Olly Smith Ale Trail seizoen 2 sfeerverslag - Bier en nog eens bier

Article
zaterdag, 14 oktober 2017 om 10:31
xgn google image
Sommige mensen hebben het wel erg goed voor elkaar. Bier drinken voor je werk? In die categorie valt Olly Smith. Deze bierfanaat heeft zijn eigen show op de Travel Channel over bier. Wij reisden naar Londen af om met hem te praten over Olly Smith Ale trail seizoen 2 en uiteraard om een aantal biertjes te drinken.
Na de korte vlucht van Amsterdam naar Londen konden we met een gerust hart uit de taxi stappen bij het Londen Bridge Hotel. Dit was niet de locatie waar Olly Smith ons opwachtte, maar de plaats waar ons bed voor die dag stond. En een veel betere plek om in Londen te overnachten valt er niet te bedenken; de kamers van het hotel kennen een schitterend uitzicht over de Tower Bridge.

In the pub

De locatie waar Olly Smith geïnterviewd zou worden bevond zich op een korte loopafstand van het hotel af. Hoe dat eruit zag: stel je de meest Britse pub voor die je jezelf maar kunt voorstellen, roer daar een klein beetje een hipstersausje door en maak de topping van speciaalbier. Dan kom je uit bij de Marquis of Wellington.
Geheel in de stijl van het programma kwam Olly Smith ons verwelkomen in deze pub om vervolgens geïnterviewd te worden door de verschillende journalisten. Tijdens het wachten kon er genoten worden van de verschillende speciaalbieren die de pub kende en van de verse pizza die zo nu en dan uit de oven kwam rollen. Zoals je kunt lezen was het totaal geen verkeerde locatie voor een interview.
Olly Smith Ale Trail seizoen 2 sfeerverslag

Bier brouwen

Nadat alle interviews voorbij waren kon de rest van het dagprogramma van start gaan. De Marquis of Wellington was niet voor niets uitgekozen als uitvalsbasis, zo bleek. Want rondom de locatie waren verschillende kleine bierbrouwerijen waar we zouden kunnen proeven van hun verschillende ambachtelijke bieren en een tour konden krijgen van de brouwerij. Hoe kort die tour soms ook kon zijn.
Wederom geheel in de stijl van het programma nam Olly Smith ons op sleeptouw en wist hij te vertellen over de verschillende biertjes en wat ze speciaal maakte. Daarnaast vertelden de brouwers zelf ook maar al te graag over hun grootste passie en wat je precies zou moeten proeven in de ambachtelijke bieren. Gelukkig ging dat gepaard met een flinke dosis humor; Olly Smith staat niet alleen bekend om zijn drankenkennis, ook om zijn behoorlijk grote gevoel voor humor.
Olly Smith Ale Trail seizoen 2 sfeerverslag

Aardig wat bier, maar ook lekker eten

Na drie brouwerijen aangedaan te hebben en de nodige bieren geproefd te hebben kwam er na de laatste brouwerij toch echt een eind aan het gezelschap van Olly Smith en zijn crew. Maar dat betekende niet dat onze avond er al op zat. Wij hadden namelijk nog een diner tegoed, en dat tegoed werd meer dan goedgemaakt
Zo bestond de maaltijd uit geroosterde kalkoenpoten, poutine, zalmtartaar en eigenlijk teveel om op te noemen. Daarnaast was er natuurlijk ook de benodigde hoeveelheid bier, we waren immers in Londen voor Olly Smith Ale Trails, wat is zo’n trip zonder bier?
Olly Smith Ale Trail seizoen 2 sfeerverslag

Smaakt naar meer

Al met al hadden we genoeg reden om met een tevreden gevoel nog even kort van het uitzicht over Londen te genieten voor we in ons hotelkamer op het bed neerploften. We hebben een kijkje mogen nemen in het leven van Olly Smith voor zijn programma Ale Trails. En wat we zagen was zeker niets mis mee. Als je zelf wilt weten hoe dat is, kan je vanaf 27 november op Travel Channel het tweede seizoen van Olly Smith Ale Trails zien.