The Bureau: XCOM Declassified - Enthousiasme van acteur en regisseur

Article
vrijdag, 09 augustus 2013 om 17:30
xgn google image
The Bureau: XCOM Declassified is in aantocht, op 23 augustus om precies te zijn. Regisseur Henry Hobson en acteur Dominic Monaghan zijn erg enthousiast over de game, zo bleek gisteren tijdens een persconferentie in San Francisco.
Gisteravond om zes uur 's avonds was het tijd om wat trailers te laten zien en Hobson en Monaghan aan het woord te laten over The Bureau: XCOM Declassified. Zelf gingen we al eerder aan de slag met de game, waarvan een impressie online staat. Wij zijn al enthousiast over de game, en Hobson en Monaghan zijn dat zeker ook.
Het enthousiasme van Hobson
Eén ding is duidelijk: de bedoeling van beide heren is om met The Bureau: XCOM Declassified een ietwat mysterieuze titel neer te zetten waarbij veel aandacht is voor verhaal en diepgang. Voor Hobson was het van belang om een cinematografische wereld neer te zetten waarbij het verhaal stukje bij beetje onthuld wordt om zo de spanning erin te houden. Net zoals bij films wil Hobson dat mensen geboeid blijven en daarom is er op een gegeven moment een kind toegevoegd aan het scenario omdat mensen over het algemeen dan snel emotioneel betrokken raken.
Het moeilijkste vond Hobson om iets te maken wat steeds onderdeel is van een groter geheel. Er is geprobeerd om met The Bureau: XCOM Declassified een eigen identiteit neer te zetten door veel details weer te geven. Alle kleine facetten vindt Hobson belangrijk, zoals oog voor props, setting, enzovoorts. Details zitten ook verwerkt in de kleine elementen, zoals kostuums. Een tv-serie of film van XCOM ziet Hobson wel zitten, maar of dat echt gaat gebeuren, is de vraag. De beste man heeft al wel een volgend filmproject in de planning staan, namelijk een film met Arnold Schwarzenegger die een vader speelt van een kindje dat een zombievirus krijgt.
De invloed van Monaghan
Bij The Bureau: XCOM is ook acteur Dominic Monaghan betrokken, beter bekend als Merry uit The Lord of the Rings of de cokeverslaafde Charlie in de tv-hit Lost. Monaghan is niet vanaf het begin betrokken geweest bij The Bureau, maar liep op een gegeven moment iemand van 2K tegen het lijf en is sindsien enthousiast gemaakt en gebleven. Volgens hem is The Bureau: XCOM Declassified dan ook enorm cool om aan te werken.
Monaghan heeft de achternaam van zijn personage Ennis Cole zelf bedacht. Ten eerste omdat dit Noord-Amerikaans klinkt en ten tweede, omdat mensen nooit meteen weten of Cole een voor- of achternaam is. Daar houdt hij van. Hij wil een naam waarvan mensen niet gelijk doorhebben of het een good guy of een bad guy is.
Monaghan wilde niet dat zijn personage een echte secretaris zou zijn, vandaar dat hij in een filmpe ook 'funky' tikt. Het meest fascinerede aan acteren vindt hij het deel tussen wat iemand doet en wat iemand écht doet. Zijn personage vult een formulier in, maar dat is niet wat hij echt doet, wat hij aantoont is dat hij worstelt met allerlei gevoelens.
Ook is hij erg blij met de richting waarin games gaan. Alles wordt realisticher en meer verfijnd. Dat is de hele tendens van de game-industrie momenteel vindt Monaghan. Hij is zelf een enorme gamer, heeft meer dan 300 uur in Skyrim zitten en vindt het belangrijk om vaardigheden in games te leren. Hij is groot liefhebber van Uncharted, FIFA, de eerste Halo, en nog veel meer. Zelf heeft hij ook een verhaal klaarliggen voor eeng game die hij ooit hoopt te pitchen bij 2K. Tot die tijd is hij vooral te bewonderen in Wild Things, een tv-programma voor de Amerikaanse BBC.
Is enthousiasme genoeg?
Het is duidelijk, Hobson en Monaghan zijn erg verheugd met de komst van The Bureau: XCOM Declassified. Toch komt er wat betreft een goede game meer bij kijken dan enkel een mysterieus verhaal of diepgang qua karakters. Eerder impressies, waaronder een video-impressie, toonden aan dat er toch wel wat vraagtekens zijn bij bijvoorbeeld het grafische aspect van de game, alsook de besturing. Het eindoordeel zal later deze maand komen. Op 23 augustus komt de game uit op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.