Wat vind jij de Steam Marketplace onrust? - XGN Doe Mee

Article
zondag, 24 juni 2018 om 15:00
xgn google image
De XGN Doe Mee is éen dagje te laat dit weekend, maar dat maakt de vraagstelling er niet minder om. Wij zijn benieuwd naar jullie meningen over de Steam Marketplace onrust! Welkom bij de XGN Doe Mee!
De laatste keer waren wij reuzebenieuwd naar jullie favoriete E3 game. Met één van de grootste gamebeurzen achter ons wilden wij de balans weleens opmaken. We zagen mooie en uitgebreide reacties langskomen voor The Last of Us Part II en hoeveel mensen uitkijken naar Naughty Dog’s nieuwste titel. Oudgediende Fisherjb krijgt het woord nu:
Ghost of Thushima was ook wel één van de blikvangers bij de persconferentie van Sony en de XGN Doe Mee moet toegeven dat het er veelbelovend uitziet. De maker van Sly Cooper en de Infamous-reeks wil zich met de nieuwe IP weer terug op de kaart zetten en gezien de reacties op de game, kan dat wel eens gaan lukken.
Goed, van de spooktaferelen in Japan gaan wij naar ons eigen landje en wel naar de kansspelcommissie. Die is namelijk na het hele gedoe rondom Star Wars Battlefront II en diens lootboxes vorig jaar, een onderzoek gestart naar de lootboxes. De vraag van de commissie is of ontwikkelaars en uitgevers de kansspelwetgeving naleven; zo niet, dan zouden ze illegaal zijn. Onze vraag is dan ook:

Wat vind jij van Steam Marketplace onrust?

Valve is namelijk één van de bedrijven die al is benaderd door de kansspelcommissie dat twee titels van de ontwikkelaar lootboxes bevatten en, volgens de Nederlandse wet op dat moment, illegaal zijn. Het blijkt te gaan om Counter Strike: Global Offensive en Dota 2. Vanaf afgelopen week kan je bij deze twee titels dan ook geen gebruik meer maken van de Steam Marketplace.
Maar wat vinden jullie daar nu van? Is het goed dat de Nederlandse kansspelcommissie zich hiermee bemoeit, of vind je het wel allemaal wel erg overdreven? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien we jullie volgende week terug bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!

Populair Nieuws