Star Wars Episode 9 speculatie - Zeven mogelijke regisseurs

Article
vrijdag, 08 september 2017 om 9:50
xgn google image
Star Wars Episode 9 heeft geen regisseur meer nu Colin Trevorrow is weggestuurd. Wie het over gaat nemen weten we nog niet, maar we hebben wel wat mogelijkheden voor je.
De film Star Wars Episode 9 is zijn regisseur verloren. Colin Trevorrow, bekend van onder meer Jurassic World, is uit het project gezet vanwege een creatief meningsverschil. Lucasfilm heeft nog niemand genoemd als opvolger, maar op het internet wordt alweer druk gespeculeerd over wie Trevorrow op zal volgen. In dit artikel kijken we naar een aantal kanshebbers.

Rian Johnson

De meest voor de hand liggende keuze is natuurlijk Rian Johnson. Deze regisseur heeft eerder samengewerkt met Lucasfilm en is de schrijver en regisseur van Star Wars: The Last Jedi. Ook heeft hij een cameo gehad in Rogue One: A Star Wars Story. Hij heeft dus genoeg ervaring met de serie.
Het zou logisch zijn als Lucasfilms terug zou keren naar iemand die het Star Wars universum al kent, iemand die al eerder heeft gewerkt aan een Star Wars film. Johnson heeft zelf op Twitter gezegd dat hij niet verantwoordelijk is voor het schrijven van Episode 9. Maar dit betekent natuurlijk niet dat hij de film niet kan regisseren.

J.J. Abrams

Een andere keuze die voor de hand zou liggen is J.J. Abrams. Deze regisseur heeft eerder al Star Wars: The Force Awakens geregisseerd. Ook heeft hij voor die film geschreven. Abrams heeft aardig wat ervaring met het sci-fi genre want naast The Force Awakens was hij ook de regisseur van Star Trek Into Darkness.
Abrams heeft dus ook al ervaring met Star Wars. Hij heeft zelf niet gereageerd op het bericht van Trevorrows vertrek en de speculaties die hem aanwijzen als mogelijke kandidaat. Abrams is op dit moment bezig met het filmen van Mission Impossible 6, dus het kan zijn dat de nieuwe Star Wars niet in zijn schema past.

Ron Howard

Zoals jullie misschien wel weten komt er voor Episode 9 nog een Star Wars film uit over Han Solo. Deze wordt geregisseerd door Ron Howard. Dus ook Howard heeft ervaring met Star Wars. Je kent hem waarschijnlijk al van de Da Vinci Code films.
Alleen heeft Howard bij de Han Solo film het werk al overgenomen van een regisseur die uit het project gezet is. Dit kan heel goed uitpakken voor Howard als Lucasfilm onder de indruk is van zijn werk voor de Han Solo film. Maar het kan ook betekenen dat Howard geen zin heeft om nog een keer in te vallen als regisseur voor een andere Star Wars film.

Steven Spielberg

Spielberg is iemand die geen introductie nodig heeft., zelfs personen die weinig van films weten kennen Steven Spielberg. Maar wat sommigen misschien niet weten, en wat heel belangrijk is hier, is dat Spielberg goed bevriend is met George Lucas.
Spielberg heeft een hoop ervaring met het sci-fi genre. Om een paar voorbeelden te noemen: hij is bekend van E.T the Extra-Terrestrial, A.I. Artificial Intelligence en War of the Worlds. Ondanks al deze ervaring heeft Spielberg nog nooit meegewerkt aan een Star Wars film.

Brad Bird

Misschien niet een naam waar je meteen aan zou denken, maar Brad Bird is een bekende regisseur die zeker kans maakt. Niet omdat hij bekend is bij Lucasfilm, maar omdat hij meerdere malen met Disney samen heeft gewerkt. Disney-fans kennen hem waarschijnlijk van The Incredibles en Ratatouille, maar Bird heeft ook een bekende live-action film geregisseerd namelijk Mission Impossible – Ghost Protocol.
Het probleem met Bird als nieuwe regisseur is dat Episode 9 waarschijnlijk uitgesteld zou moeten worden. Op dit moment is Bird namelijk bezig met The Incredibles 2 en aangezien er hoge verwachtingen zijn voor deze film zal hij niet twee films tegelijk willen regisseren.

Damien Chazelle

Nog een regisseur die misschien niet voor de hand ligt maar toch een kans kan maken is Damien Chazelle. Hij heeft geen geschiedenis met Star Wars en ook geen connectie met Lucasfilm of Walt Disney, maar Chazelle heeft twee films geregisseerd die het enorm goed hebben gedaan, namelijk Whiplash en La La Land.
Het is niet ongebruikelijk voor filmstudios uit Hollywood om een regisseur aan te nemen gewoon omdat hij belangrijke prijzen heeft gewonnen. En Chazelle heeft een aantal van deze belangrijke prijzen binnen gesleept, waaronder de Oscar voor beste regisseur met La La Land.

George Lucas

De maker van niet alleen de Star Wars serie, maar ook de Indiana Jones serie, George Lucas is één van de bekendste regisseurs en dé persoon die alles weet over Star Wars. Hij heeft het namelijk verzonnen. Lucas heeft misschien al jaren geen Star Wars film meer geregisseerd, zijn laatste was Revenge of the Sith, maar hij is nog steeds betrokken bij Star Wars.
Maar George Lucas is gedeeltelijk met pensioen. Hij wil zich niet langer bezighouden met het regisseren van grote blockbuster films en zich meer focussen op kleinere films, maar Star Wars is natuurlijk het geesteskind van Lucas. Dus als er niemand gevonden kan worden,dan kan het natuurlijk zo zijn dat Lucas de regie toch op zich neemt.
Wie zien jullie graag als regisseur voor Star Wars Episode 9? Iemand uit deze lijst of een compleet andere regisseur?

Populair Nieuws