The Battle of Winterfell - Welke strijders hebben het hardst gevochten?

  The Battle of Winterfell werd aan het begin van deze week uitgezonden en was een feest voor liefhebbers van geweld. De helden uit Game of Thrones moesten Winterfell verdedigen voor het dode leger en streden hierbij voor hun leven. In deze strijd blonken een paar van deze vechters uit en zij worden daarom in deze special in het zonnetje gezet.

  HBO

  7. Lyanna Mormont

  We beginnen deze lijst met Lyanna Mormont. In deze aflevering liet ze zien dat ze een ware leider is. Alleen al vanwege het feit dat ze in plaats van de andere vrouwen en kinderen niet in de crypten van Winterfell schuilde, maar los van het feit ze naast haar mannen vocht is ze een van de dapperste personages uit deze aflevering.

  Haar dood past dan ook goed bij haar persoonlijkheid. Wanneer een gigantische dode reus Winterfell binnentreed en Lyanna omver beukt staat ze gelijk weer op neemt wraak. Ze rent strijdlustig op hem af, maar wordt vanwege haar grootte gemakkelijk opgepakt en door zijn kolossale vuist fijngeknepen. Met haar laatste krachten steekt ze hem door het oog en weet ze hem te vermoorden. Een actie waar ze meerdere levens mee heeft gered.

  HBO

  6. Jon Snow

  Hoewel Snow een van de beste vechters uit Game of Thrones is, was hij in The Battle for Winterfell vooral in de lucht te vinden. Hij bestreedt namelijk samen met Daenerys het dode leger met drakenvuur. Honderden ‘wights’ werden binnen enkele seconden weggevaagd en de vraag is of Winterfell zonder de draken wel had kunnen overwinnen.

  Naast zijn effectiviteit op een draak, kreeg hij ook op de grond nog de kans om flink wat herrezen doden af te slachten. Als hij uiteindelijk The Night King tegenkomt lijkt het tijd voor een duel, maar daar wil The Night King niets van weten. Hij steekt zijn armen uit en brengt alle lichamen om hem heen weer tot leven, ondanks een heldhaftige poging van Jon om dit te stoppen.

  HBO

  5. Beric Dondarrion

  Beric Dondarrion kennen wij natuurlijk allemaal als de man met het vlammende zwaard die meerdere keren is teruggebracht uit de dood. Met als doel het dode leger voorgoed uit te roeien kwam hij naar Winterfell voor het eindgevecht met The Night King.

  Samen met Sandor Clegane verdedigde hij Winterfell voor de bijna eindeloze stroom aan ondoden. Wanneer hij ziet dat Clegane zo in shock is dat hij niet meer kan bewegen, weet Beric hem weer bij zijn verstand te brengen door hem naar een in de val gelokte Arya te laten kijken. Vervolgens vluchten ze samen naar haar toe om haar te redden. Op een gegeven moment zijn er zoveel wights dat Berric zichzelf opoffert om Arya’s leven te redden.

  Door deze daad heeft hij een cruciale rol gehad in het verslaan van het dode leger aangezien Arya de persoon is die uiteindelijk een einde maakt aan The Night King.

  4. The Night King

  Deze lijst is niet alleen voor helden. Ook The Night King heeft flink gestreden in de Battle of Winterfell en verdient daarom een plekje op deze lijst. Net als Jon Snow bevond The Night King zich in het eerste deel van de strijd vooral in de lucht. Op zijn herrezen draak Viserion ging hij de strijd aan met de draken van Jon en Daenerys en wist hij met het blauwe drakenvuur veel schade aan Winterfell aan te brengen.

  Op de grond liet hij, nadat hij een levende verbranding overleefde, alle doden die tijdens de strijd omgekomen waren weer tot leven komen. Met deze actie had hij de strijd in feite gewonnen aangezien het werk van de helden compleet ongedaan gemaakt werd. Hij had hierdoor vrij spel en kon gemakkelijk dichtbij zijn doelwit Bran komen. The Battle of Winterfell eindigde niet al te best voor hem. Nadat hij door Arya werd uitgeschakeld, werd zijn leger binnen enkele seconden weggevaagd. Evengoed hebben wij veel respect voor het feit dat hij zo ver is gekomen.

  HBO

  3. Theon Greyjoy

  Theon heeft een geschiedenis met Winterfell die lang teruggaat. Nadat hij er als kind opgroeide met de familie Stark, werd hij door zijn vader verplicht het kasteel over te nemen. Hij slaagde hierin en verraadde de Starks. In de jaren die volgden probeerde Theon weer op het juiste pad te komen en hij had dan ook een belangrijke taak in The Battle of Winterfell.

  In een poging om het vertrouwen van Bran Stark terug te verdienen nam hij de taak op zich om hem te verdedigen voor The Night King. Als het dode leger dichtbij komt doet Theon er alles aan om Bran te verdedigen en weet dan ook veel ondoden te vermoorden.

  Uiteindelijk blijken het er toch te veel te zijn en ze worden omsingeld. Bran pakt zijn kans om Theon te vertellen dat Winterfell zijn thuis is en vervolgens doet Theon vol moed een poging om The Night King aan te vallen die eindigt in zijn eigen dood.

  HBO

  2. Jorah Mormont

  Vanaf het eerste seizoen van Game of Thrones staat Jorah Mormont al aan de zijde van Daenerys Targaryen. Hij is haar meest trouwe handlanger en heeft alles voor haar over. Het is dan ook geen geheim dat hij smoorverliefd op haar is. Nadat hij voor lange tijd het vertrouwen van Daenerys had verloren, staat hij sinds vorig seizoen weer aan haar zijde in de strijd tegen The Night King.

  Dat Jorah alles voor Daenerys over heeft blijkt wel uit deze aflevering. Tijdens het grootste gedeelte van The Battle of Winterfell bevindt hij zich in de voorste linie. Als hij uitgeput van de strijd ziet dat Daenerys door het dode leger wordt omsingeld schiet hij haar te hulp en geeft uiteindelijk op heldhaftige manier zijn leven voor haar.

  HBO

  1. Arya Stark

  Er had ook geen ander personage op nummer één kunnen staan. Arya Stark was de heldin van de aflevering en zorgde ervoor dat The Battle of Winterfell door de helden gewonnen werd. The Night King stond op het punt om Bran, The Three-Eyed Raven, te vermoorden toen Arya Stark aankwam springen en een slimme move gebruikt om voorgoed een einde te maken aan de ijzige tirannie van The Night King.

  Wie had nu verwacht dat Arya Stark degene zou zijn die The Night King zou vermoorden? Met deze actie heeft ze bewezen dat we kleine Arya niet mogen onderschatten en dat ze misschien wel een grote rol gaat spelen in de strijd met Cersei.

  Dit waren de strijders die het meeste hebben bijgedragen aan The Battle of Winterfell

  Een groot gedeelte van de personages op deze lijst zijn tijdens de strijd in Episode 3 van Game of Thrones Season 8 ten onder gegaan. Hun doden zijn gelukkig niet voor niks geweest, het leger van The Night King is compleet uitgeroeid. De helden kunnen zich nu gaan focussen op de strijd met Cersei die we in de laatste drie afleveringen van het seizoen gaan zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.