Waarom de RAGE 2 gameplay ons liet snakken naar meer [gespeeld op gamescom]

Article
donderdag, 23 augustus 2018 om 12:04
xgn google image
Wij kregen de kans om op gamescom 2018 een voorproefje te krijgen van wat de RAGE 2 gameplay ons gaat brengen. Het resultaat? Flink wat adrenaline en honger naar meer!

Absurde vijanden

Wij konden op gamescom aan de slag met een korte demo van RAGE 2 die ons een voorproefje gaf van wat we in de volledige game kunnen verwachten. Onze missie was simpel: Dr Kvasir uit de eerste RAGE heeft ons instructies gegeven om naar Eden Spaceport te gaan om ervoor te zorgen dat je een satelliet genaamd de Eco Pod uit de lucht haalt.
Dat klinkt simpel, maar gezien dit een game is staan er genoeg obstakels in je weg om dit lastig te maken. In de demo stond de Goon Squad, één van de facties in de game, je in de weg. Zij hadden van Eden Spaceport hun thuisbasis gemaakt en de boel volgekalkt met de kleurrijke graffiti die we inmiddels kennen van het promomateriaal. Aan het hoofd van de Goon Squad staat de schurk General Cross.
Een tof element is dat er in de gameplay van RAGE 2 naast de absurde vijanden ook wat meer subtiele humor in de game verwerkt is. Zo is het systeem van Eden Spaceport wanneer jij aankomt gehackt, waardoor het denkt dat je de president zelf bent. De computerstem die vervolgens de president ophemelt terwijl je op de achtergrond de kop van vijanden afknalt is lekker tegenstrijdig en past goed bij de gekke toon van de game.
137646 1

Schieten, schieten, schieten!

Het first-person shooter genre zit vol met games die allemaal hetzelfde proberen te doen; je het gevoel geven dat je een absolute badass bent met de verschillende wapens en moves die je kan doen. Er zijn alleen weinig games die je dit gevoel ook echt geven. Gelukkig is RAGE 2 daar één van, als we de demo die wij speelden als voorbeeld moeten nemen.
Eigenlijk voelt de gameplay van RAGE 2 heel erg vergelijkbaar met die van de nieuwste DOOM game. In de demo hadden wij alleen toegang tot een shotgun en assault rifle. Niet de meest gekke wapens, maar deze schietijzers voelden beide wel heerlijk aan. De geluidseffecten gecombineerd met de visuele feedback zorgen voor een heerlijk gevoel als je vijanden neer maait.
Wanneer je genoeg vijanden neergeknald hebt kan je een knoppencombinatie indrukken om Overdrive te activeren. Het hele beeld wordt paars, net alsof je hallucinerende drugs ingeslikt hebt. Hiermee doen je wapens meer schade en ben je een stuk beter bestand tegen de kogels van je tegenstanders.
Tot nu toe zijn de wapens waar we mee aan de slag konden nog vrij standaard. We hopen dat de gameplay van RAGE 2 op dat gebied nog verbeterd gaat worden met wat gekkere wapens.
137647

Gestoorde Nanotrite Powers

Gelukkig hoef je het niet alleen met schietijzers te doen tijdens de gameplay van RAGE 2. Jouw personage heeft beschikking over een stel lekker overdreven krachten genaamd Nanotrite Powers waar je het de vijanden echt zuur mee maakt. Er zijn vier verschillende krachten die je tegelijkertijd ter beschikking hebt. Wij hebben er met twee kunnen spelen.
De eerste was een move genaamd Slam. Hierbij spring je de lucht in en sla je vervolgens keihard op de grond. Doe je dit recht op een vijand dan exploderen ze in stukjes, maar als je het in een grote groep doet worden ze de lucht in gelanceerd en alle kanten op gegooid. Dit maakte het dus effectief wanneer er een paar bad guys op één plek stonden.
Als we het meer persoonlijk wilden maken, gebruikten we de tweede move. Dit was een aanval waarmee je met hoge snelheid op een vijand afstormt om ze vervolgens een keiharde stoot te geven. Dit resulteerde meestal in een one hit kill en net als het schieten voelde ook dit geweldig om te doen.
Je zou RAGE 2 dus als typische shooter kunnen spelen, maar dan wordt het aan de saaie kant. Creatief gebruik maken van de krachten die je hebt en dit combineren met de wapens maakt een hectische ervaring en zorgt ervoor dat RAGE 2 een uniek randje krijgt.
137648

Je leven vergooien

Naast de krachten en wapens heb je nog één andere manier om de tegenstanders het leven zuur te maken: wapens die je kan gooien! Oké, dit klinkt niet heel bijzonder. RAGE 2 doet er gelukkig wel genoeg mee om het bij de actie te laten passen.
Allereerst heb je de standaard granaten. Je kent ze wel, die ronde dingen die korte tijd na het gooien ontploffen. Hoe langer je de knop om granaten te gooien ingedrukt houdt, des te korter de ontploffingstijd wordt. Om de voorkomen dat vijanden wegduiken wanneer je een granaat gooit, kun je dus wachten tot het bijna ontploft is voor je gaat gooien.
De Wingstick is een stuk interessanter. Het keert terug uit de eerste RAGE en het is een soort boomerang met messen. Hier kan je ook creatief mee zijn door bijvoorbeeld de Wingstick om een hoekje in het gezicht van een vijand te planten. Met upgrades kan je er ook voor zorgen dat de Wingstick net als een boomerang terug komt wanneer je het gooit.
137649

We zijn klaar voor meer RAGE 2 gameplay

We hebben tijdens onze RAGE 2 gameplay demo een goede indruk gekregen van wat de game ons gaat bieden, maar er blijven nog veel vragen onbeantwoord. Eén van de dingen die wij misten was een goed moment om de demo af te sluiten. We kregen het voor elkaar om de Eco Pod naar beneden te halen, waarna de demo abrupt stopte.
In de instructievideo die we eerder te zien kregen werd er duidelijk gemaakt dat er ook een eindbaas bij de missie hoort, dus het feit dat we die niet konden bevechten was heel jammer. De eindbazen in DOOM waren tenslotte heel goed gedaan, dus we zijn heel erg benieuwd wat deze game ons gaat brengen op dat gebied.
Ook weten we nog vrij weinig over de RAGE 2 gameplay als het aankomt op voertuigen. De missie die wij speelden had geen enkel voertuig erin verwerkt. Kortom; genoeg werk aan de winkel voor de ontwikkelaars om ons ook op dat gebied enthousiast te maken.
RAGE 2 komt in 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws