Top 10 beste Super Bowl commercials 2016

Article
maandag, 08 februari 2016 om 14:38
xgn google image
Bedrijven betalen elk jaar miljoenen om een plaatsje te bemachtigen in de reclameblokken van de Super Bowl. Als je dan een plaatsje hebt weten te kopen kun je het natuurlijk niet afdoen met een simpel promofilmpje van je bedrijf. Hierbij de top 10 beste Super Bowl commercials 2016.

10. Butterfingers - Bolder than Bold

Wat is er dapperder dan een rodeorijder? Butterfinger beantwoordt die vraag in bovenstaande commercial. Naast deze commercial van een halve minuut zit er ook een complete social mediacampagne aan verbonden.
In 2014 had Butterfinger ook al een plaatsje gekocht in de Super Bowl. Toen was het centrale punt van de commercial de nieuwe Butterfinger cups. Een dubieuze commercial, desalniettemin erg grappig.
86077 10

9. Budweiser - Dame Helen Mirren

Budweiser had de afgelopen Super Bowl succes met hun schattige puppy die bevriend raakte met een paard. Dit jaar gooien ze het over een hele andere boeg en laat Dame Helen Mirren even weten wat ze van mensen vindt die rijden onder invloed.
"Een kortzichtige, compleet nutteloze, zuurstof verspillende menselijk vorm van vervuiling en een Darwin Award winnende egoïstische lafaard," stevige taal van de anders zo lief overkomende Britse actrice. Daarom verdient ze wel een plekje in deze lijst met Super Bowl commercials 2016.
86078 10

8. Jack in the Box - Declaration Of Delicious

Fastfood keten Jack in the Box is dit jaar de enige keten van de snelle hap die met een Super Bowl commercial komt, in deze reclame herschrijven ze geschiedenis en laten ze meteen hun allernieuwste burger zien. Waarom deze in dit top 10 Super Bowl commercials 2016 staat? Omdat hij gewoon erg grappig is.
86081 10

7. Skittles - Het portret

Aerosmith frontman Steven Tyler mocht dit jaar meedoen aan de nieuwe commercial van de regenboogsnoepjes. Waar de reclame vorig jaar een beetje vreemd was, is de reclame dat dit jaar eigenlijk ook weer.
Maar er zit gelukkig dit keer ook humor in, iets wat in de commercial van 2015 gewoon ontbrak. Door deze verbetering een van de tien beste Super Bowl commercials 2016
86083 1

6. T-mobile - Drake's nieuwe nummer

Drake heeft met zijn nummer "Hotline Bling" een nieuwe hit te pakken. T-mobile springt hier handig op in door te doen alsof een mobiele provider hem restricties oplegt. Ze willen hiermee dus zeggen dat je met T-mobile de minste restricties hebt.
86085 10

5. Coca-Cola - Ant-Man vs. The Hulk

Coca-Cola gebruikt dit jaar twee van Marvels superhelden voor hun commercial. Ant-man gaat er met Bruce Banner (ofwel The Hulk) laatste Cola vandoor en daar is de groene superheld het natuurlijk niet mee eens. Een grappige samenwerking tussen het frisdrankmerk en de stripboekenreus.
86086 9

4. Mountain Dew - Puppymonkeybaby

De drie beste dingen in de wereld gecombineerd levert een hilarisch plaatje op. Een "puppymonkeybaby". Ter ere van het nieuwe Mountain Dew drankje dat cafeïne met sap en Mountain Dew combineert. Het liedje en het beeld van de vreemde combinatie levert een hilarische commercial op voor dit lijstje met Super Bowl commercials 2016.
86088 9

3. Pokémon - I can do that

Ter ere van het 20-jarig bestaan van de gameserie met de monsters die je moet verzamelen gooit Nintendo er een erg mooie commercial uit. Niet per se grappig, wel mooi gemaakt. Als het aankomende Pokémon Go hier ook maar iets mee te maken heeft, dan belooft dat wel een groot succes te worden.
Omdat Nintendo het twintigjarig bestaan viert van de videogameserie, mogen ze best op nummer drie van deze top 10 Super Bowl commercials 2016.
86090 1

2. Hyundai - Eerste afspraakje

Natuurlijk levert comedian Kevin Hart altijd een hoop lol op. Dat lijken ze bij Hyundai ook te weten. In de commercial gaat de dochter van de comedian op een eerste afspraakje met een jongen en hier heeft de vader des huizes totaal geen trek in. Daarom besluit hij maar om de auto aan de jongen uit te lenen zodat hij ze kan volgen.
Natuurlijk levert deze commercial hilarische momenten op en is niet voor niets nummer 2 in de lijst met beste Super Bowl commercials 2016.
86092 1

1. Toyota - Zelfspot alom

Dat de Toyota Prius niet de stoerste of mooiste auto aller tijden is, zijn ze bij de autofabrikant zelf ook al achter. Daar kunnen ze natuurlijk wel goed gebruik van maken. In deze commercial laat Toyota zichzelf van hun leukste kant zien en tonen ze dat ze toch wel een beetje zelfspot hebben.
Dit is toch wel de allerleukste, hij lijkt ook langer te duren dan de andere commercials, vandaar de nummer 1 positie voor Toyota in deze lijst voor Super Bowl commercials 2016.
Wat was jouw favoriete commercial dit jaar? Laat het ons weten in de reacties! Wil je alle commercials makkelijk op een rijtje zien, bekijk dan onze speciale video.