FIFA Ultimate Team - De meest memorabele FUT kaarten!

  EA Sports heeft over de afgelopen jaren heel wat vreemde en memorabele FIFA Ultimate Team kaarten uitgegeven. Van hele grappige tot zeer onverdiende kaarten, je vindt ze allemaal in dit rijtje!

  10. Maicon - FIFA 10

  We beginnen het lijstje met een vrij 'normale' FIFA Ultimate Team kaart. Althans, vrij normaal. Zeker niet. Wedden dat je eerste reactie bij het zien van dit kaartje was: HOLY SHIT!

  Ja, een rechtsback wiens normale kaartje een beoordeling van 92 heeft. Dat zie je zelden. Sterker nog, dit zie je nooit. Dit kaartje van Maicon was te verkrijgen in FIFA 10, het tweede jaar dat EA het speltype FIFA Ultimate Team in de game stopte.

  Holy shit dus, want kijk eens naar z'n statistieken. 91 snelheid, 89 schieten, 84 passen, 91 dribbelen, 88 verdediging en 82 koppen. Als je dit zo ziet dan vraag je je af of Maicon wel de juiste keuze heeft gemaakt om de rechtsback positie te vervullen in zijn carrière.

  De Braziliaans international is inmiddels gestopt met voetballen en is dus helaas niet meer met zo'n monsterachtig kaartje te vinden in FIFA 18.

  9. Marvell Wynne - FIFA 12

  Het tegenhouden van Aubameyang zou je een beetje kunnen vergelijken met het ontmantelen van een bom: onmogelijk. De spits met 96 snelheid rent voorbij elke verdediger alsof het niks is, maar daar hebben we een oplossing voor!

  Marvell Wynne is met zijn snelheid een nachtmerrie voor elke aanvaller, met zijn 90 snelheid in FIFA 18 kan hij het absoluut opbrengen om Aubameyang bij te houden. Zet een goede sloper naast Wynne in het hart van de verdediging en die Aubameyang zit in je zak.

  In FIFA 18 is Marvell Wynne dus al heel speciaal, maar we leggen de focus hier op de FIFA 12 kaart van de rappe centrale verdediger. Hier had de Amerikaan namelijk 96 snelheid, ongekend hoog. Hij is de snelste centrale verdediger ooit in een FIFA game.

  8. Peter Løvenkrands - FIFA 10 naar FIFA 12

  Deze Deense links voor speelde bij Newcastle United en was met zijn 92 snelheid in FIFA 10 een gevaar voor menig vleugelverdediger. Ook in FIFA 11 gingen de benen van Løvenkrands als een malle heen en weer, hier had de aanvaller namelijk 88 snelheid.

  Maar nu komt het... in FIFA 12 had de aanvaller nog maar 69 snelheid. Zo ga je dus in twee jaar van supersnelle buitenspeler naar een middelmatige aanvaller waar niemand meer naar kijkt.

  Waarom is de Deen zijn snelheid zo omlaag gegaan? Dat is een raadsel. Een speler kan niet zomaar zijn snelheid verliezen, toch? De speler is niet geblesseerd geraakt en heeft ook niet elke avond een culinair hoogstandje geproefd bij de Burger King.

  De enige reden die er zou kunnen zijn is dat in FIFA 12 de Deen de leeftijdsgrens van 30 is overschreden. Vaak zien we namelijk dat spelers een flinke downgrade krijgen bij het overschrijden van de 30.

  7. Per Mertesacker - FIFA 10 naar FIFA 18

  De grap: ''Mertesacker is nog sneller dan de servers van EA'' is bijna net zo oud als het Oude Testament, met de nadruk op bijna. Want de snelheid van de Duitse centrale verdediger is namelijk niet altijd zo schokkend geweest als dat het nu is. Op FIFA Ultimate Team in 2010 was Mertesacker namelijk een fantastische allround speler. De verdediger speelde bij Werder Bremen en was 84 algemeen.

  Maar nu komt het, Mertesacker had 75 snelheid. Wat? Ja, echt waar, de Duits international had 75 snelheid, 87 verdediging en 88 koppen. Geen slecht kaartje hoor!

  Met de jaren zag EA ook in dat dit niet helemaal klopte. In FIFA 12 had Mertesacker namelijk nog maar 61 snelheid, maar in FIFA 13 ging het pas echt bergafwaarts. Na zijn transfer naar Arsenal besloot EA om de Duitser 39 snelheid te geven.

  Oké, 39 snelheid kan nog wel. Het is niet optimaal om de speler achterin te hebben van je FIFA Ultimate Team, maar met zijn 86 verdediging kan hij het nog enigzins compenseren.

  Helaas wordt het met het jaar onaantrekkelijker om Mertesacker een plekje in jouw FIFA Ultimate Team te geven, de verdediger heeft in FIFA 18 namelijk maar 27 snelheid. Ouch! Van 75 naar 27 snelheid, dat doet pijn.

  6. Paul Pogba - FIFA 12

  Paul Pogba verhuisde in 2016 voor meer dan 100 miljoen euro van Juventus terug naar zijn jeugdclub Manchester United. Maar wie had na het zien van Paul Pogba's FIFA Ultimate Team kaartje in 2012 ooit gedacht dat hij meer dan 100 miljoen euro waard zou zijn? Wij in ieder geval niet!

  In FIFA 12 had de Frans international namelijk een kaartje met een beoordeling van maar 55. En de rest van zijn statistieken zijn vergeleken met nu nog grappiger om te zien.

  Zo heeft Paul Pogba in FIFA 12 maar een schotkracht van 55 en een afstandsschot van 21. Die twee aspecten zijn in ieder geval flink verbeterd in het spel van Pogba, in het echt en op FIFA!

