5 WW1 veldslagen die we in Battlefield 1 hopen te zien

  In Battlefield 1 doen we de Eerste Wereldoorlog aan. Ook wel de ''Grote Oorlog'' genoemd, markeerde deze oorlog het begin van moderne oorlogsvoering. Het is een setting die we niet vaak in games hebben gezien. Daarom ook hierbij 5 WW1 veldslagen die we in Battlefield 1 hopen te zien.

  Er zijn vele veldslagen in de Eerste Wereldoorlog geweest. Met de release van Battlefield 1 op 21 oktober voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC schijnt DICE wat licht op de Grote Oorlog, die soms wat vergeten wordt in games ten opzichte van de Eerste Wereldoorlog. Maar welke veldslagen zouden we terug willen zien in de game?

  Slag aan de Somme

  De slag aan de Somme is een van de meest iconische veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. De strijd duurde van 1 juli tot en met 18 november 1916. De geallieerden, bestaande uit het Britse Rijk en Frankrijk, namen het tegen het Duitse keizerrijk op in de deelsteek Somme, Noord-Frankrijk. Op zo’n honderd kilometer van de Belgische grens vielen gezamenlijk bij beide partijen meer dan een miljoen doden. Tijdens de gehele slag werden dan ook meer dan 1.500.000 granaten afgeschoten.

  Onder andere Adolf Hitler vocht mee in deze veldslag. Zijn rol was om als koerier berichten van de ene naar de andere kant van het slagveld door te geven, aangezien radio nog niet in gebruik was. Een andere bekende participant van de Slag aan de Somme is J.R.R. Tolkien, de auteur van The Lord of The Rings en The Hobbit (het universum waar ook Middle Earth: Shadow of Mordor in plaatsvindt).

  We zouden graag de slag aan de Somme in Battlefield 1 zien omdat het één van de meest iconische slagen van de Eerste Wereldoorlog is. We hebben in de map St. Quentin Scar al het gebied een beetje mogen verkennen maar in de singleplayer zou het ook tof zijn om als Tolkien door de loopgraven te rennen.

  Slag om Verdun

  De slag om Verdun staat bekend als een van de bloedigste veldslagen uit de Grote Oorlog. Verdun staat tegenwoordig symbool voor de zinloze slachting die er van 21 februari tot en met 20 december 1916 heeft plaatsgevonden. Van de aanwezige Duitse soldaten vond meer dan de helft de dood op het Franse platteland.

  Tegenwoordig is de regio om en in Verdun een monument van de Eerste Wereldoorlog geworden. Verspreid over de voormalige slagvelden staan nu over monumenten en informatietafels, opdat er nooit wordt vergeten wat er zich in 1916 heeft afgespeeld.

  Eén van de meest iconische foto’s uit de Eerste Wereldoorlog is tijdens de slag om Verdun genomen. Het gaat om de volgende foto, waarop aan de hoeveelheid hulzen te zien is hoe enorm veel granaten en projectielen er door houwitsers werden afgevuurd.

  WW1 veldslagen

  In Battlefield 1 zou de Slag om Verdun niet verkeerd staan omdat het symbool van de Eerste Wereldoorlog is. Deze slag naspelen in Battlefield kan werken als een herinnering aan de slag en aan de ernstigheid van oorlog, iets wat tegenwoordig niet enorm vaak voorkomt in video games. Een game met een achterliggende gedachte, als het ware.

  Slag om Gallipoli

  We verruilen het Noord-Franse platteland voor de Turkse kust, ofwel het voormalig Ottomaanse Rijk. Het schiereiland Gallipoli, gelegen tussen de Golf van Saros en de Dardanellen, een zeestraat in het noordwesten van Turkije.

  Tussen 19 februari 1915 en 9 januari 1916 probeerden de geallieerden het Ottomaanse Rijk binnen te vallen om vervolgens op te rukken naar de hoofdstad Istanboel. De slag staat bekend om de onverwachte overwinning van de Ottomaanse verdediger, en het grote aantal slachtoffers aan de Australische kant.

  We zouden graag de Slag om Gallipoli in Battlefield 1 willen zien omdat het een heel andere speelstijl oplevert in vergelijking met het Franse platteland. Het is een echte landing vanaf zee, wat zorgt dat je met vliegtuigen en slagschepen de aanval kunt aangaan. De donkere lucht en de regen van de loopgraven worden vervangen door de blauwe zuid Europeselucht en zee van de Turkse kust.

  Slag om Amiens / honderddagenoffensief

  De slag om Amiens maakte deel uit van het honderddagenoffensief, wat op zijn beurt voor het einde van de Eerste Wereldoorlog heeft gezorgd.

  De slag om Amiens staat ook wel bekend als de derde slag om Picardy. Het gevecht begon op 8 augustus 1918, en de grootste gevechten eindigden alweer 4 dagen later op 12 augustus. De slag diende als keerpunt in de oorlog waarbij de Engelsen, Canadezen, Australiërs, Fransen en Amerikanen de overhand kregen.

  Het Schlieffen-plan kwam tot een einde en een aantal maanden later op 28 juni 1919 werd het verdrag van Versailles getekend wat een formeel einde van de Eerste Wereldoorlog betekende.

  De slag om Amiens, en zeker een honderddagenoffensief, is essentieel in Battlefield 1 omdat het het keerpunt van de oorlog betekende. Het is voor de Eerste Wereldoorlog wat D-Day was voor de Tweede Wereldoorlog, het begin van het einde. Daarom willen wij het honderddagenoffensief in Battlefield 1 zien.

  Slag bij Tannenberg

  Het huidige Polen vormde het strijdtoneel van de slag bij Tannenberg. Bij het in het Pools genaamde dorpje StÄbark (Tannenberg in het Duits) vocht het Duitse keizerrijk tegen het keizerrijk Rusland.

  Het Russische leger was amper voorbereid op de grootschalige aanval die de Duitsers hadden voorbereid. Maarliefst 30.000 Russische soldaten vonden de dood bij de slag bij Tannenberg, tegenover een verlies van ''slechts'' circa 3500 slachtoffers aan de Duitse kant.

  We zouden graag de slag bij Tannenberg in Battlefield 1 zien omdat het een ander standpunt van de oorlog geeft dan dat de loopgraven in Frankrijk dat bijvoorbeeld doen. In de campaign zit volgens geruchten een karakter genaamd ''Edwards'', wat toch verdacht Duits klinkt. Het zou zeker interessant zijn om in een oorlogsgame ook eens tegenover de geallieerden te staan, in plaats van ernaast.

  De Battlefield 1 alpha is nu voor een klein aantal spelers beschikbaar en ergens tijdens de zomer zal er een open beta plaatsvinden voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.