StarCraft 2 Legacy of the Void Collector's Edition - wat zit er in?

Article
zondag, 22 november 2015 om 14:02
xgn google image
De laatste uitbreiding van StarCraft 2 is uit. Legacy of the Void is een briljante uitbreiding waar menig fan een gat van in de lucht springt. Ook is er een StarCraft 2 Legacy of the Void Collector’s Edition. Wat zit er in deze speciale editie? Dat lees je hier.
De StarCraft 2 Legacy of the Void Collector’s Edition komt in een mooie, stevige doos. Met het Protoss logo op de voorkant van de doos is deze Collector’s Edition meteen herkenbaar: de blauwgouden glans van de doos komt mooi tot zijn recht. Je weet één ding zeker: een hoop mooie content zit er in de doos. Wat er precies inzit, hebben wij voor je uitgezocht.

De game zelf

In de Collector’s Edition zit natuurlijk de uitbreiding zelf. Daar koop je deze editie immers voor. Het doosje zelf is niet bijster interessant, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. In het doosje zitten de twee installatiedisks en het belangrijkste: de cd-key, die je moet invoeren op battle.net.
De singleplayer van de game is ronduit boeiend: alle bekende personages uit de eerdere StarCraft games komen terug in deze laatste, epische uitbreiding. Ga met Artanis de strijd aan tegen Amon om zo het universum te redden van de naderende ondergang. Alles draait om de Protoss en dat merk je. De voice-acting en personages zijn supertof en iedereen die bekend is met StarCraft kan zijn geluk niet op.
Aan de multiplayer zijn diverse nieuwe units zoals de adept en de lurker toegevoegd. Ook is er nu de Archon modus, waarmee je met z’n tweeën samen één basis kan besturen. Zo kun je de taken verdelen en dat is best wel handig. Ook zijn er dagelijkse multiplayertoernooien waar je als speler aan kan meedoen.
Voor een volledig oordeel over deze uitbreiding kun je de review nog eens doornemen. Legacy of the Void is verplichte kost voor een ieder die zich een RTS- of Blizzard-fan waant. Met de game zal je waarschijnlijk alles behalve teleurgesteld zijn. Er zitten in de Collector’s Edition nog allemaal andere gave dingen die je als fan als muziek in de oren klinken.
81878

De officiële soundtrack

Wat is een Collector’s Edition zonder soundtrack? Legacy of the Void kan op dat punt natuurlijk niet onderdoen aan andere Collector’s Editions. De officiële soundtrack wordt meegeleverd in de Collector’s Edition. De cd staat vol met bijna een uur aan soundtracks.
De titel van de nummers zijn allemaal toepasselijk en komen de echte StarCraft fans niet onbekend voor. Titels als My Life for Aiur, The Golden Armada of Oblivion Awaits zijn allemaal namen en uitspraken die de echte fans meteen zullen herkennen. De muziek is uiterst toepasselijk wanneer je het luistert als je bezig bent met de game zelf, maar als enkel soundtrack raken de nummers ook hoge noten. En zeg nou zelf: als echte fan wil je de officiële muziek toch in je bezit hebben?
81879

Behind the scenes DVD

Altijd al willen weten hoe StarCraft is ontstaan en wat voor ontwikkeling de franchise de afgelopen jaren heeft doorgemaakt? Dan is er goed nieuws: de Collector’s Edition bevat namelijk een behind the scenes DVD met zowel een normale als een Blu-ray DVD. De disks bevatten meer dan een uur aan exclusieve content over StarCraft zoals de geschiedenis van de game, interviews met StarCraft 2 spelers en extra uitleg bij de diverse filmpjes die in de uitbreiding zitten. Het is allemaal inside info die je als fan niet wil missen.
81880

Field Manual

Het grootse ding in de Collector’s Edition is de Field Manual. Dit is een art book van meer dan 174 pagina’s vol met fraaie StarCraft afbeeldingen. Zo zijn er afbeeldingen van alle drie de rassen en de bijbehorende units. Maar dat is niet alles.
Ook bevat het boek de oorsprongsverhalen en allerlei andere feitjes over de StarCraft units uit de game. Je komt letterlijk alles te weten over de units van StarCraft en dit boek is zonder meer een van de coolste toevoegingen aan de Collector’s Edition. De mooie afbeeldingen maken het boek heel bijzonder. Je zou haast de bladzijdes er uit scheuren en ze aan de muur hangen.
Toch is deze field manual niet de leukste toevoeging van de Collector’s Edition. Dat zijn namelijk de in-game items die Blizzard aan deze editie heeft toegevoegd. Er zitten namelijk voor vrijwel alle Blizzard games te gekke in-game items bij die je kan gebruiken.
81881

In-game items

De dingen die je ook kan gebruiken in andere Blizzard games vormen de leukste toevoeging aan de Collector’s Edition. Zo zijn er voor StarCraft 2 nieuwe skins voor de adept en colossus units en drie nieuwe portretten die je als profielafbeelding kan gebruiken. Voor World of Warcraft is er een unieke archon pet, die je vergezelt op je tocht door Azeroth. Maar ook voor Hearthstone, Diablo 3 en Heroes of the Storm zijn er in-game items beschikbaar.
In Diablo 3 kun je een probe pet oproepen en kun je je gear veranderen in die van een zealot. Zo lijkt je karakter uit Diablo 3 net een Protoss unit! De toevoeging voor Hearthstone bestaat uit een exclusieve cardback, die je alleen kan krijgen als je deze Collector’s Edition aanschaft. Ten slotte krijg je een Void Speeder toestel voor Heroes of the Storm. Deze speeder dient als mount voor Heroes of the Storm en lijkt op het ruimteschip van Zeratul.
De StarCraft 2 Legacy of the Void Collector’s Edition is op diverse plekken te koop. Je betaalt voor een exemplaar ongeveer 79,99 euro. Een normale versie van de game kost ongeveer 39,99 euro. Voor ongeveer de dubbele prijs schaf je dus een Collector’s Edition aan vol met toffe extra’s, mits je je een echte fan waant.

Populair Nieuws