The 5th Wave Cast - De top 5 beste acteurs

Article
zaterdag, 23 januari 2016 om 11:00
xgn google image
In The 5th Wave wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens. In een aantal verwoestende golven krijgt de aarde en de mensheid het flink te verduren. De film draait vanaf 28 januari 2016 in de bios en er spelen opvallend veel bekende gezichten in. In deze special zetten we voor jullie alvast de vijf beste acteurs uit de 5th Wave cast op een rijtje.
The 5th Wave draait om de 16-jarige Cassie die op zoek is naar haar broertje Sam. Hij is weggevoerd naar een militair trainingskamp. Cassie was daar met haar broertje, omdat de aarde aangevallen wordt door buitenaardse wezens. De film, gebaseerd op een boek, bevat een aantal bekende gezichten.

5 Maika Monroe – Ringer

De eerste bekende actrice in The 5th Wave is Maika Monroe. Zij kruipt in de huid van Ringer, ofwel Marika, een lid van Squad 53. Zij is in deze militaire groep gekomen nadat een ander lid doorgedraaid is en blijkt al snel goed met een vuurwapen om te kunnen gaan.
Ze wordt zelfs de beste schutter van de groep. Ringer is een intimiderende en serieuze dame die in het kamp veel met Ben optrekt. De personages leren veel van elkaar, maar ook op dit gebied willen we jullie natuurlijk niet al te veel spoilen.
Monroe is een redelijk jonge actrice. Ze is in 1993 geboren en haar eerste klusje was een reclame voor Pizza Hut. Een van haar recentste rollen is die van Jay Height uit It Follows, maar we kennen haar ook van haar rollen in The Guest en Labor Day.

4. Nick Robinson – Ben Parish

Een andere rol in The 5th Wave is voor Nick Robinson. Hij kruipt in de huid van Ben Parish ofwel Zombie. Cassie was, voordat de wereld compleet aan flarden geschoten werd, verliefd op Ben. Hij zag haar alleen nooit staan.
Cassie is natuurlijk op zoek naar haar broertje en komt daarbij ook Ben weer tegen. Natuurlijk willen we niet al te veel spoilen, dus vertellen we niet hoe alles precies in elkaar zit rondom Ben.
Nick Robinson is onder andere bekend van zijn rol in de serie Melissa and Joey, waarin hij het neefje van Melissa speelt. Een recentere rol van Robinson is die in Jurassic World, waarin hij een van de hoofdrollen bekleedt. Hij heeft nog geen awards op zak, maar is wel genomineerd voor zijn rol in Kings of Summer.

3.Maggie Siff – Lisa Sullivan

Een van de bekendste gezichten in The 5th Wave is Maggie Siff. Zij kruipt in de huid van Lisa Sullivan, de moeder van Cassie en Sam. Ze werkt in het ziekenhuis, maar dat stopt natuurlijk als de pleuris losbreekt op aarde. Wie weet komen haar professionele vaardigheden wel van pas zo aan het einde van de wereld.
Siff is onder andere bekend door haar rol in Sons of Anarchy, de serie uit 2008 over een motorbende. Ze heeft ook in series als Grey's Anatomy, Law and Order en Nip/Tuck gespeeld. Ze speelde ook in Push, een film over mensen met speciale krachten uit 2009.
Maggie is echter niet alleen een actrice. Ze heeft sinds kort ook de rol van producent op zich genomen voor de film A Woman, A Part die dit jaar ook uitgebracht wordt.

2. Liev Schreiber – Colonel Vosch

Een bejubelde acteur in The 5th Wave is Liev Schreiber. Hij vertolkt Colonel Vosch die de leiding in het militaire kamp heeft. Hij is verantwoordelijk voor alles wat zijn eenheid doet en laat. Alleen is er meer met deze man aan de hand dan op het eerste oog te zien is.
Schreiber is vooral bekend door zijn rol in onder andere Wolverine, Salt en Defiance. Hij speelt ook een rol in de aankomende film rondom Rocky Balboa, Creed. Ook heeft Schreiber in CSI: Crime Scene investigation een leuke rol vertolkt, namelijk die van Michael Keppler.
De acteur is ruim twintig keer genomineerd voor een award, waaronder 4 Golden Globes, maar heeft ook al de nodige awards op zak. Maar liefst 9 keer heeft Schreiber een award in de wacht gesleept.

1. Chloë Grace Moretz – Cassie Sulivan

De hoofdrol in 5 th Wave is weggelegd voor Chloë Grace Moretz. Zij kruipt in de huid van Cassie Sullivan die dus op zoek is naar haar broertje. Ze weet dat de tijd dringt, want de aarde is al geraakt door vier van de vijf aanvallen. De vijfde aanval zal spoedig beginnen en of ze haar broertje dan nog vindt is maar de vraag.
Moretz staat bekend om variërende rollen, maar ook om de donkere karakters die ze bijzonder goed neer weet te zetten. Ze heeft dan ook niet voor niets 24 awards gewonnen en nog eens 38 nominaties op haar naam staan.
Ze is onder andere beloond met de Best Performance by a Young Actor voor haar rol in Carrie en haar rol in Let Me In. Haar rol als Hit-Girl in Kick Ass en Kick Ass 2 werd beloond met twee MTV Movie Awards. Een behoorlijk indrukwekkend repertoire voor een dame van 18. Ze is namelijk in 1997 geboren.
The 5h Wave draait vanaf 28 januari in de Nederlandse bioscopen. Wil je alvast weten welke aanvallen er precies zijn (en voor welke de redactie nou bang is), kun je ook deze special over de aanvallen lezen. Je kunt natuurlijk ook alvast het boek lezen, waar de film op gebaseerd is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties