Star Wars The Force Awakens trailer analyse

  Gisteravond kwam de nieuwste trailer voor Star Wars Episode VII. Hoe zit het met alle verborgen details, verstopt tussen de nieuwe beelden? Lees onze Star Wars The Force Awakens trailer analyse voor alle sappige informatie!

  Is het al december!? Helaas is het nog even wachten. Afgelopen nacht maakte Disney het wachten ons nog een stuk moeilijker met de voorlopig laatste trailer voor Star Wars Episode VII. In tegenstelling tot veel trailers vandaag de dag (*kuch* Terminator Genisys *kuch*) laat de trailer nog bijster weinig zien over het verhaal van de film.

  Of toch niet? Nu wordt het tijd om onze nerd-bril op te zetten en te kijken naar alle geheimpjes in onze Star Wars The Force Awakens trailer analyse. Zitten er wat details tussen die je normaal gesproken over het hoofd zou zien?

  We geven jullie wel een waarschuwing. Het grootste deel van dit artikel bestaat uit speculatie, maar als je graag zonder voorkennis de film wil zien, lees dan niet verder!

  Finn en Rey

  Hoewel we uit de nieuwste Force Awakens trailer weinig nieuwe informatie over de protagonisten Finn en Rey te zien kregen, krijgen we wel hints naar de twee. Als eerste zien we Rey, die een vernietigde Star Destroyer van binnen verkent voor onderdelen. Ze is tenslotte een scavenger. Er gaan geruchten dat Rey de nieuwe piloot/eigenaar van de Millennium Falcon wordt.

  Finn aan de andere kant, zegt dat hij “was raised to do one thing”, waarmee hij kan bedoelen dat hij sinds zijn geboorte al bij de First Order hoort. Dan zien we zijn TIE-Fighter neerstorten richting Jakku. Opvallend is dat hij niet neergeschoten lijkt te zijn, maar dat zijn schip misschien gesaboteerd is.

  Uit deze twee stukjes kunnen we afleiden dat beide Finn en Rey allebei ‘niemand’ zijn, en dat ze vanwege die reden een connectie hebben. Misschien zien we ze daarom zo vaak samen?

  Waar zijn de Jedi?

  In de trailer zegt Han Solo tegen de verbaasd ogende Finn en Rey: “The Dark Side, the Jedi… they're real.”. Dit kan betekenen dat na de gebeurtenissen in Return of the Jedi, waarin de tweede Death Star vernietigd wordt en The Empire verslagen lijkt, Luke niet ging paraderen met zijn nieuwe overwinning.

  In de tijd sinds Return of the Jedi lijkt er in feite geen return gekomen te zijn; de Jedi en Sith zijn vervaagd tot een mythe, een legende. De titel van de film The Force Awakens kan dus slaan op het feit dat na al die jaren de Force eindelijk weer ontwaakt. We weten al van de poster en verschillende teasers dat Finn een Jedi gaat worden, en dat de slechterik Kylo Ren de nieuwe Sith is.

  Mandalorian Merc symbool

  Dit gaat waarschijnlijk over het hoofd heen van de meer casual kijkers, omdat het om een symbool gaat dat niet écht in de films voorkomt. Eén van de gloednieuwe beelden in de trailer (rond 01:38) is Han Solo, Finn en Rey die een soort tempel inlopen, gedecoreerd met vlaggen. De meeste vlaggen zijn niet echt goed te zien, maar vlak voordat we naar het volgende beeld gaan zien we een herkenbaar symbool.

  star wars the force awakens trailer analyse

  Dit is het symbool van de Mandalorians. Als je daar nog nooit van gehoord hebt, de Mandalorians zijn een soort ras van huurlingen en premiejagers. Komt het nog steeds niet bekend voor? Eindbaas Boba Fett draagt een pantser van de Mandalorians en het symbool is op zijn linkerschouder te zien.

  Betekent dit dat Boba terugkeert? Of gaan we een ander soortgelijk personage zien? Of is dit gewoon een knipoog naar de bekende premiejager?

  Skywalkers?

  De oude vertrouwde luchtlopers zijn maar weinig te zien in de trailer (Luke staat niet eens op de poster!). We zien een shot van de (vermoedelijke) hand van Luke op R2-D2 en een shot van Leia in de armen van Han Solo. Ze kijkt niet erg vrolijk. Waar hebben broer en zus al die jaren uitgehangen?

  Een theorie die het internet rondgaat is dat Luke Skywalker zich na de gebeurtenissen in Return of the Jedi isoleerde in een hoekje van het universum, nog steeds bang dat hij verleidt wordt door de duistere kan van de Force. Andere fans zeggen weer dat hij Kylo Ren trainde, maar dat hij stopte toen hij naar de duistere kant overliep. Trouwens, over Skywalkers gesproken: Kylo Ren lijkt Darth Vader als een idool te zien.

  Of is Luke toch gewoon Kylo Ren en worden we allemaal voor de gek gehouden? We zullen het zien op 16 december, als Star Wars: The Force Awakens bij ons in de bioscoop draait. Het is nu al mogelijk om kaartjes te bestellen voor de film.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.