The Good Place op Netflix - 5 redenen om te kijken!

  Netflix staat vol goede komedie series, en The Good Place is daar één van. Maar veel mensen zien dit pareltje over het hoofd, wat juist zonde is. The Good Place is een hilarische serie vol humor. Dit zijn 5 redenen waarom The Good Place op Netflix kijken een goed idee is!

  NBC

  5. Origineler dan andere series

  Deze serie gaat over Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) die overlijdt en na haar dood in The Good Place terechtkomt. Een soort hemel waar alles mooi is, een Frozen Yoghurt op de hoek van elke straat zit, en waar de wereld bestaat uit rozengeur en maneschijn. Daarnaast word je in dit leven na de dood gekoppeld aan je soulmate met wie je de rest van je leven (lees: leven na de dood) doorbrengt. Daar tegenover staat The Bad Place, een soort hel waar je absoluut niet terecht wil komen.

  Maar er is een voorwaarde, je komt namelijk alleen in het paradijs als je op aarde een goed mens was. En Eleanor was alles behalve. Ze was egoïstisch, nam geen verantwoordelijkheid en verkocht nep-medicijnen aan bejaarden. Toen ze bij de supermarkt een ruzie veroorzaakte en haar goedkope margeritamix liet vallen, werd ze overreden door een aantal winkelkarretjesen en is ze overleden.

  Eleanor wordt wakker in de hemel en Michael, architect van het paradijs, leidt haar rond. Hij bedankt haar voor haar goede daden op aarde, wijst haar haar soulmate Chidi toe en geeft ze een prachtig huis. Dit is duidelijk een misverstand. Eleanor heeft twee keuzes: opbiechten dat ze hier niet thuishoort (vertrekken naar The Bad Place) of profiteren van het foutje. Ze kiest voor het laatste.

  NBC

  4. De leuke personages

  The Good Place is gevuld met mensen die een goed leven hebben gehad op aarde. Denk aan filosofen, vrijwilligers, en andere wereldverbeteraars. Maar Eleanor komt erachter dat ze niet de enige is bij wie er een misverstand is gemaakt! Zo ontmoeten we ook haar soulmate Chidi, een ethische filosoof die nogal moeite heeft met zijn geweten.

  Daarnaast hebben we de veel te lieve, en soms irritante, Tahani die eigenlijk helemaal niet zo lief blijkt te zijn. En monnik Jianyu die niet mag praten, die uiteindelijk een mislukte DJ genaamd Jason uit Los Angeles geweest blijkt te zijn.

  Alle vier zijn ze stuk voor stuk verward met een ander overleden mens en niemand heeft een idee wie ze écht zijn. Ze proberen ze hun "ware ik" te verbergen. Heel grappig om te zien, vooral omdat dat niet altijd even soepel verloopt.

  NBC

  3. Hey, Janet!

  Het paradijs heeft een soort Siri op voeten: Janet. Janet is een robot die je alles kan vertellen wat je maar wil, ze weet alles. Maar dan ook echt alles. Het enige wat je hoeft te roepen is "Hey, Janet!" en ze verschijnt naast je. Janet is een robot in een vrouwenlichaam zonder enige vorm van gevoel.

  Janet zorgt voor veel grappige situaties, vooral wanneer Jason verliefd op haar wordt. Ze weet natuurlijk niet wat gevoel is, dus geeft ze de allerdroogste reacties die je maar kan bedenken. Als Jason haar vertelt dat hij van haar houdt, reageert ze met "Thanks." . Janet is hilarisch en elke keer dat ze op het scherm verschijnt, krijg je spontaan de slappe lach.

  NBC

  2. Een les filosofie

  Eleanors soulmate is een filosoof genaamd Chidi, die haar in het begin ervan wil overtuigen dat ze moet toegeven dat alles één groot misverstand is. Hij wil haar laten zien dat er iets bestaat als een geweten met als uiteindelijk doel: Eleanor een beter mens maken. Hij geeft haar allerlei ethische dilemma's, zoals het bekende trolleyprobleem. Als je een trein bestuurt, mag je hem dan zo richten dat je één persoon vermoordt om drie anderen te redden?

  Zo zit de serie vol met dit soort dilemma's en je wordt zelf ook aan het denken gezet. En natuurlijk speelt geweten een grote rol in deze serie. De personages houden stug vol en laten hun "ware ik" niet aan de rest van de wereld zien. met de hoop in de paradijselijke hemel te mogen blijven. Maar dit lukt ze natuurlijk niet voor lang, want de waarheid komt altijd naar boven.

  Global Comedy

  1. De humor

  En de laatste reden, en misschien ook wel de belangrijkste om deze serie te kijken: de humor. Het is moeilijk om je lach in te houden tijdens het kijken en de serie zit vol hilarische situaties. Het hele verhaal steekt best apart in elkaar, waardoor het heel grappig is om naar te kijken.

  De serie zit vol droge humor, zo word je in The Bad Place elke dag gedwongen om pizza Hawaï (vanwege de discussie rondom warme ananas op pizza) te eten en word je gedwongen om non-stop naar Taylor Swift te luisteren. Er komen heel veel van dit soort droge acties voorbij en dat is wat de serie zo grappig maakt. Daarnaast is Janet natuurlijk niet te missen.

  The Good Place is perfect om te kijken tijdens het bankhangen. Bekijk onze top 10 meidenseries voor tijdens het bankhangen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.