Star Wars Celebration 2019 - 9 panels om in de gaten te houden

  Star Wars Celebration staat voor de deur! Van 11 tot en met 15 april komen Star Wars fans van over de hele wereld samen in Chicago met maar één doel: een lang weekend vieren met Star Wars als hoofdthema. Allemaal leuk en aardig, maar wat hebben de mensen thuis eraan? Heel veel nieuws natuurlijk!

  Lucasfilm

  Een grote reden om naar Star Wars Celebration te komen zijn de vele panels, vanaf de tweede dag vaak wel 10 per dag! Allemaal erg vermakelijk natuurlijk, maar het ene panel is het andere niet. Om je een beetje op weg te helpen bij het vinden van de voor jou interessante panels hebben we de panels met de grootste verwachte nieuwswaarde alvast voor je op een rijtje gezet.

  1. Bringing Star Wars: Galaxy’s Edge to Life at Disney Parks (13 April)

  Dat er een Star Wars onderdeel toegevoegd gaat worden aan verschillende Disney-parken is al langer bekend. Afgelopen februari kregen we al veel te horen over hoe het park eruit gaat zien. Er zijn geavanceerde animatronics, je kunt blauwe melk drinken en natuurlijk je eigen lightsaber bouwen.

  Tijdens het panel gaan we veel horen over het ontstaan van het park. De mensen van Lucasfilm en Walt Disney Imagineering vertellen alles over hoe ze Star Wars tot leven brengen. Interessante achtergronden dus, maar Starwars.com spreekt ook over verassingen. Wie weet wat er nog meer te beleven valt in Galaxy’s Edge!

  ILMxLAB

  2. Vader Immortal: A Star Wars VR Series (12 April)

  Over de VR serie Vader Immortal weten we nog bijna niks. Hij zal gaan over Darth Vader, we gaan zijn kasteel op Mustafar zien, en hij zal te zien zijn op Oculus Quest. Maar we willen natuurlijk meer weten.

  Dit panel belooft een sneak peek van de serie. Ontwikkelaars ILMxLAB en Oculus zullen beiden aanwezig zijn om meer te vertellen. Er zal gesproken worden over alle grote aspecten van de serie, zoals ontwerp en technologie en natuurlijk het verhaal.

  Jorge Figueroa

  3. Del Rey Behind the Scenes (13 April)

  Er is werkelijk geen enkel medium te bedenken waarin Star Wars niet publiceert. We zijn natuurlijk allemaal bekend met de films, maar ook in boeken (uitgegeven door Del Rey) worden veel Star Wars verhalen verteld. Logisch dus dat Star Wars Celebration ook hier een panel aan wijdt.

  Er zullen een aantal Star Wars auteurs aanwezig zijn bij het panel, waaronder Timothy Zahn, geestelijk vader van Grand Admiral Thrawn. Er zal uitgebreid gesproken worden over boeken die binnenkort uitkomen. Maar we kunnen ook nieuws verwachten over boeken die verder in de toekomst liggen, en waar we misschien nog niks van weten.

  4. Marvel Comics Presents: Star Wars (13 April)

  Net als boeken leveren comic books een groot aandeel aan de Star Wars canon. In de afgelopen jaren zijn er al heel wat goed gewaardeerde verhalen verschenen in stripvorm, en dat houdt voorlopig niet op.

  De schrijvers van de toekomstige Age of Rebellion en Galaxy’s Edge series zullen onder anderen bij het panel aanwezig zijn. Er zal dan ook waarschijnlijk wat over deze reeksen uit de doeken gedaan worden. Maar we krijgen ook een kijkje achter de schermen bij Marvel, en we horen wat over de toekomstplannen.

  Lucasfilm

  5. Star Wars Resistance Season Two Sneak Peek (15 April)

  Het eerste seizoen van Star Wars Resistance is nog maar net afgelopen, maar het einde maakte erg nieuwsgierig naar seizoen twee. We hebben er dan ook totaal geen moeite mee dat we al zo snel meer mogen horen over hoe de serie verder gaat.

