Star Wars Recap - Attack of the Clones

Article
donderdag, 28 november 2019 om 9:24
Niet iedereen is blij met de Galactic Republic. Duizenden planeten willen zelfs helemaal uit de republiek stappen en het sterrenstelsel staat aan de vooravond van een oorlog. In deze tweede Star Wars Recap kun je lezen hoe het Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Padmé Amidala ook alweer verging in deze moeilijke tijd.
De Jedi kunnen de grote onrust binnen de republiek niet meer alleen hanteren en er gaan stemmen rond dat er een leger moet komen om ze te helpen. Dat kan natuurlijk niet zomaar ondemocratisch geregeld worden en dus moet Padmé, niet langer koningin, maar senator van Naboo, naar Coruscant om erover te stemmen.
Zodra Padmé landt wordt haar schip opgeblazen, maar gelukkig voor haar is ze dat vermommingstrucje uit de vorige film niet verleerd. Ze overleeft de aanslag, maar wordt zolang de dader nog op vrije voeten is onder bescherming geplaatst. Die bescherming komt van niemand minder dan Obi-Wan Kenobi en zijn padawan Anakin Skywalker.
obi wan and anakinf1574866331

Een bijzonder ongemakkelijke reünie

Het is tien jaar geleden dat Anakin en Padmé elkaar voor het laatst hebben gezien en flirtmeester Anakin is dan ook bepaald geen held met zijn herintroductie. Wel probeert hij de held uit te hangen door Padmé te beloven dat Obi-Wan en hij zullen proberen te achterhalen wie er achter de aanslag zit. Obi-Wan is daar duidelijk niet blij mee en houdt vol dat ze er alleen ter bescherming zijn.
Net als Anakin heeft Padmé daar andere ideeën over en die nacht probeert ze een tweede poging van de sluipmoordenaar uit te lokken. Dat bijna fataal af, maar de Jedi zijn er net op tijd bij om Padmé te redden en de achtervolging in te zetten en de premiejager Zam Wesell aan te houden. Voordat ze de kans heeft om haar opdrachtgever prijs te geven wordt ze door die opdrachtgever gedood. Het gifpijltje dat haar fataal werd is nu de enige aanwijzing die de Jedi hebben.
coruscant aotcf1574866654

De twee opdrachten

Het is duidelijk dat Padmé niet veilig is op Coruscant, totdat de persoon die haar dood wil hebben uitgeschakeld is. Er wordt daarom besloten dat Obi-Wan zal uitzoeken wie er achter het hele gebeuren zit, terwijl Anakin als Padmé’s lijfwacht moet dienen terwijl ze zich rustig houdt op Naboo. Dat klinkt als een goed plan, maar we zijn nog lang niet aan het einde van deze Star Wars Recap, want natuurlijk is het nooit zo simpel.
Obi-Wan weet te achterhalen dat het gifpijltje afkomstig is van Kamino, een planeet waarvan het bestaan is uitgewist uit de archieven van de Jedi. Met wat hulp van Yoda weet hij de planeet toch te vinden, maar daar aangekomen doet Obi-Wan en vreemde ontdekking. De Jedi-meester Sifo-Dyas heeft hier ooit een klonenleger besteld op naam van de Jedi Orde, maar de Orde weet daar niks van af.
Ondanks zijn zichtbare verwarring krijgt Obi-Wan een rondleiding door de klonenfabriek van Kamino. Het leger bestaat uit klonen van Jango Fett, maar ze zijn aangepast om sneller te groeien en gewilliger te zijn. Obi-Wan wil deze Fett en de onaangepaste kloon die hij als zoon heeft aangenomen graag ontmoeten, wat geen probleem is.
jango fettf1574866794

Een nieuwe aanwijzing

Jango Fett vertelt dat niet Sifo-Dyas, maar ene Tyranus hem heeft ingehuurd als basis voor het leger. De boel wordt steeds verdachter en daar komt nog bij dat Jango precies dezelfde uitrusting heeft die de persoon die Zam Wesell doodde ook droeg. Obi-Wan krijgt opdracht Jango te arresteren, maar het wordt Jango te heet onder de voeten. Hij vertrekt van Kamino, maar niet voor dat Obi-Wan een zender op zijn schip weet te plaatsen.

Intussen op Naboo...

