Waarom wel of niet Teen Titans Live Action Netflix kijken?

  In oktober was het al bekend dat Netflix de rechten kocht van Titans. Sinds 11 januari is het dan zover: de Teen Titans Live Action serie is op Netflix gezet. De vraag is natuurlijk: is Titans het kijken waard? Wij geven je vijf redenen waarom je deze serie nou wel of niet moet kijken!

  Netflix

  5. De Teen Titans cast

  Laten we beginnen met de casting. Ten eerste is Brenton Thwaites gecast als Dick Grayson. Thwaites is ronduit perfect voor die rol. Hij zet Robin (Dick) neer als een huurmoordenaar die zijn hele leven is mishandeld en nu niet meer weet wat hij moet doen omdat hij vastzit aan een ongezonde levensstijl. Dick komt heel hard over, terwijl hij eigenlijk gewoon getraumatiseerd en gekweld is. Dit kun je allemaal merken dankzij het goede acteren van Thwaites.

  Naast Thwaites speelt Teagan Croft een grote rol. Zij speelt namelijk Rachel Roth, ook wel bekend als Raven. Alleen over dit karakter kun je gemengde gevoelens hebben. In het begin van Titans is Rachel een ontzettend watje. Het kan zo zijn dat je dat niet gewend bent, aangezien je Raven in andere series of films ziet als een badass die altijd een woordje paraat heeft. Ze komt langzaam wel op gang, maar het duurt even in de Netflix serie.

  Verder wordt de psychopathische Starfire (Koriand’r, Kory) gespeeld door Anna Diop. Gar Logan (Beast Boy) wordt vertolkt door Ryan Potter. Starfire is in Titans eigenlijk gewoon een moordmachine, maar wel een goed gespeelde moordmachine. Diop is een goede keuze voor de rol, ook al is Starfire zelf redelijk agressief in de serie.

  Gar is om samen te vatten een schatje en eigenlijk gewoon de ideale schoonzoon. Je zou hem zo voorstellen aan je gehele familie. Naast heel erg lief is hij ook een grapjas die goed zorgt voor Rachel. Ryan Potter brengt Beast Boy perfect over en vertolkt hem zoals we het karakter kennen.

  Netflix

  4. Easter Eggs

  Easter Eggs kunnen we natuurlijk niet weglaten. Er zijn verschillende Easter Eggs in de Teen Titans Live Action op Netflix, waarvan sommige meer opvallen dan anderen. In de tweede aflevering van Titans is bijvoorbeeld de telefoon van Dick Grayson (Robin) te zien. In de contacten op zijn telefoon zie je een aantal namen staan. Deze namen zijn alleen niet zomaar namen.

  Je ziet bijvoorbeeld Donna Troy tussen de namen staan, zij is niemand minder dan Wonder Girl. Bruce Wayne, Batman. Lori Elton, in de DC wereld (denk aan Crisis on Infinite Earths) Robin’s (ex-)vriendin. Dit is een aantal aan voorbeelden van contacten die in Dicks telefoon staan en dus een van de Easter Eggs die duidelijk te zien is in de serie.

  Een ander voorbeeld van een Easter Egg in de Teen Titans Live Action Netflix serie is er eentje die wat minder opvalt. In het begin van de serie is er een sporter die het opneemt voor Rachel, maar eigenlijk is deze jongen Dylan uit het stripboek Young Monsters in Love. In het chapter The Dead Can Dance hebben Raven en deze jongen een romantische scène. De acteur in de live action ziet er precies uit als het personage in het stripverhaal.

  Deze twee Easter Eggs hebben we er tussenuit geplukt, maar er zijn nog veel meer Easter Eggs te vinden in de serie Titans.

  Netflix

  3. Goede kritieken

  Het is wel eens eerder voorgekomen dat DC niet heel erg positieve reacties krijgt op haar films en series. In onze review van Justice League sleepte de film er bijvoorbeeld een 6.5 uit. Hier kwam het team bijvoorbeeld te gehaast samen en kregen de nieuwe helden te weinig focus in de film. Dat zorgde voor wat negatieve feedback.

  Op verschillende websites is alleen te zien dat de Teen Titans Live Action Netflix serie juist positieve reacties krijgt. Websites als IMDb en Rotten Tomatoes geven hoge cijfers aan de gloednieuwe serie. Dit zorgt er toch voor dat je de serie wat sneller zou gaan kijken dan wanneer de serie slechte feedback zou krijgen. Dit is dus zeker een extra reden om Titans te kijken.

  Netflix

  2. De Titans zijn meegegroeid

  De meeste fans zijn gewend dat de Titans eruit zien als tieners. In de live action serie zijn de Titans bijna allemaal volwassen of bijna volwassen. Sterker nog, iedereen behalve Rachel. Rachel ziet er namelijk uit alsof ze tegen de zestien jaar oud is. Dick en Kory zijn zelfs beide volwassen. Daarna volgt Gar op de leeftijdsschaal en als jongste Rachel.

  Daarnaast zijn de meeste fans gewend dat alle Titans ongeveer even oud zijn. In de cartoons zijn de Titans dan normaal gesproken ook tieners, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. In de live action van Titans lijken sommige helden ondertussen oud genoeg om hun eigen Whiskey te bestellen.

  Netflix

  1. Het grauwe verhaal

  Titans is eerlijk met je, wat de serie zo heerlijk om te kijken maakt. Bij de meeste series over superhelden krijg je een soort rozengeur en maneschijn gevoel. Alles komt goed aan het einde van een aflevering en niks kan de held pijn doen. In Titans krijg je ruwe gevechten te zien met een paar heftige klappen en gruwelijke moorden. Titans laat er geen gras over groeien.

  Dat maakt het verhaal tof om naar te kijken; het duistere verhaal trekt je mee. Al vanaf het moment dat Dick aan het begin zegt, “fuck Batman.” Daaraan merk je dat dit niet een serie is waarin iedereen van elkaar houdt. Nee, juist het tegendeel wordt bewezen in Titans. Er is een boel haat in deze serie aan te voelen, daarbij komt een hele grote dosis geweld ook om de hoek kijken. Het enige mindere in deze serie is dat het grotendeels draait om Rachel, maar ergens is dat wel logisch, ze is namelijk een erg sterk hoofdpersonage.

  Kortom, het is een verhaal vol met actie en grauwe momenten. Alles is hard en écht in de live action van Teen Titans op Netflix, niks is verloren.

  De live action serie van Teen Titans op Netflix

  We hebben je een verteld wat de voordelen en nadelen zijn van de serie Titans. Zoals je merkt zijn er weinig nadelen op te noemen over de Teen Titans live action Netflix serie. We kunnen dus wel vaststellen dat Titans zeker het kijken waard is! Laat ons in een reactie weten wat jij van de serie vindt!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.