De 5 grootste Destiny 2 vernieuwingen

Article
vrijdag, 08 september 2017 om 9:26
xgn google image
Destiny 2 is officieel uit. Hoog tijd om vijf van de grootste Destiny 2 vernieuwingen op een rijtje te zetten.

Nieuwe subclasses

Dit is één van de grootste Destiny 2 vernieuwingen. Waar je in de originele Destiny nog twee subclasses per class had, kwam er bij The Taken King al een derde subclass bij. In Destiny 2 komt zelfs een vierde subclass om mee te spelen.
De Dawnblade voor de Warlock is één van de nieuwe subclasses. Deze is simpel te omschrijven als een guardian met zonnekrachten. Hij kan vijanden verschalken door granaten met zonnevlammen op hen af te gooien en heeft als super ability een groot vlammend zwaard waarmee hij vlammen op vijanden afstuurt.
De tweede nieuwe subclass is de Sentinel voor de Titan class. Deze heeft een schild waarmee hij, naast zichzelf beschermen tegen kogels van anderen, vijanden kan uitschakelen door met het schild te gooien of door ermee tegen anderen aan te slaan.
De derde en laatste nieuwe subclass is de Arcstrider voor de Hunter. Die heeft een soort staf waarmee hij vijanden makkelijk afslacht door ze ermee te slaan. Voordeel hierbij is dat de Arcstrider dit in een heel snel tempo doet en zo dus veel tegenstanders kort achter elkaar kan uitschakelen.
117616

Nieuwe werelden

Destiny bracht ons drie jaar geleden naar avonturen op de aarde, Venus, Mars en zelfs de maan. In Destiny 2 nemen we afscheid van Venus, Mars en de maan, maar in plaats daarvan krijgen we nu drie andere planeten.
De enige planeet die wel overblijft is de aarde. Weliswaar ben je niet meer aan het rondlopen in The Tower en Old Russia, maar in de zogenaamde European Dead Zone. Daar zijn de laatste Guardians gevestigd en zijn er bosachtige omgevingen om te verkennen. Bungie noemt dit zelf de grootste omgeving die ze ooit gemaakt hebben.
Één van de drie nieuwe werelden in Destiny 2 is Titan, de grootste maan van Saturnus. Titan is vrijwel volledig bedekt met oceanen van methaan en de speler moet zich dus voortbewegen via platformen op zee. In de Gouden Eeuw hebben de mensen zich op Titan gevestigd. Daar bouwden ze utopiaanse structuren om zich te beschermen tegen de veertig meter hoge golven.
Titan is niet de enige maan in Destiny 2, want Io is ook aanwezig in de game. Io is één van de grootste manen van Jupiter en staat bekend als het meest vulkanisch actieve hemellichaam in ons zonnestelsel. Dat wordt goed oppassen dus in Destiny 2.
Op Nessus, één van de andere verkenbare hemellichamen in Destiny 2, hebben de Vex zich gevestigd en er een enorme machine van gemaakt. Het landschap kenmerkt zich door de kleurrijke bossen, oerwouden en de enorme valleien. Opvallend detail is dat Nessus zowel geen planeet als geen maan is, maar een planetoïde.
117620

Nieuw wapensysteem

Het wapensysteem is in Destiny 2 flink op de schop gegaan en is daarmee één van de grootste Destiny 2 vernieuwingen. In het eerste deel had je primary, special en heavy weapons, maar in Destiny 2 is dit dus anders. Nu heb je de keuze uit kinetic, energy en power weapons. In het laatstgenoemde slot is er plaats voor grenade rifles, sniper rifles en fusion weapons.
De kinetic weapons zijn eigenlijk dezelfde soort wapens als de primary weapons in het origineel. Daarin kun je gebruik maken van de standaard machinegeweren. In het energy slot zitten hybride wapens, die eigenlijk niks anders zijn dan standaard wapens met kinetische extra’s.
Volgens Bungie zorgt het nieuwe wapensysteem voor meer keuzevrijheid voor de speler. Daarnaast zijn er ook nieuwe soorten wapens toegevoegd, waaronder ook nieuwe exotics.
117622

Nieuwe Crucible mode

Ook de PvP-modus van Destiny keer terug in het tweede deel. Nu speel je in de Crucible met teams van vier tegen elkaar in de welbekende modi. Slechts één modus is nieuw toegevoegd, genaamd Countdown.
In Countdown speel je in zes verschillende rondes om de overwinning. In elke ronde, die slechts een paar minuten duurt, moet je charges opblazen of verdedigen. Per ronde veranderen de partijen van helft, waardoor elk team meerdere malen moet aanvallen en verdedigen.
Een ronde kan echter voortijdig eindigen als alle vijandelijke spelers uitgeschakeld zijn. Omdat zo'n ronde met slechts vier spelers per team normaal gesproken best snel kan eindigen, kan je elkaar nu reviven.
Naast de nieuwe Countdown mode zitten de bekende modes uit het origineel ook in deel twee. De nieuwe Crucible mode hoort misschien niet eens bij de opvallendste Destiny 2 vernieuwingen, maar wel één die de multiplayer fris houdt.
117623

Nieuw soort matchmaking

De release van Destiny 2 gaat natuurlijk gepaard met het uitkomen van een nieuwe raid. Waar in deel 1 de nodige kritiek was op het ontbreken van matchmaking in de raid, zit de functie wel in het nieuwe deel.
In Destiny was het namelijk lastig voor spelers die vaak solo speelden om in een fatsoenlijk team terecht te komen voor de raids. Dit resulteerde erin dat men vaak maar wat deed, waardoor de raid faliekant mislukte.
Bungie gaat dit nu tegen door Guided Games in te voeren. Spelers zonder clan kunnen samenwerken met bestaande clans om zo samen raids en nightfalls te voltooien. Op het oog dus misschien niet één van de grootste Destiny 2 vernieuwingen, maar wel één die veel verschil gaat uitmaken voor sommige spelers.
Dat waren de vijf grootste Destiny 2 vernieuwingen. Nu is het tweede deel in veel opzichten vergelijkbaar met het eerste deel, maar zijn de doorgevoerde veranderingen wel van veel invloed op de gameplay. Destiny 2 ligt vanaf vandaag in de winkels.

Populair Nieuws