Stardew Valley tips om het leven op de boerderij makkelijk te maken

  Nintendo Switch eigenaren kunnen sinds eind vorige week hun innerlijke boer loslaten. Stardew Valley is namelijk een game waarin spelers hun eigen dieren kunnen verzorgen en gewassen kunnen verbouwen. Wij geven je vijf Stardew Valley tips om het leven op de boerderij makkelijker te maken!

  5. Kies je boerderij zorgvuldig uit

  In de eerste versie van Stardew Valley begon iedereen met dezelfde indeling van het landschap. Weliswaar staan bomen per persoon anders, liggen stenen op andere plekken en ontpopt onkruid zich op andere plaatsen.

  In de nieuwe versie (en ook op de Switch) kan je als speler voorkeur uitspreken over het soort landschap. De standaard kaart is nog steeds beschikbaar, maar je kan ook kiezen voor een rivierenlandschap als je liever geld verdient met vissen. Of een bos als je jouw innerlijke houthakker los wil laten.

  Bedenk dus goed op welke manier jij geld wil verdienen, want eenmaal gekozen is het niet mogelijk een ander landschap te kiezen. Dus word je een wijnboer, visser, monsterdoder of houthakker? De keuze is aan jou! Een goede planning mag dus niet ontbreken in deze lijst met Stardew Valley tips.

  4. Let op de centjes

  Nederlanders zijn niet gierig; wij letten gewoon op de kleintjes. In Stardew Valley is dit ook ontzettend belangrijk, want er zit helaas geen geldboom in het spel. Elke zak zaadjes kost een rib uit je lijf als je net begint, dus goed plannen is van levensbelang.

  Een lijstje maken met prijzen van zaadjes per winkel is daarom een handige zet, want je kan daarmee flink wat geld besparen. Kijk ook daar hoe vaak je bepaalde gewassen kan oogsten, want bijvoorbeeld aardbeien geven om de vier dagen nieuwe vruchten. Zo hark je in no time gratis geld binnen!

  3. Wees aardig tegen medemensen

  Het leven op de boerderij kan hard zijn. Als kraaien zich hebben uitgeleefd op jouw gewassen en jouw winst als sneeuw voor de zon is verdwenen, kan het lastig zijn om aardig te blijven tegen sommige domme mensen uit het nabijgelegen dorpje. Toch is het zeker belangrijk om tot tien te tellen en beleefd te blijven.

  Jouw dorpsgenoten zullen je namelijk in zware tijden tegemoet komen of in sommige gevallen zelfs een relatie met je aangaan. Houd daarom altijd de verjaardagen van personen bij en wees op die speciale dag extra aardig, net als in het echte leven!

  2. Brace yourself, winter is coming

  Net als in het echte leven is de winter een rotseizoen voor boeren. Alleen in Groningen verbouwen ze gedurende de barre tijden suikerbieten, maar in Stardew Valley is dat helaas geen optie. Maar het is goed om te weten dat het seizoen wel nuttig kan zijn als je goed bent voorbereid.

  Om de kavel rondom de boerderij staat namelijk een kapotte kas. Met het ingestorte dak is het niet veels soeps, maar als je flink wat grondstoffen (en geld) spaart, zal je het gammele huisje er weer bovenop kunnen helpen.

  In de kas kan je gedurende de winterperiode gewassen verbouwen, zonder dat de kou of kraaien roet in het eten kunnen gooien. Zeker een van de nuttigste Stardew Valley tips voor beginnende spelers!

  1. Help de Junimos in het Community Center

  De beste Stardew Valley tip die we je mee kunnen geven, is het helpen van de kleine wezentjes in het Community Center. Deze zogenaamde Junimos geven namelijk handige beloningen aan spelers die hen bundels met verzamelde producten geven.

  Dit zijn niet alleen zaadjes en machines, maar ook nuttige en mooie voorwerpen voor jouw huis. En het enige wat je daar voor hoeft te doen, is één van elk verkoopbaar voorwerp aan de beestjes te geven. Een kinderhand is snel gevuld!

  Wie de Junimos helpt met alle bundels, krijgt niet alleen een prachtige trofee, maar je zorgt er ook voor dat de nabijgelegen JoJaMart failliet gaat. Niet getreurd, want de kleinere winkel van Pierre zal als dank voor jouw inzet elke dag van de week open zijn!

  Stardew Valley tips – Hoe run jij jouw boerderij?

  Natuurlijk werkt elke boer anders, dus sommigen zullen de focus eerder op stallen voor dieren leggen. Onze vraag aan jullie is dus: welke tips hebben jullie voor beginnende boeren? Laat het ons en elkaar weten in de comments!

  Stardew Valley

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.