The Elder Scrolls 6 gameplay - Features die we terug willen zien

  Het zal waarschijnlijk nog een tijdje duren voordat we kunnen genieten van de gameplay van The Elder Scrolls 6. Dit komt voornamelijk doordat het bedrijf eerst nog bezig is met de release van Starfield. Toch hebben wij wel zin in het zesde deel, vandaar dat wij alle features die we terug willen zien op een rij hebben gezet.

  In deze lijst gaan we ons voornamelijk focussen op de prachtige aspecten van de voorgangers van The Elder Scrolls 6, aangezien deze de gameplay tot nu toe alleen maar hebben verrijkt. The Elder Scrolls games hebben overduidelijk hun eigen charme en wij hopen dat Bethesda de charmes in deze lijst gaat behouden.

  Veel verschillende rassen

  Het is in veel verschillende RPG-games mogelijk om voordat je begint met spelen een ras te kiezen met verschillende voor- en nadelen. Toch hebben de rassen in The Elder Scrolls zo’n rijke geschiedenis dat deze compleet tot leven komen en wij willen dit absoluut terug zien in de nieuwste game.

  Deze verschillende rassen zullen niet alleen de gameplay van The Elder Scrolls 6 verbeteren, maar de kleurrijke geschiedenis en culturen die erbij horen geven ook een realistischer gevoel aan de games. Ook heeft het ras dat jij kiest effect op hoe sommige NPC’s zich tegen jou gedragen, wat een heftige inkijk geeft op de realiteit van de echte wereld waar mensen geen keuze hebben.

  Draken!

  Draken verschijnen voor het eerst in The Elder Scrolls V: Skyrim en deze mythische wezens werden hartelijk verwelkomd. Deze draken en de epische strijden die hierbij komen kijken kunnen niet meer gemist worden in de gameplay van The Elder Scrolls 6. In Skyrim konden deze draken in ieder geval niet gemist worden; hoe zou je er anders achter moeten komen dat jouw lichaam drakenbloed bevat?

  Ook zijn veel spelers al gewend dat er een bijzondere manier van vechten kan worden toegepast na het spelen van Skyrim. Wie had ooit gedacht dat je een vijand tot op het bot zou kunnen verbranden door naar ze te schreeuwen? Dit leer je allemaal dankzij de draken in de game en wij hopen dat Bethesda hier niet de draak mee zal steken en de prachtige magische wezens terug laat keren in The Elder Scrolls 6.

  Het levelsysteem uit Skyrim

  Van alle games uit de The Elder Scrolls franchise heeft het vijfde deel genaamd Skyrim toch wel het mooiste levelsysteem van allemaal. Niet alleen is deze extreem gebruiksvriendelijk maar het systeem werkt ook nog eens ontzettend soepel. Met mooiste bedoelen we daarnaast niet alleen prettig, het systeem is een oogappeltje van ons.

  In dit levelsysteem kun jij namelijk jouw skill punten gebruiken in de vorm van verschillende soorten sterrenbeelden. Wanneer je een vaardigheid compleet onder de knie hebt gekregen en tot het uiterste puntje (of eigenlijk tot de uiterste ster) hebt ingevuld komt dit sterrenbeeld duidelijk in beeld te staan. Ook is het erg overzichtelijk om te zien hoeveel punten je hebt, waar je deze nog voor kunt gebruiken en er wordt door middel van kleurgebruik aangetoond onder welke categorie een skill past.

  De muziek

  De muziek van de The Elder Scrolls games is tot nu toe altijd perfect geweest voor de atmosfeer. De muziek wordt toegepast op verschillende momenten en dat is extreem belangrijk om een game memorabel en mooi te maken. De muziek van The Elder Scrolls kan enorm rustgevend zijn, maar kan je ook enthousiast maken voor een episch gevecht.

  Dit hopen wij terug te zien in The Elder Scrolls 6, aangezien de muziek een welkome toevoeging is aan de fantastische gameplay. Laten we dus maar hopen dat Jeremy Soule nog tijd kan vrijmaken voor een nieuw meesterwerk in de aankomende game, zodat zijn klanken ons kunnen vergezellen tijdens onze nachtwandeling door de wildernissen van Tamriel.

  Een rijke fantasie

  De makers van de The Elder Scrolls franchise hebben een flinke dosis fantasie ter beschikking staan. Wij zijn dankbaar voor deze fantasie, want het heeft ons al veel uren aan speelplezier opgeleverd. Ook zorgt dit ervoor dat we steeds weer nieuwe missies tegenkomen in de games, waardoor we vaak vergeten wat ons originele doel was.

  Als deze fantasie ook wordt toegepast in The Elder Scrolls 6, zal dit zeker weer zorgen voor gameplay waar spelers uren van hun tijd in willen en zullen stoppen. Iets wat een goed teken is, aangezien de wachttijd op een nieuwe game van The Elder Scrolls altijd redelijk lang is. Gelukkig krijgen we er vaak wel een game voor terug waar wij als fans jaren aan plezier mee kunnen beleven.

