The Inpatient Verhaal - Wat is de link met Until Dawn?

  Vanaf 24 januari kun je weer eens doodsangsten uitstaan in VR met The Inpatient. Dat mag ook wel als de game zich in een krankzinnig ziekenhuis afspeelt. Wat veel mensen niet weten is dat het een vervolg is op Until Dawn. Wat is de link tussen de games en wat voor invloed heeft dat op het The Inpatient verhaal?

  Laten we beginnen bij het plot van The Inpatient. De setting van dienst is het Blackwood Pines Sanatorium, daar waar jij als hoofdpersonage wakker wordt zonder dat je weet wie je bent en waarom je daar bent. Daar moet je in The Inpatient zien achter te komen.

  Voor zover is er voor de mensen die Until Dawn niet hebben gespeeld geen link zichtbaar, zij het niet dat het Blackwood Pines Sanatorium één van de locaties in die games is en dat The Inpatient zich zestig jaar vóór de gebeurtenissen van Until Dawn afspeelt. Op de volgende pagina's gaan we wat dieper in op het Blackwood Pines Sanatorium en diens geschiedenis. Let op, er komen spoilers voorbij!

  Het plot van Until Dawn

  Until Dawn speelt zich af in de omgeving van Blackwood Mountain, een fictieve berg waar de ouders van Josh Washington, één van de hoofdpersonages van de game, een vakantiehuisje hebben. Ergens in 2014 houdt Josh een feestje in dat vakantiehuisje voor al zijn vrienden. Alleen slaat het noodlot toe als zijn zusjes Beth en Hannah, die in het bos buiten het huisje waren nadat Hannah vernederd werd door de rest, van een cliff afvallen nadat ze achterna werden gezeten door een mysterieus figuur.

  Een jaar later nodigt Josh zijn zeven vrienden wederom uit in het vakantiehuisje, maar deze keer om zijn overleden zusjes te herdenken. Wat zijn vrienden alleen niet weten is dat Josh snode plannen heeft en ze de stuipen op het juip wil jagen door als een gemaskerde psychopaat ze het leven zuur te maken.

  In de eerste helft van de game worden de zeven vrienden van Josh, die allemaal speelbaar zijn, dan ook geregeld achterna gezeten door een verkleede Josh. Sterker nog, Jessica, één van hen, wordt ontvoerd en naar het Blackwood Pines Sanatorium, waar het The Inpatient verhaal zich afspeelt, gebracht. En dat kan Mike, haar vriend, natuurlijk niet verkroppen en trekt naar het inmiddels verlaten gebouw om haar te redden.

  Geheimen van het Blackwood Pines Sanatorium

  Tijdens Mike's tocht door het Blackwood Pines Sanatorium komt hij tot een aantal cruciale ontdekkingen. Zo blijkt dat 60 jaar geleden mijnwerkers, die werkten in de inmiddels ingestorte mijn, gevangen zaten in diezelfde mijn en genoodzaakt waren mensenvlees te eten om te overleven. Toen de overlevenden bevrijd werden, werden ze ter observatie naar het Sanatorium zijn gebracht.

  Daar begonnen ze raar gedrag te vertonen en zelfs medewerkers van de kliniek aan te vallen. Binnen niet al te lange tijd veranderden ook hun uiterlijk, waarna ze transformeerden in bloeddorstige monsters: Wendigo's. De kliniek werd helemaal uitgemoord en Jefferson Bragg, de baas van Blackwood Pines Sanatorium, koos eieren voor zijn geld en pleegde zelfmoord.

  Uiteindelijk bleek dat de in de game gepleegde moorden het resultaat waren van aanvallen van Wendigo's en dat Josh, verkleed als psychopaat, zijn vrienden enkel bang maakte en feitelijk niks ernstigs gedaan heeft. De Wendigo's daarentegen zijn bloeddorstige wezens waar mensen in kunnen veranderen als ze mensenvlees eten. Dit dankzij een inheemse vloek die mensen treft wanneer ze dit doen.

  Wat is de link met het The Inpatient verhaal?

  En daar zit dus de link tussen Until Dawn en het The Inpatient verhaal. The Inpatient speelt zich namelijk zestig jaar voor de gebeurtenissen van Until Dawn af op de plek waar de vervloekte mijnwekers veranderden in Wendigo's en het ziekenhuis compleet uitmoordden. Wellicht dat de op de vorige pagina beschreven gebeurtenissen gebeuren in de game?

  Om daar achter te kunnen komen moet je toch echt wachten voordat The Inpatient uit is. Lang wachten hoef je overigens niet, want de game is vanaf 24 januari verkrijgbaar voor de PlayStation 4. Wel moet je in het bezit zijn van een PlayStation VR headset, want zonder kun je het spel niet spelen.

  Heb je al een PlayStation VR bril en wil je graag weten wat er voor jou in het verschiet ligt qua VR releases dit jaar? Lees dan onze special over PlayStation VR 2018 games door. Misschien zit er wel wat voor jou tussen.

  Until Dawn

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.