Team Sonic Racing features besproken [gespeeld tijdens gamescom 2018]

  Ontwikkelaar Sumo Digital komt binnenkort met de nieuwste kart game in het Sonic universum: Team Sonic Racing. Zoals de titel al doet vermoeden zal Team Sonic Racing features kennen die zich richten op samen spelen in teamverband. Wij mochten al even rondscheuren in de game tijdens gamescom.

  Verschillende klasses

  In Team Sonic Racing kruipen we achter het stuur met Sonic, Tails, Amy en nog veel meer personages uit het Sonic universum. In totaal zal de game je 15 personages brengen. Iedereen in de game is ingedeeld in een bepaalde categorie, namelijk Power, Technique of Speed.

  Karakters in de Speed categorie zullen razendsnel zijn, maar bijvoorbeeld wat minder in de bochten presteren, terwijl karakters uit de Technique categorie daar weer uitblinken. Daarbij kunnen Technique racers over gras tijden zonder afgeremd te worden, terwijl Power karakters daar juist de mist in gaan. In ieder team dat Team Sonic Racing je biedt zit wel iemand uit elke categorie.

  Ja, dat lees je goed. Team Sonic Racing brengt je niet zomaar een solo kart ervaring in Sonic stijl, maar doet dat dit keer met de focus compleet op teams. De game biedt vier verschillende teams. Bijvoorbeeld Team Sonic met daarin Sonic, Tails en Knuckles en Team Dark met daarin Rouge, Shadow the Hedgehog en E-123 Omega.

  Co-op in de spotlight

  Als je gaat racen met Sonic zul je ondersteund worden door Tails en Knuckles. Zij gaan voor je rijden zodat je in hun sporen kan rijden en een stuk sneller gaat dan de rest en geven je regelmatig een power up cadeau. Daarnaast zullen zij tegenstanders zo nu en dan in de weg gaan rijden zodat jij vrij baan hebt.

  Last but not least kun je als team een Ultimate Team Move vrijspelen als je goed samenwerkt. De ultimate team meter zal zich gedurende een race vullen als je in de sporen van een teamgenoot rijdt en andere team acties uitvoert. Zodra de meter vol is krijg je de beschikking over een turbo die je zomaar naar de eerste plek kan brengen als je het slim speelt.

  Het teamwork krijg nog een andere dimensie als je met je vrienden speelt. En dat kan! In Team Sonic Racing kun je online met maximaal twaalf mensen spelen en offline met maximaal 4 spelers in een split screen modus aan de slag.

  Geen tekort aan modi

  Team Sonic Racing biedt je zowel offline als online om je hartje sneller te laten kloppen. In de game kun je een verhaalmodus vinden, waarin uitgelegd wordt waarom iedereen tegen elkaar aan het racen is. Deze (Team) Adventure modus kan ook met meerdere spelers gespeeld worden.

  Naast de Adventure modus vind je allerlei toffe modi zoals Grand Prix, waarin je een aantal races aflegt in een heuse cup. Hierin scoor je punten in een aantal races en het totaal bepaalt wie de winnaar is. Ook vind je een Time Trial modus en de mogelijkheid om losse races te spelen. Genoeg modi om je urenlang te vermaken dus!

  Wisps als wapens

  In al deze modi krijg je niet alleen raceplezier voor je kiezen. Er kan net als in Mario Kart en Diddy Kong Racing met de nodige wapens gestreden worden. In Team Sonic Racing heten deze wapens Wisps. In totaal zijn er 14 beschikbaar in de game.

  De ene Wisp is offensief en gaat als een soort een raket achter je tegenstander aan, terwijl de andere Wisp defensief is en als een soort schild fungeert. Zo heeft iedere WIsp een eigen kracht die je tijdens het racen zal helpen.

  Team Sonic Racing zal ergens dit jaar nog uitkomen, maar een precieze releasedatum is nog niet bekend. De game zal verschijnen voor de PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

  Team Sonic Racing

  Verkijgbaar vanaf 21 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.