Super Smash Bros Ultimate launch party - In gesprek met iStudying

  Tijdens de Super Smash Bros Ultimate launch party kregen we een goede indruk wat de game allemaal inhoudt en wat natuurlijk de tofste personages zijn! Iedereen deed wel mee met een potje Smash, zowel media als pro spelers. Wij hebben een interview gehouden met iStudying (echte naam Dennis Kwarteng).

  iStudying (25) is een van de beste Smash spelers van Nederland en is tijdens de Super Smash launch party eerste geworden. Momenteel staat hij geranked als tweede plek van Nederland. Sinds kleins af aan speelt hij allerlei vechtgames, zoals Mortal Kombat en Street Fighter. Toen Dragon Ball FighterZ uitkwam, kon hij de game dan ook zeker niet laten liggen. Bij deze game werd hij zelfs eerste van Nederland. Inmiddels speelt hij al 10 jaar competitief Smash en is al overal in de wereld geweest. Van Europa naar Amerika, niets is hem te gek.

  Hij begon met het spelen van Smash toen hij bij een vriend thuis was. De eerste Super Smash kwam toen uit met verschillende Nintendo personages. “Ik was toen al een grote fan van Nintendo en een spel met Nintendo personages maakt het dan helemaal geweldig. Voor mijn verjaardag heb ik een Nintendo 64 gevraagd en sindsdien heb ik Smash eigenlijk nooit meer losgelaten,” zegt hij lachend.

  Dennis Kwarteng

  Super Smash Bros Ultimate is anders dan andere vechtgames

  Van alle vechtspellen is Smash toch wel zijn favoriet. iStudying vindt Tekken en Street Fighter leuk, maar tegelijkertijd zegt hij ook dat ze veel vergelijkingen hebben. Beide games zijn 2D-fighters, waarbij je tegenover elkaar staat en een levensbalk hebt. “In Smash kan je alles doen wat je wil. Je bent niet beperkt tot alleen maar naar voren en achter lopen. Je kan springen, naar beneden vallen, er zijn veel mogelijkheden. Daarom heb ik toch liever een Smash spel dan Street Fighter of Tekken.”

  Voordat Super Smash Bros Ultimate uitkwam, speelde iStudying graag met Greninja, een soort ninja kikker uit de Pokémon serie. “Wat ik zo tof aan hem vind is dat hij snel beweegt. Hij kan snel zijn moves eruit gooien en hij heeft een bepaalde speelstijl die anders is dan de andere personages. Dat trekt mij heel erg.” Greninja schijnt een moeilijk personage te zijn om mee te spelen, maar dat vindt iStudying niet erg. Hij geeft aan wel van een uitdaging te houden, zodat hij een beetje uniek kan zijn en zijn eigen draai aan de game te geven.

  "Stel jezelf de vraag: ‘Wat doen andere mensen beter dan ik?’ en ‘Wat zou ik kunnen gebruiken om beter te worden als speler?"

  Veel spelen en filmpjes kijken is een tip

  Toch heeft hij niet echt een favoriet Nintendo personage. Vroeger had hij een voorkeur voor Donkey Kong, omdat hij daarmee opgegroeid is en dezelfde initialen heeft, maar nu heeft hij geen voorkeur. Iedere keer als er een nieuw Smash spel uit komt probeert hij alle personages en kiest hij een personage uit op gevoel. Hij kijkt of het personage past bij wat hij wil bereiken in de game.

  iStudying raadt beginners aan om te spelen wat zij leuk vinden. “Speel altijd een personage dat jij leuk vindt. De reden waarom ik dat zeg is omdat als je iets speelt wat jij leuk vindt, dan blijf je gemotiveerd. Jouw interesse blijft bij de game en hierdoor ontwikkel je jezelf ook makkelijker.” Ook geeft hij als tip om veel te spelen en te kijken naar filmpjes of streams. “Door te kijken naar anderen, ga je het spel ook beter begrijpen, in plaats van dat je een controller pakt en een beetje op knopjes ramt.”

  Super Smash Bros Ultimate is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.