  5. Landon Donovan - FIFA 17

  Landon Donovan nam eind 2014 afscheid van het professionele voetbal, in FIFA Ultimate Team 2015 had de Amerikaan voor het laatst een normaal kaartje in de game. Het jaar erna, in FIFA 16, kreeg Donovan meteen een Legend kaartje.

  Ook in FIFA 17 kreeg 157-voudig Amerikaans international een Legend kaartje. Nou, niet zo gek toch zou je zeggen? Maar aan dit kaartje zit wel een heel leuk verhaal vast.

  De speler kondigde namelijk in 2016 aan om weer aan de slag te gaan als speler bij LA Galaxy. Landon Donovan is dus de enige speler ooit die een Legend kaartje heeft, terwijl hij gewoon nog op professioneel niveau bezig was.

  Een Inform Legend kaartje? In een gekke bui had EA het zomaar kunnen doen!

  4. David Luiz - FIFA 15

  Dit kaartje is niet echt de schuld van EA te noemen, de FIFA kiest namelijk het Team of the Year en daar heeft EA verder niks mee te maken. Maar bij deze kaart kunnen we wel zeggen dat het de meest curieuze beslissing ooit is geweest van de FIFA om David Luiz een plekje in het Team of the Year te geven.

  David Luiz maakte in dit jaar de overstap van Chelsea naar Paris Saint Germain en zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen in de voetbalwereld. Vooral omdat de Franse club 62 miljoen euro betaalde voor een verdediger van de kwaliteiten van David Luiz.

  De Braziliaanse verdediger had een slecht seizoen achter de rug. De verdediger kon geen potten breken en was onderdeel van het slecht presterende Brazilië dat een historische 7-1 nederlaag leed tegen Duitsland op het WK van 2014.

  David Luiz kreeg dus ook in FIFA Ultimate Team een Team of the Year kaartje, maar de fans waren hier niet erg over te spreken en uitte overal hun onvrede, zowel op EA als op de FIFA zelf. Een controversieel kaartje dus!

  3. Felipe Melo - FIFA 13

  De top drie dan van FIFA Ultimate Team kaarten. Deze top 3 bevat drie super legendarische kaarten met een geweldig verhaal erachter, te beginnen met Felipe Melo.

  De tijd tikt weg en de tegenstander gaat op de keeper af. Bam, je keeper pakt de speler, maar niet de bal. Penalty en rood is het devies voor de keeper van Galatasaray. De Turkse club heeft geen wissels meer, dus moet er een speler op goal.

  De braziliaan Felipe Melo is de aangewezen man om de keepershandschoenen aan te trekken. Het staat 1-0 voor Galatasaray, en de penalty wordt genomen. Ja! Felipe Melo houdt de penalty gewoon tegen en Galatsaray wint de wedstrijd met 1-0 omdat de veldspeler het doel schoon weet te houden, een geweldig verhaal.

  EA besloot om Felipe Melo te eren in FIFA Ultimate Team door hem een inform kaartje te geven als keeper met een beoordeling van 64. Een hilarisch gebaar, al maken de keepershandschoenen de speler niet echt beter! Check de redding hierboven.

  2. Wallyson - FIFA 11

  EA was vroeger veel creatiever als het gaat om het maken van kaarten, want ook deze kaart is weer een pareltje. Het gaat hier om Wallyson uit FIFA 11.

  De toenmalig speler van Cruzeiro is al een tijdje geleden gestopt met voetballen, maar wordt door veel FIFA Ultimate Team fans nog steeds herinnerd door deze speciale kaart. In FIFA 11 had Wallyson een normaal kaartje van 68 algemeen, maar kreeg een inform kaartje van 48 algemeen. Hoe dan!?

  De Braziliaanse aanvaller scoorde voor Cruzeiro in een wedstrijd vanaf 48 yards (ongeveer 44 meter) en verdiende volgens de community een inform kaart. Het ging zelfs zo ver dat sommigen een petitie startte om de speler een inform te geven.

  En zo geschiedde, EA luisterde en Wallyson kreeg een inform kaart, maar dan in het brons met een beoordeling van 48. Ondanks dat het kaartje er op eerste oog slecht uit ziet, was 'ie dat zeker niet! Wallyson's inform was geweldig en zo werd de community door EA in de maling genomen.

  Check hierboven de goal die Wallyson scoorde!

  1. Ian Baraclough - FIFA 10

  Op nummer 1 van FIFA Ultimate Team kaarten: Ian Baraclough. Deze Engelse meneer stopte in 2008 met voetballen en keerde in 2010 terug als manager. De oud-verdediger stond aan het roer bij de Engelse club Scunthorpe United, de club waar hij in 2008 ook zijn kicksen aan de wilgen hing.

  Het verhaal over dit kaartje gaat is geweldig. Baraclough wist met Scunthorpe maar niet te winnen en scoren bleef ook enorm lastig voor de Engelse club onder zijn leiding. Toen de bal een keer langs de lijn voor zijn voeten belandde haalde de manager vol uit met een volley en ging de bal op een prachtige wijze tegen de touwen.

  Helaas zijn er geen camerabeelden van deze actie te vinden, dus veel mensen betwijfelen de waarheid van dit verhaal. Het is een blijft dus een raadsel waarom dit kaartje op de markt is gekomen, maar of het verhaal nou klopt of niet, het is een blijft geweldig. De oud-verdediger kreeg een kaartje als spits met alle statistieken op 11, behalve zijn schot, die werd beoordeeld met 88.

  Geweldig! Geloof jij dit verhaal?

  FIFA Ultimate Team kaarten

  Weet jij nog meer verrassende, leuke, grappige, onverwachtse FIFA Ultimate Team kaarten? Laat het ons hieronder weten met het verhaal van het kaartje!

  FIFA 10

  Verkijgbaar vanaf 1 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.