Super Mario Maker - Wat zijn de mogelijkheden?

Article
maandag, 24 augustus 2015 om 13:03
xgn google image
Super Mario Maker biedt spelers voor de eerste keer de kans om hun eigen levels te bouwen. Wij van XGN zetten een aantal functies in Super Mario Maker voor je op een rijtje!
De mogelijkheden om een origineel level in Super Mario Maker te creëren zijn bijna oneindig. Wij hebben flink met de verschillende opties geëxperimenteerd en leggen graag vanaf de basis uit wat er allemaal te ontdekken valt in Super Mario Maker!

De mogelijkheden in Super Mario Maker - Zelf bouwen

Het zelf bouwen van levels is uiteraard het eerste waar je bij Super Mario Maker aan denkt. Het ontwerpen van een level is mogelijk via een simpele interface op de GamePad. Op deze interface wordt het level waar je aan werkt getoond in vlakken. Je kunt met behulp van de stylus objecten zoals muntjes en vijanden in deze vlakken slepen om je level op te bouwen.
Bij het bouwen van een level kun je ervoor kiezen om een level zo lang of kort te maken als je zelf wilt. Het is namelijk mogelijk om de eindstreep van het level naar voren of naar achteren te slepen met de stylus. Een level hoeft natuurlijk niet altijd lang te zijn om uitdagend en origineel te zijn!
Je kunt in Super Mario Maker kiezen uit verschillende leveltypes, waaronder onderwaterlevels, luchtschepen en kastelen. Ook is het mogelijk om te allen tijde tussen verschillende game-stijlen te wisselen. Je kunt kiezen uit de stijlen van Super Mario Bros, Super Mario Bros 3, Super Mario World en New Super Mario Bros.
77248

De mogelijkheden in Super Mario Maker - Combineren

Een groot gedeelte van het plezier zit in het experimenteren. Het is namelijk mogelijk om allerlei verschillende objecten met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een muntje naar een kanon toeslepen, wat als effect heeft dat je kanon nu muntjes weg zal schieten. Ook kun je spelers verrassen door bijvoorbeeld een vraagtekenblokje te vullen met een Goomba.
Het is supertof om dit soort combinaties uit te proberen om te kijken wat de gevolgen zijn. Bovendien kun je sommige objecten veranderen door ze snel heen en weer te schudden met de stylus. Met deze methode kun je een groene Koopa Troopa bijvoorbeeld in een rode Koopa Troopa veranderen of een gewone Piranha Plant in een vuurspuwende Piranha Plant.
Een andere manier om toffe combinaties te ontdekken, is door power-ups naar vijanden te slepen. Zo kun je bijvoorbeeld een paddestoel naar een vijand slepen om deze vier keer zo groot te maken. Ook kun je bijna alles en iedereen vleugels geven door de bijbehorende power-up ernaartoe te slepen. Experimenteren is leren in Super Mario Maker!
77249

De mogelijkheden in Super Mario Maker - Course World

Als je wat inspiratie op wilt doen of gewoon graag zelf wat levels wilt spelen, kun je dit doen in Course World. Iedere speler kan in totaal tien verschillende levels naar Course World uploaden en hier zitten beslist wat pareltjes tussen! Als je direct de allerbeste levels wilt uitproberen, kun je dit doen door naar de kopjes Featured en Star Ranking te gaan.
Als je een level tegenkomt dat je graag wilt bewaren om later nog eens opnieuw te spelen, kun je ervoor kiezen om een level te downloaden. Deze levels kun je zelf vervolgens ook weer bewerken om ze bijvoorbeeld moeilijker of juist makkelijker te maken. Als je dus een level van iemand anders wilt perfectioneren, is dit zeker mogelijk!
Ieder level dat geüpload wordt, krijgt tevens een eigen ID-nummer. Als je dus graag aan je vrienden wilt laten zien wat je hebt gebouwd, kun je dit doen door ze het ID-nummer van je level toe te sturen!
77250

De mogelijkheden in Super Mario Maker - Mario Challenges

Een andere manier om levels te spelen zijn de Mario Challenges. Deze Mario Challenges komen in twee varianten, namelijk de 10 Mario Challenge en de 100 Mario Challenge. In de 10 Mario challenge begin je met tien levens en zul je acht verschillende voorbeeldlevels moeten halen om ze vrij te spelen. Deze levels zijn vooraf gemaakt door Nintendo zelf.
Wanneer je ervoor kiest om de 100 Mario Challenge aan te gaan, zul je beginnen met honderd levens en moet je een weg banen door acht of zestien levels (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad) die gemaakt zijn door andere spelers. Nadat je de 100 Mario Challenge hebt behaald, zul je een kostuum unlocken, waarover we later meer zullen vertellen.
Vooral de 100 Mario Challenge biedt interessante mogelijkheden voor de Mario-fans die het liefst gewoon levels willen spelen in plaats van bouwen. Aangezien de levels in de 100 Mario Challenge willekeurig gekozen worden, is er bijna een oneindige hoeveelheid zelfgemaakte levels te spelen.
77252

De mogelijkheden in Super Mario Maker - Spelen met amiibo!

De amiibo zijn al bijna niet meer weg te denken in Nintendo games en ook in Super Mario Maker kun je volop gebruik maken van de poppetjes! Wanneer je een level in de Super Mario Bros-stijl aan het bouwen bent, kun je een amiibo gebruiken om speciale powerups aan je level toe te voegen. De powerups zullen verschijnen als paddestoelen met een vraagteken.
Wanneer je één van deze powerups gebruikt, zal Mario veranderen in een 8-bit versie van de amiibo die je hebt gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld als Link, Donkey Kong, Samus en vele anderen door het Mushroom Kingdom rennen! Deze kostuums werken alleen in de Super Mario Bros-stijl en zijn zoals eerder aangegeven ook te unlocken in de 100 Mario Challenge.
Ook wordt er speciaal voor het dertigjarig bestaan van Mario een speciale 8-bit Mario amiibo uitgebracht. Wanneer je deze amiibo gebruikt, zal Mario tot enorme proporties groeien en zullen alle vijanden snorren en petjes krijgen! Kun je geen genoeg krijgen van Super Mario Maker? Lees dan ook onze Super Mario Maker Review!
Naar welke mogelijkheden in Super Mario Maker kijken jullie het meeste uit? Laat het ons weten in de comments!