Vijf toffe Super Mario Odyssey features

Article
vrijdag, 13 oktober 2017 om 9:55
xgn google image
Super Mario Oddyssey komt eraan voor de Nintendo Switch en het belooft een game te worden die zijn weerga niet kent. En hoewel Mario al veel heeft gezien weet Nintendo toch weer een aantal toffe nieuwe dingen in dit nieuwe avontuur te stoppen. Wij zetten vijf toffe Super Mario Odyssey features voor je op een rij!
In Super Mario Odyssey is er één ding wat in nagenoeg alle Mario games onveranderd is gebleven. Prinses Peach zit weer eens in de problemen en die worden veroorzaakt door niemand minder dan Bowser. Dit keer wil Bowser met de prinses trouwen zodat ze voor altijd van hem is.

5. Eén met je vijanden worden

Laten we maar beginnen met de meest voor de hand liggende nieuwe feature in Super Mario Odyssey. Dat is natuurlijk Cappy, Mario’s levende muts. Met Cappy kan Mario allerlei toffe dingen doen, zoals veranderen in zijn tegenstanders. Als Mario Cappy richting zijn vijanden gooit en de Capture Ability van Cappy gebruikt, zal hij de krachten van de tegenstander over kunnen nemen.
Neem bijvoorbeeld Bullet Bill. Als Mario zijn pet tegen hem aan gooit, neemt Mario hem over en dan kan hij een poosje rondvliegen. Handig om bepaalde plekken te bereiken! Let alleen wel op dat de vijand zelf nog geen petje draagt, want dan kun je deze niet overnemen.
119366

4. Puzzelen als een malle

Met Cappy’s Capture Ability kun je dus je vijanden overnemen. Maar Cappy kan veel meer dan dat. Zo kun je Cappy als een platform gebruiken om grotere afstanden te overbruggen, waar niet gelopen kan worden. De vaardigheden van Cappy zullen je helpen om door het avontuur heen te komen en de gekste obstakels te overwinnen.
En tussen die obstakels zit het nodige aan puzzels. Super Mario Odyssey biedt je puzzels waarbij Cappy’s krachten volop benut moeten worden. De ene keer is het simpelweg om verder te komen, maar de andere keer moet je je hersenen en Cappy inzetten om een verborgen voorwerp te vinden.
119367

3. Open werelden volop geheimen

Mario Odyssey zit namelijk boordevol met geheime plekken en verborgen voorwerpen. Denk hierbij aan de vele te verzamelen Power Moons die Mario moet vinden, maar ook Moon Shards die samen weer een Power Moon zullen vormen. Andere dingen die je in Super Mario Odyssey tegenkomt helpen je weer om verder in de wereld te komen of het nu een Power Block is of een bonenstaak.
Er zijn meer dan tien werelden om te ontdekken in de game en bijna iedere wereld laat je gaan en staan waar je maar wil. Door dit open wereld principe zal Super Mario Odyssey heel anders aanvoelen dan de voorgaande games. Je zult veel meer aan het zoeken zijn naar geheimen en veel langer in een wereld blijven hangen dan gebruikelijk in een Mario game!
119369

2. Vreemde valuta

Super Mario Odyssey kent natuurlijk, zoals het een Mario game betaamt, de klassieke gouden muntjes om te verzamelen. Maar er is ook paarse, onbekende valuta te vinden. Deze ‘muntjes’ zijn regiogebonden en kunnen alleen ingezet worden in de wereld waarin je ze vindt. Bijvoorbeeld de City Coins die je in Metro Kingdom tegenkomt.
De verschillende munten die je tijdens je avontuur verzamelt kun je, zoals al gemeld, inzetten om nieuwe dingen te kopen. Dit kan in het betreffende koninkrijk waar je je bevindt met de paarse munten, maar overal waar je wil met de goudkleurige munten. De levenskracht in Super Mario Odyssey werkt overigens ook niet als vanouds. Mario moet het nu doen met drie hartjes, waar hij gebruikelijk los gaat op paddestoelen en dergelijke.
119370

1. Nieuwe outfits en hoedjes

Het geld dat je in Super Mario Odyssey verzamelt kun je dus besteden in de verschillende Kingdoms. Maar waarvoor dan? Nou, je kunt er in de game talloze nieuwe pakjes voor kopen zoals het klassieke Mario pakje, een poncho, een golf outfit, een piratenpak en een boxershort. En als je dan toch bezig bent, kun je ook gelijk het bijbehorende hoedje erbij kopen. Cappy krijgt dan bijvoorbeeld de vorm van een koksmuts of een cowboyhoed!
Hoe tof is dat? Veel van de pakjes passen bij de levels waarin ze te koop zijn, maar Super Mario Odyssey biedt ook pakjes aan die een ware hommage zijn aan de diverse Mario games. Het schilderspak is bijvoorbeeld een hommage aan Mario Paint en het klassieke Mario pakje is een eerbetoon aan de allereerste Mario game, waarin hij het opnam tegen Donkey Kong.
En daarmee zijn we tot het einde gekomen van deze special omtrent vijf toffe Super Mario Odyssey features. En dit zijn slechts vijf van alle nieuwe features die Mario’s nieuwe avontuur met zich meebrengt. Tegen de tijd dat de game uit is voorzien wij je natuurlijk van een uitgebreide review van de game, waarin alle nieuwe elementen besproken worden! Super Mario Odyssey komt uit op 27 oktober 2017.