  Interessante NPC’s

  De grote, open wildernis genaamd Tamriel zou lang niet zo rijk gevuld zijn als de games geen NPC’s zouden bevatten. Hoewel niet elke NPC even veel diepte bevat en er soms wat weinig variatie is aan dialogen zijn deze personages essentieel om de The Elder Scrolls Games interessant te houden.

  Aangezien Bethesda nu al eerder gekke ideeën heeft gehad, zoals een Fallout game maken zonder NPC’s, proberen wij deze misstap nu alvast voor te zijn. Wij zouden de gameplay namelijk een stuk minder vermakelijk vinden zonder alle personages. Vooral zonder bijvoorbeeld de zeer memorabele Cicero en M'aiq the Liar. Het zou zonde zijn als NPC’s geen onderdeel uit zullen maken van The Elder Scrolls 6.

  Keuzes met een invloed

  De keuzes die je maakt in de The Elder Scrolls games hebben een invloed. Misschien is het niet altijd van enorm belang, maar je verhaal neemt wel een andere wending vanaf het moment dat je een keuze maakt. Bij welke guild sluit jij je aan? Aan welke kant van de oorlog zal jij komen te staan? Help jij een persoon in nood of niet?

  Zelfs de kleine keuzes die je maakt kunnen een klein effect hebben op de game. Wanneer je iemand helpt zal een NPC misschien aardiger tegen je doen of precies het tegenovergestelde. Het is fijn om deze kleine details te zien in de The Elder Scrolls games en we willen hier dan ook zeker meer van zien in de gameplay van The Elder Scrolls 6.

  De Guilds

  De Guilds in de The Elder Scrolls games kunnen zorgen voor de meest entertainende side-quests uit de games. Daarnaast kom je na aansluiting in contact met een groep NPC’s met een hele eigen cultuur waar je van kunt leren en mee kunt groeien. Ga je jagen op weerwolven of jagen op de jagers? Is een eeuwenoude code een goed motief voor moord?

  Wij hopen dat de questlines van deze Guilds weer iets meer gaan lijken op de questlines uit The Elder Scrolls III: Morrowind en The Elder Scrolls IV: Oblivion. Hoewel de Guilds in The Elder Scrolls V: Skyrim ook vermakelijk zijn, voelde deze toch iets minder diepzinnig dan die in de voormalige games. Wij hopen dat dit in de gameplay van The Elder Scrolls 6 weer iets beter wordt uitgeschreven.

  Een enorme wereld

  De werelden die Bethesda creëert bij het maken van The Elder Scrolls games zijn enorm. Er valt onwijs veel te exploreren en je zult je hoe dan ook een avonturier voelen. Of je nou een verlaten krot, een groot half gezonken schip of een nieuw dorpje vol leven tegenkomt, het is altijd weer verbazingwekkend dat je steeds nieuwe dingen kunt vinden in Tamriel.

  Laat dat dan ook een van de tofste dingen zijn aan de The Elder Scrolls games. Iedere keer dat er een nieuwe game wordt uitgebracht is er weer een nieuw land in Tamriel om te verkennen en een nieuw avontuur om aan te beginnen. Vandaar dat wij hopen dat er weer een enorme wereld ter beschikking wordt gesteld voor de gameplay van The Elder Scrolls 6. Wij kijken ernaar uit om deze te verkennen en het (on)veilig te maken.

  Mod-ondersteuning

  Dit is misschien wel een van de grootste redenen dat de The Elder Scrolls games tot vandaag de dag nog steeds worden gespeeld; mod-ondersteuning. Wat zijn we blij met mod-ondersteuning. Mods hebben ons namelijk de meest mooie, kleurrijke, bizarre, gestoorde en entertainende ervaringen gegeven. Hoe is het mogelijk dat een game met zoveel content nog mooier kan worden gemaakt?

  Deze mods werken als magie en zou dan ook wel degelijk de gameplay van The Elder Scrolls 6 kunnen verrijken. Vandaar dat wij dit graag weer terug zouden willen zien. Als je nog niet begrijp waarom raden wij aan om een kijkje te nemen naar onze artikelen over de vijf beste Skyrim Special Edition mods en de vijf raarste Skyrim mods, enjoy!

  The Elder Scrolls 6 gameplay - Hopelijk beter dan ooit tevoren

  De The Elder Scrolls games hebben ons al jaren aan speelplezier opgeleverd, maar helaas moeten wij altijd een flinke tijd wachten tot er een nieuwe game uitkomt. Toch gunnen wij Bethesda alle tijd om een mooie game neer te zetten, maar het is nu nog maar te hopen dat de gameplay van The Elder Scrolls 6 en alles dat daarbij komt kijken beter wordt dan ooit tevoren.

  Ben jij benieuwd of deze franchise iets voor jou is? Wij hebben een The Elder Scrolls V: Skyrim review waarin je er alles over kunt lezen. Ben je al fan en ben je nieuwsgierig naar het aankomende deel? Dan hebben wij nog een artikel klaar staan met alle The Elder Scrolls 6 geruchten.

  The Elder Scrolls V: Skyrim VR

  Verkijgbaar vanaf 2 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.