  Dit panel zal vooral terugblikken op het einde van seizoen 1. Daarvoor aanwezig zijn de uitvoerend producenten van de serie, bijgestaan door gasten (mogelijk stemacteurs en schrijvers). Ook wordt een exclusieve preview van seizoen 2 vertoond. In 2017 betekende dat voor Star Wars Rebels dat er een volledige aflevering werd vertoond. Als dat weer het geval is zal deze waarschijnlijk helaas niet buiten de zaal te zien zijn.

  steamXO

  6. The Galaxy-Wide Premiere of Star Wars Jedi: Fallen Order (13 April)

  Wat weten we over de nieuwe game Jedi: Fallen Order? Je speelt als een overlevende padawan in de nasleep van Order 66, en verder bijna niks.

  Er staat waarschijnlijk veel te gebeuren tijdens dit panel. Onder andere de regisseur van Fallen Order zal aanwezig zijn. We gaan ongetwijfeld horen over het verhaal, en misschien krijgen we zelfs een trailer te zien. Dat kan voor een game die dit jaar nog uit moet komen toch niet teveel gevraagd zijn?

  7. Star Wars: The Clone Wars Sneak Peek (14 April)

  The Clone Wars komt terug! Het heeft een tijdje geduurd, maar de makers van Star Wars: The Clone Wars krijgen eindelijk de kans om de serie af te maken. Er komen 12 afleveringen naar Disney’s nieuwe streamingdienst, maar veel weten we nog niet.

  Tot nu toe hebben we nog niet meer dan een korte trailer gezien voor het zevende seizoen. Starwars.com laat ook weinig los over het panel. Misschien wordt bevestigd welke arcs er in het seizoen zitten, en ook voor deze serie geldt dat een blik op de eerste aflevering niet onmogelijk is.

  Lucasfilm

  8.The Mandalorian (14 April)

  Jon Favreau’s The Mandalorian wordt de eerste live-action Star Wars serie ooit. Hij zal gaan over een Mandalorian en speelt zich een paar jaar na Return of the Jedi af. De serie komt naar Disney’s streamingdienst, Disney Plus.

  Er valt nog veel te onthullen tijdens het panel. Een trailer lijkt niet onredelijk, aangezien het filmen afgelopen is. Krijgen we een releasedatum? Waarschijnlijk alleen als Disney toestaat dat Lucasfilm tijdens Star Wars Celebration onthult wanneer Disney Plus live gaat. Wij vinden de Mandalorian daar belangrijk genoeg voor, maar reken er niet op.

  Abben34

  9. Star Wars: Episode IX (12 April)

  Qua nieuws het grootste panel van heel Star Wars Celebration is zonder enige twijfel het Episode IX panel. Vrijwel alles rondom dit laatste deel van de sequel trilogie wordt zorgvuldig geheim gehouden. Zelfs het onthullen van de titel heeft in de laatste jaren nog niet zo lang geduurd.

  Het zou bizar zijn als er geen groot nieuws bekend werd gemaakt tijdens dit panel. J.J. Abrams en Kathleen Kennedy zullen zeker aanwezig zijn, en er worden ook gasten ontvangen, vermoedelijk leden van de cast. De eerste teaser voor The Last Jedi werd tijdens Star Wars Celebration 2017 onthuld, en het lijkt dan ook waarschijnlijk dat er na afloop van dit panel een titel en teaser trailer zijn voor IX.

  Lucasfilm

  Bonus: The Star Wars Show Live (Elke dag van 12 tot 15 April)

  De meeste van ons kunnen waarschijnlijk niet bij Star Wars Celebration aanwezig zijn. Wil je toch iets meekrijgen van het hele gebeuren? Dan kun je op starwars.com en YouTube de Star Wars Show Live volgen.

  Deze livestream wordt vanaf 12 april dagelijks uitgezonden en laat elke denkbare kant van Star Wars Celebration zien. Houd wel rekening met het tijdsverschil: In Chicago is het 7 uur vroeger dan hier, dus de stream begint pas laat in de middag, en zal tot ‘s avonds laat doorgaan.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.