Super Mario Party Switch minigames - Vijf stuks getest! [gespeeld op gamescom]

Article
donderdag, 23 augustus 2018 om 10:13
xgn google image
Eens in de zoveel tijd komen Mario en zijn vrienden bij elkaar om eens lekker te genieten van een ouderwets bordspel. Ze spelen dit niet aan tafel zoals wij dat doen, maar zijn zelf onderdeel van het bordspel. Tijdens gamescom konden wij vijf Super Mario Party Switch minigames proberen en dit zijn ze!
Mario Party">Super Mario Party Switch zal een bordspel modus kennen zoals we die van de franchise gewend zijn. Hierin gooi je met een digitale dobbelsteen en vervolgens mag je het gegooide aantal ogen lopen. Uiteindelijk kom je dan op een veld terecht waardoor je een vaak knotsgekke minigame moet spelen. Die minigame speel je dan tegen de computer of met maximaal vier spelers.
Naast deze modus bevat de game ook nog de zogeheten Mariothon modus. Zoals de naam het al een beetje verraadt, is de Mariothon modus een marathon aan minigames die je dus achtereen speelt. Tijdens een speelsessie op gamescom 2018 gingen wij met deze modus aan de slag om vijf (van de ruim 80) minigames uit de Koopa Cup te spelen.

Chargin’ Chuck ontwijken

Sinds Mario World komen we regelmatig de rugbyhelm dragende mafkees tegen genaamd Chargin’ Chuck. Wat hij doet is heel simpel: rennen als een malle in de richting van Mario en zijn vrienden. En in deze minigame doet Chuck niet anders. Mario en zijn vrienden staan in een kuil en worden van drie kanten belaagd door rennende Chargin’ Chucks.
Het is aan de speler om de dolle karakters te ontwijken door ergens te gaan staan waar geen Chuck voorbij komt. Maar er komen steeds meer en steeds snellere Chucks bij. Bovendien zitten de spelers elkaar behoorlijk in de weg wanneer het zo druk wordt!
137631 2

Barrel Roll

Een andere minigame is de Barrel Roll. Een spelletje waarin Mario en zijn vrienden op een ton een parcours moeten afleggen. Nu is het al moeilijk om op een ton over een parcours te rollen, maar als er dan ook nog allerlei obstakels zijn zoals gras bruggetjes en waterpartijen gaat die moeilijkheidsgraad en de hilariteit van de minigame alleen maar omhoog.
De Barrel Rol minigame speel je met de bewegingssensor van de Joy Con controller. Als je deze naar beneden gekanteld houdt, zal je personage gaan lopen. Zodra je dan naar links of rechts helt zal je een bocht maken. De Barrell Roll minigame is een erg leuke minigame die precies in Mario Party past.
137632

Racen op een mini fietsje

Iedereen heeft het wel eens gedaan of het iemand zien doen; fietsen op een klein driewielertje. Het is moeilijk, maar ook hilarisch en datzelfde geldt voor de volgende van de Mario Party Switch minigames. Hierin moet je namelijk precies dat doen! Je neemt allemaal plaats op een klein driewielertje om een heuse race te houden.
De kleine trappertjes moet je bedienen door je Joy Con controller zijwaarts te houden en te doen alsof dat de trappertjes zijn. Je draait dus de controller in je handen als het ware, zodat je echt het idee hebt dat je op dat kleine fietsje zit. Een hilarische én moeilijke minigame.
137633 2

Bakken als een malle

De Joy Con controller gebruik je bij bijna alle minigames in Mario Party Switch. In een andere minigame gebruik je de controller als de steel van een pan, waarmee je lekker aan het bakken bent. Het is in deze minigame namelijk je doel om als eerste alle kanten vaneen blokje vlees aan te bakken. En daarvoor moet je het blokje dus telkens kantelen.
Hierbij moet je oppassen dat je de pan niet te snel optilt, want dan gaat het blokje vlees zo het aanrecht over en kun je opnieuw beginnen! Hoe simpel van opzet ook, dit is een van de leukste minigames die wij voorgeschoteld kregen voor Mario Party Switch!
137634

Rennen voor je leven

De laatste minigame die we voor onze kiezen kregen heeft alles te maken met rennen. Mario en zijn vrienden zijn namelijk in een kasteel beland en worden achterna gezeten door spoken met bokshandschoenen die alles kort en klein meppen. Dus moet iedereen in deze minigame rennen voor zijn leven. Maar dat is nog niet zo makkelijk, gezien spelers niet weten wat voor obstakels er allemaal op hun af komen.
Van blokjes tot buizen en andere dingen die spelers vertragen. Er komt werkelijk van alles voorbij in deze dwaze minigame. De besturing is gelukkig erg makkelijk: met het knuppeltje op de Joy Con bestuur je je karakter.

Meer dan 80 Super Mario Party Switch minigames

Super Mario Party zal natuurlijk veel meer dan deze vijf minigames kennen. In de trailers kwam al een behoorlijk aantal dwaze spelletjes voorbij en kregen we al te zien dat we meer dan 80 kleine spelletjes mogen verwachten in dit digitale bordspel. Denk hierbij an vissen vangen, roeien, met bommen gooien en nog veel meer.
Vanaf 8 oktober kunnen we met de game aan de slag, exclusief op de Nintendo Switch!

Populair Nieuws