… hebben Anakin en Padmé het redelijk naar hun zin. De sfeer tussen de twee is wat losser geworden. Los genoeg dat Anakin’s poëtische redevoering over waarom Padmé prettiger is dan zand uitmondt in een kus. Was het maar zo makkelijk. Toch is de sfeer daarna weer wat lastiger. Anakin wil gretig meer, terwijl Padmé zichzelf probeert te dwingen om dat niet te willen.
De ongemakkelijke rust wordt verstoord wanneer Anakin een nachtmerrie heeft over zijn moeder. Hij raakt bezorgd om haar en Padmé raakt bezorgd om hem, dus ze besluiten naar Tatooine te gaan om uit te zoeken of er wat aan de hand is. Daar aangekomen ontdekken ze dat Schmi in de afgelopen tien jaar is getrouwd en ontmoet Anakin zijn stieffamilie.
tatooine aotcf1574866944
Helaas is Schmi kort geleden ontvoerd door Tusken Raiders, of Sand People. Anakin weet haar te vinden, maar ze sterft in zijn armen. Als wraak moordt Anakin het hele dorp uit. De mannen, maar ook de vrouwen en zelfs de kinderen. Op de hele Skywalker Saga bekeken lijkt het een klein moment, maar we noemen het in de Star Wars Recap omdat het de eerste keer is dat we zien dat Anakin misschien niet zo goed kan omgaan met het verlies van een dierbare.

De grote ontdekking

Obi-Wan is Jango gevolgd naar Geonosis. Daar komt hij erachter dat Count Dooku, een voormalig Jedi en leider van de groep die zich wil afscheiden van de republiek, bezig is een enorm leger op te bouwen. Daarmee wil hij ten strijde trekken tegen de republiek. Obi-Wan probeert dit via Anakin richting Coruscant te communiceren, maar wordt gevangen genomen.
Anakin stuurt het incomplete bericht van Obi-Wan door naar Coruscant. Wanneer Padmé besluit dat Obi-Wan direct hulp nodig heeft vertrekken de twee, samen met R2-D2 en C-3PO naar Geonosis.
mace winduf1574867226
Op Coruscant beseffen de Jedi en kanselier Palpatine dat er toch echt een leger voor de republiek moet komen. De enige manier om dat op tijd te legaliseren is om de noodtoestand uit te roepen en extra macht aan Palpatine te geven. Maar wie in de senaat is er dapper genoeg om dat voor te stellen? Padmé misschien, maar die is er niet. Gelukkig is de suggestie dat Padmé het zou doen genoeg om Jar Jar te manipuleren. Goedgelovig als hij is geeft hij Palpatine de nodige macht.

De slag om Geonosis

Op Geonosis zoeken Anakin en Padmé naar Obi-Wan, maar belanden ze in de fabriek waar Battle Droids gemaakt worden. Eigenlijk gebeurt er daar niet zo heel veel interessants, maar R2 redt een paar hoofdpersonages, dat moet één keer per film. Ook Anakin en Padmé worden gevangen genomen door de separatisten.
Vlak voor hun executie, denkend dat ze binnenkort dood zullen zijn, geeft Padmé eindelijk toe dat ze van Anakin houdt. Dat had geen consequenties meer moeten hebben, maar de executie verloopt niet geheel volgens plan wanneer de Jedi arriveren om de boel een halt toe te roepen. In het gevecht dat volgt worden Obi-Wan, Anakin en Padmé gered en doodt Mace Windu Jango Fett.
battle of geonosisf1574867384
Wanneer Yoda arriveert met het nu volkomen legale en totaal niet meer verdachte klonenleger wordt de achtervolging op Dooku ingezet. Anakin en Obi-Wan bereiken hem als eerste maar Anakin is iets te enthousiast, en de twee verliezen falikant. Anakin raakt zelfs een groot deel van zijn rechter arm kwijt. Gelukkig schiet Yoda te hulp, maar wanneer Dooku Anakin en Obi-Wan dreigt te verpletteren moet ook Yoda de kwaadaardige graaf laten ontsnappen.

Geheime plannen en het begin van een oorlog

Het klonenleger heeft de Jedi de overwinning van de dag geleverd, maar Yoda heeft zijn bedenkingen. Dooku ontsnapt naar een verlaten hangar op Coruscant en overhandigt zijn meester, de schimmige figuur die zo op Palpatine lijkt, de plannen voor een geheim wapen ontworpen door de Geonosians. Zijn meester noemt hem Tyranus, wat enigszins onheilspellend is voor het nieuwe leger van de Jedi.
Nu Anakin en Padmé elkaars gevoelens kennen besluiten ze in het geheim te trouwen op Naboo. Het is tegen beter weten in, maar het hart wil wat het hoofd niet goed kan keuren. Met dat shot eindigt Attack of the Clones en dus ook deze Star Wars Recap. De oorlog die de republiek voor altijd zal veranderen begint hier.
the weddingf1574867523

Lees ook de vorige Star Wars Recap!

Wil je ook graag een opfrissertje voor Episode I? Dat kan, we hebben namelijk al een Star Wars Recap voor The Phantom Menace, dus als je die gemist hebt kun je die nu al lezen. Natuurlijk begrijpen we het als je liever de films kijkt voor The Rise of Skywalker, maar als je daar geen tijd voor hebt kun je binnenkort ook een Star Wars Recap voor Revenge of the Sith verwachten!

Populair Nieuws

Laatste Reacties