De 5 beste comebacks van iconische filmrollen

  Er zijn tal van memorabele oude films die nu nog populair zijn. Het wordt langzamerhand zelfs een trend dat klassiekers een vervolg of reboot krijgen en deze doen het vaak nog goed ook. Denk maar aan Star Wars, IT of Jurassic World. Bij die films horen iconische personages, dus hier zijn de 5 beste comebacks van iconische filmrollen.

  TriStar Pictures

  Terminator 6

  Als je The Terminator niet kent, heb je onder een steen geleefd. Achtervolgd door een robot uit de toekomst (Arnold Schwarzenegger) moet Sarah Connor overleven om haar ongeboren zoon te beschermen. Hij zal namelijk uitgroeien tot een verzetsleider in de oorlog tegen de machines.

  Sarah Connor word gespeeld door Linda Hamilton en is in het eerste deel uit 1984 nog een doodnormale jonge vrouw. Nadat ze op het nippertje aan de dood ontsnapt keert ze in Terminator 2: Judgement Day terug als veel stoerdere versie van haarzelf. In de delen erna is ze daarentegen niet meer te zien.

  Nu de gevierde regisseur James Cameron terugkeert naar de serie – hij nam bovenstaande delen voor zijn rekening – maakt ook Hamilton wederom haar opwachting. Voor het eerst sinds 1991 werken zij, Schwarzenegger en Cameron weer samen aan een film. Dat belooft wat!

  Murray Close

  Jurassic World 2

  Steven Spielberg laat in 1993 aan de wereld zien hoe dinosauriërs tot leven worden gebracht in de film Jurassic Park. De dinosauriërs zouden de hoofdattractie vormen van een nieuw amusementspark op een afgelegen eiland, maar dat kan natuurlijk niet lang goed gaan. Alles loopt uit de hand en de droom verandert in een nachtmerrie voor een aantal bezoekers.

  Eén van die bezoekers is de excentrieke professor Ian Malcolm, gespeeld door Jeff Goldblum. Hij heeft een grote rol in de film en moet met anderen controleren of het park veilig genoeg is voor het open gaat. Dat blijkt niet zo te zijn. Zo wordt de groep achtervolgd door een Tyrannosaurus Rex en een troep Velociraptors.

  In vervolg The Lost World dat vier jaar later uitkwam was Goldblum ook te zien, maar de delen erna was het podium voor anderen. In 2015 maakte regisseur Colin Trevorrow het succesvolle Jurassic World, dat een nieuwe trilogie inluidde. Met het vervolg dat voor 2018 gepland staat zal Goldblum na 21 jaar opnieuw oog in oog staan met dinosauriërs.

  Steven Vaughan

  Blade Runner 2049

  In de oude Blade Runner was Rick Deckard een premiejager die achter een groep gevaarlijke robots aan zat. De leider daarvan, de witblonde Roy Batty, werd door niemand minder dan de Nederlandse Rutger Hauer gespeeld. Maar de grootste ster van de film was Harrison Ford, die blade runner Deckard speelde. De film van Ridley Scott verscheen in 1982 en was zijn tijd ver vooruit.

  In eerste instantie was de film namelijk niet meteen een succes, maar groeide uiteindelijk toch uit tot een cultklassieker. Blade Runner 2049, dat deze maand in première ging, is een vervolg erop. Ford werkt als de ruim dertig jaar oudere Deckard samen met zijn jonge collega Officer K, gespeeld door Ryan Gosling.

  Compass Int. Pictures

  Halloween

  De gemaskerde psychopaat Michael Myers is één van de bekendste en meest angstaanjagende horrorfiguren uit de filmgeschiedenis. Met een mes als iconisch moordwapen in zijn hand achtervolgt hij zijn slachtoffers tot in hun eigen huis. Volgend jaar keert hij terug, maar het één van zijn slachtoffers waar de top 5 comebacks naar uitgaat.

  Laurie Strode is in de eerste Halloween één van zijn doelwitten en vecht wanhopig voor haar leven. Het gegeven leidt tot situaties die je op het puntje van je stoel doet zitten. Dat komt vooral door het acteertalent van Jamie Lee Curtis. Ze weet Strode op overtuigende wijze neer te zetten.

  In oktober 2018 komt de nieuwe Halloween uit. In plaats van verder te gaan waar de minder wordende serie ophield, is besloten om het verhaal na Halloween 2 uit 1981 te laten plaatsvinden. Curtis komt als Strode terug om Myer voor eens en voor altijd te stoppen. Of zal de boogeyman het toch weer overleven?

  IMDB

  Pirates of the Carribean

  De Disneyfilms Pirates of the Caribbean zijn regelrechte hits gebleken. Inmiddels zijn er vijf delen verschenen, waarin grote sterren als Orlando Bloom, Keira Knightley en Johnny Depp speelden. Mocht je Salazar’s Revenge nog niet hebben gezien, dan wacht je een kleine verrassing aan het eind. Bedenk dan ook zelf of je verder wilt lezen als je van plan bent hem te kijken.

  De laatste twee verhalen draaiden vooral om de piraat Jack Sparrow. Een zesde deel in de populaire filmserie is nog niet bevestigd en zou afhangen van het succes van Salazar’s Revenge. De film bracht met een budget van 230 miljoen dollar bijna het viervoudige in het laatje, dus wat dat betreft lijkt het wel goed te zitten. Aan het eind van die film zien we plots het duo Will en Elizabeth terugkeren nadat de vloek is verbroken, dus de kans is groot dat ze in het komende deel te zien zijn.

  5 beste comebacks van iconische filmrollen

  Dit waren de 5 beste comebacks van iconische filmrollen. Na jaren van pauze keren de acteurs en actrices terug naar grootse rollen, soms zelfs rollen die hun bekend maakten. Wat vind jij van deze lijst? Laat het ons weten in een reactie!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.