze iedere keer met een bepaald plateau worden vervoerd. Ook moet je vaak een ladder zoeken en gebruiken om verder te komen in de game. Voor het 2e deel wordt dit hopelijk opgelost door meer variatie te bieden.

  2. Diepgaande personages

  Ellie en Joel zijn geweldig. Maar als je in The Last of Us 2 volledig op deze twee personages gaat richten krijg je misschien te veel eentonigheid. In The Last of Us 2 willen we andere diepgaande personages waarbij je hetzelfde gevoel krijgt als bij Ellie en Joel.

  Zo kan bijvoorbeeld Tommy, de broer van Joel, een belangrijke rol spelen aangezien Joel al een aantal keer heeft voorgesteld terug te gaan naar zijn schuilplaats. Tommy was al bekend van de eerste The Last of Us. We weten al wat dingen over hem, maar het zou zeker interessant zijn om hier veel meer over te weten.

  Daarnaast kunnen er ook nieuwe personages worden geïntroduceerd die erg interessant kunnen zijn. Een van die personages kan bijvoorbeeld de vrouw van Joel zijn. We weten namelijk niet wat er met haar is gebeurd, want er is geen enkele keer over haar gepraat in het eerste deel van de game. Het zou gaaf zijn als The Last of Us interessante dingen over die vrouw vertelt.

  1. Meer vrijheid

  Het verhaal in de eerste The Last of Us is duidelijk te volgen. Je hebt één groot verhaallijn en je hebt als speler eigenlijk maar één manier om de game uit te spelen. Je maakt geen speciale keuzes in de game waardoor iedereen dezelfde versie van de game speelt.

  The Last of Us 2 zou hier verandering in kunnen brengen. Zo zou je meer vrijheid kunnen krijgen in de keuzes die je maakt, waardoor je op verschillende verhaallijnen wordt gezet. Kies je ervoor om dat groepje overlevers aan te vallen, of laat je ze gaan?

  De vrijheid gaat niet alleen om het verhaal. In The Last of Us ben je vaak erg gelimiteerd op de manier hoe je te werk gaat. Je kan meestal maar één kant op. The Last of Us 2 kan hier verandering in brengen door meer mogelijkheden te geven en uitgebreidere locaties.

  Hierdoor is elke ervaring van The Last of Us 2 anders, waardoor spelers vaker de game uit kunnen spelen om nieuwe dingen te ontdekken.

  Wat wil jij in The Last of Us 2 zien? Laat het weten!

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.