Street Fighter 5 Story Special - A Shadow Falls

Article
zondag, 10 juli 2016 om 11:04
xgn google image
Onlangs heeft Street Fighter 5 een gigantische update gekregen. Deze update voegde weer het een en ander aan de game toe, waaronder de langverwachte Cinematic Story modus. Wij hebben het verhaal doorlopen en vertellen jou graag een en ander over wat je kunt verwachten. Lees mee in deze Street Fighter 5 Story Special.
Capcom beloofde bij de release van Street Fighter 5 iedere maand met nieuwe content te komen. Een ambitieus plan, dat bleek al snel. De eerste maand gonsde het internet van fans die zich afvroegen waar de update nou bleef. Op de valreep kwam deze er nog, op de laatste dag van de maand.
Let op! We hebben ons best gedaan om in deze special zo min mogelijk te spoilen van het verhaal. Toch wordt er hier en daar een tipje van de sluier opgelicht. Als je het verhaal compleet zelf wil ontdekken, lees dan niet verder dan deze pagina.
Street Fighter 5 Story Special

Nieuwe toevoegingen in update 1.04

De maand erna kwam er weer netjes een toevoeging op de game, in de vorm van Guile. Maar de update daarrna kon niet op tijd geleverd worden. Een maand later maakt Capcom het goed, met de komst van update 1.04 die boordevol leuke nieuwigheden zit.
De update die Capcom ons afgelopen week voor de kiezen wierp is 8.38 GB groot. Een flinkerd dus. Maar deze update is slechts de helft van wat Capcom ons geleverd heeft. In de update zit namelijk een aantal nieuwe levels, kostuums en een tweetal nieuwe karakters: Balrog en Ibuki. De Zenny Shop? Die is compleet van tafel geveegd.
De andere helft die Capcom in de update toegevoegd heeft komt in de vorm van een heuse verhaalmodus. De verhaalmodus wordt niet vanzelf gedownload, maar moet je opzoeken via PlayStation Network of de Steam Store.
94362

Een duistere voorspelling

Zoals iedereen al een beetje heeft kunnen proeven in de Character Stories, zal Necalli een rol spelen in de verhaallijn en ook M.Bison en zijn Shadaloo kornuiten zijn weer op oorlogspad. In A Shadow Falls, de cinematische verhaallijn die iedereen met elkaar verbindt, wordt haarfijn uitgelegd wat er nou precies speelt in Street Fighter 5.
Het verhaal begint met Nash die wakker wordt in een pikzwarte ruimte en vervolgens een schaap in de ogen kijkt. Een oogwenk later staat hij ineens te knokken met een schaduwvariant M.Bison. De vijf hoofstukken die volgen spelen zich af tussen Street Fighter 4 en Street Fighter 3. Precies, in die volgorde, we schrijven het niet fout.
We weten al dat Necalli op pad is om de zielen van de sterkste krijgers te absorberen. De eeuwenoude krijger laat zich daarbij door niets of niemand in de weg staan. Of dat is de bedoeling in ieder geval. Hij had namelijk niet echt gerekend op zoveel weerstand van de krijgers. Daarbij komt Necalli op een bijzonder ongunstig moment opdraven.
Alle krijgers zijn namelijk in topvorm door de Street Fighter toernooien en al het gelazer dat ze rondom Shadaloo hebben gehad en nog steeds hebben. Necalli krijgt dan ook veel meer slagen op zijn gestreepte kop dan hem lief is. Devour-our-our dit!
94363

Zeven zwarte manen

Aan de andere kant is Shadaloo, onder leiding van F.A.N.G. bezig om de wereldmacht voor Bison te regelen. Door zeven enorme ‘Black Moons’ de lucht in te sturen zal er voldoende angst en verwarring gezaaid worden. Daardoor krijgt Bison weer onvoorstelbaar veel Psycho Power en wordt hij uiteindelijk onoverwinnelijk.
Alleen zeven van die enorme bollen in de lucht vallen behoorlijk op. Ryu, Ken, Chun-Li en de andere vechters gaan dan ook op pad om de oorzaak te achterhalen. Al snel stuiten ze op het plot van Shadaloo en dan blijkt dat er sleutels nodig zijn om dit te stoppen. Gelukkig zijn deze niet in het bezit van Shadaloo, maar verspreid over de wereld.
De sleutels, die de vorm van een soort schaakstukken hebben, zijn namelijk verstuurd naar de sterkste vechters op de wereld. Tijd dus om ze te gaan verzamelen. Alleen Shadaloo en een andere groep (onder leiding van Urien) zijn ook op zoek naar de sleutels.
94364

De overgang naar een nieuwe generatie

Dat is het verhaal van Street Fighter 5 in een notendop. We vertellen je natuurlijk niet alle details. Daar mag je lekker zelf voor gaan knokken. Wat we je wel kunnen vertellen is dat de overgang naar Street Fighter III hiermee erg goed gemaakt wordt. NetherRealm Studios (Mortal Kombat X) kan hier nog een puntje aan zuigen qua verhaalvertelling.
In A Shadow Falls komen alle karakters aan bod. Dat is inclusief de nieuwe karakters Balrog, Ibuki, Urien en Juri. Met iedereen moet je op zijn minst één keer spelen. En in het begin van het verhaal kom je er behoorlijk makkelijk doorheen, maar gaandeweg je in het ruim twee uur durende verhaal vordert, wordt het moeilijker.
Als je het verhaal van Street Fighter 5 dan doorgespeeld hebt, word je beloond met 30.000 Fight Money en speel je de Extra moeilijkheidsgraad vrij. Die geeft je het verhaal nog een keer, maar dan moet je echt je beste beentje voor zetten om niet genadeloos afgestraft te worden. Aan de eindstreep wacht dit keer 50.000 Fight Money.
Street Fighter 5 is sinds 16 februari te krijgen voor PC en PlayStation 4. Wij waren behoorlijk onder de indruk van de game en beloonden deze met een 8.5 in de review.