Beste horrorfilms voor watjes - Niet alle films hoeven eng te zijn!

Article
woensdag, 12 december 2018 om 11:09
Niet iedereen houdt van enge films. Je hebt altijd wel mensen die wit wegtrekken bij de eerste enge scene van een horrorfilm. Toch zijn er een aantal films die onder horror vallen, maar niet eens zo eng zijn. Wij vertellen het je in onze lijst met beste horrorfilms voor watjes!

5. The Descent

Een groep vrouwen gaat op expeditie in een grot, maar dit gaat niet helemaal volgens plan. Tot hun grote schrik komen de vrouwen zelfs vast te zitten in de grot. Doordat niemand weet dat de dames naar de gevaarlijke grot zouden gaan, zitten de meiden hier vast zonder dat iemand het weet. Helaas voor de vrouwen zitten ze niet alleen vast in de grot.
The Descent is definitief een ranzige film met een aantal rare scenes, maar is eigenlijk helemaal niet eng. Hier en daar zien je scenes waarin botten uit delen van een lichaam steken, maar daar blijft het wel bij. Op dat soort scenes na is het een prima verhaal om te kijken en een lekkere horrorfilm voor wanneer je een avondje onderuitgezakt op de bank wil hangen. Het is zeker weten een van de beste horrorfilms om te kijken als het horrorgenre niet je ding is.
142325 4

4. The Purge

The Purge speelt zich af in het jaar 2022. De Verenigde Staten denkt een oplossing te hebben gevonden tegen criminaliteit. Eén avond in het jaar zijn alle misdaden toegestaan en mogen de burgers van de VS helemaal losgaan tussen 19:00 en 7:00. Deze misdaden mogen alles zijn; van moord tot snoep stelen van een kind of zelfs verkrachting. Tijdens deze gehele zuivering zijn er geen hulpdiensten beschikbaar dus de politie zal je niet komen redden.
The Purge is een serie aan films die om deze nachten van de zuivering draait. Elke film vindt er weer zo’n zuivering plaats in de Verenigde Staten waarbij we telkens andere personages volgen. De films draaien volledig om dood en verderf. Gelukkig is deze film alleen ontzettend gewelddadig, maar niet bepaald eng. Daarom is het ook een van de beste horrorfilms (de gehele serie) om te kijken voor watjes.
142332

3. Alien (1979)

Een oude klassieker. In Alien gaat de bemanning van een intergalactisch vrachtschip naar een onbekende planeet waar een noodsignaal van een ruimteschip vandaan komt. De crewleden van het intergalactische vrachtschip gaan aan boord van het gestrande ruimteschip, niet wetende dat er een moordlustige alien aan boord is. Het monster doet zich te goed aan één van de crewleden en start vervolgens de jacht op de rest van de bemanning.
Alien weet soms gruwelijke scenes in beeld te brengen, maar is het enge horror? Dat niet. Het is niet altijd nodig om heftige scènes in een film te stoppen, want soms is het niet laten zien van een moord genoeg om mensen bang te maken. De spanning wordt in Alien opgebouwd en komt hooguit twee keer tot zijn climax. De film heeft al die jumpscares niet nodig, wat het een van de beste horrorfilms maakt. Daarnaast is het ook makkelijk te kijken voor watjes.
142336 1

2. Halloween (1978)

Halloween is één van de klassiekers. Deze door John Carpenter geregisseerde film is zelfs zo bekend dat er een Halloween vervolg van is gemaakt die pas is uitgekomen. In onze review over Halloween (2018) kun je lezen wat wij ervan vonden. Maar goed, terug naar het eerste deel van Halloween.
Op zesjarige leeftijd vermoordt Michael Myers zijn zusje met een keukenmes. Direct hierna werd deze psychopaat in een inrichting gegooid, maar toch weet hij na vijftien jaar te ontsnappen. Het enige wat zijn hartje begeert is opnieuw moorden plegen. Sam Loomis, de psychiater van Myers, probeert iedereen te overtuigen dat zijn patiënt zo snel mogelijk gevonden moet worden of desnoods gedood moet worden.
Waarom Halloween een van de beste horrorfilms voor watjes is, is omdat de film spanning weet op te bouwen zonder goedkope trucjes als harde muziek en plotselinge bewegingen te gebruiken. Het is niet altijd nodig om al het enge in detail te laten zien, maar ook de kijker zijn of haar fantasie erop los te laten gaan. Het is een constante opbouw van spanning en een griezelige film, maar niet zo eng dat angsthazen er niet van kunnen genieten.
142337

1. It: Chapter One (2017)

Pennywise, zoals het wezen heet, is een buitenaards schepsel. Eens in de 22 jaar komt dit wezen naar de aarde toe om zich te voeden. Hij heeft angst nodig en gelukkig zitten kinderen hier vol mee. Hij neemt vormen van zijn slachtoffers grootste angsten aan en verschijnt in It als een clown. Dat is de grootste angst van Bills broertje, dat helaas slachtoffer is geworden van Pennywise. Bill besluit na de verdwijning van zijn broertje op onderzoek te gaan en de strijd aan te gaan met niemand minder dan Pennywise.
It is gebaseerd op het boek van Stephen King, maar aangezien niet iedereen een boek van duizend pagina’s wil lezen, is er gelukkig ook een film van. Je hebt de eerste miniserie uit de jaren ‘90, maar vorig jaar is er een remake uitgekomen van. Op het eerste gezicht verwacht je dat de film eng is, maar dat valt eigenlijk reuze mee.
It is een moderne horrorfilm waarvan je een aantal keer zal schrikken, maar uiteindelijk kan je om al die schrikmomenten lachen. De film heeft naast de aantal goede schrikmomenten niet bepaald gore of gruwelijke scenes. Tenminste niet zo erg dat je niet kunt kijken. Verder is It een van de beste horrorfilms op dit moment en kun je de film zeker kijken als je een watje bent.

Beste horrorfilms voor watjes

Wij hebben je een hele lijst gegeven, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij een aantal andere aanraders hebt voor mensen die niet van horrorfilms houden. Wat vind jij de beste horrorfilms voor watjes? Laat het weten in een reactie hieronder!
Ben je niet zo'n fan van films (ook al zijn het de beste horrorfilms), maar houd je daarentegen van enge games? Dan kun je ook nog even onze special met de tien engste horrorgames lezen!

Populair Nieuws

Laatste Reacties