Star Wars Celebration 2017 verwachtingen - The Last Jedi trailer

  In Orlando vindt momenteel Star Wars Celebration plaats, een evenement waar fans van heinde en verre naartoe komen om hun geliefde universum te vieren. Tijdens dit evenement vinden doorgaans ook vele aankondigingen plaats over de verschillende Star Wars media. We verwachten ook deze editie weer een hoop nieuws, dus daarom kijken we alvast naar onze Star Wars Celebration 2017 verwachtingen.

  Star Wars fans hebben niets te klagen over de hoeveelheid media die voorkomt uit het galaxy far, far away. Tot 2020 staat er jaarlijks een Star Wars film ingepland en qua games, animatieseries, comics gemaakt door Marvel en zelfs boeken, zit het de komende tijd wel snor. Wij kijken alvast vooruit met onze Star Wars Celebration 2017 verwachtingen.

  5. Han Solo Anthology-film

  Op de vorige Star Wars Celebration werd het eerste kleine tipje van de sluier opgelicht over de nieuwe film in de Anthology serie van Star Wars. Dit wordt een reeks aan films die weinig met de Skywalker-saga te maken heeft, maar juist eigen verhalen vertelt binnen het universum.

  De eerste film uit deze serie was Rogue One, die eind 2016 uitkwam. De volgende film staat op de planning voor 2018 en zal gaan over de avonturen van Han Solo voor de gebeurtenissen in A New Hope. Lucasfilm heeft acteur Alden Ehrenreich gecast en hij moet dus de schoenen van Harrison Ford gaan vullen. Phil Lord en Christopher Miller gaan de film regisseren. Die laatste ken je misschien van films als 21 Jump Street en The LEGO Movie.

  Han Solo is niet het enige oude karakter dat in de film zal terugkeren: Donald Glover, acteur uit Community en The Martian, gaat de rol van Lando Calrissian vertolken. Emilia Clarke, bekend van Game of Thrones, heeft ook een tot nog toe onbekende rol in de Han Solo film.

  Op het moment van schrijven is Lucasfilm bezig met het filmen van de Han Solo film om hem op tijd klaar te stomen voor de release op 25 mei 2018. Alhoewel deze datum natuurlijk nog een ruim jaar op zich laat wachten, zou het niet geheel onwaarschijnlijk zijn dat Lucasfilm/Disney alvast stiekem een kleine teaser laat zien, aangezien ze ook al de eerste Rogue One teaser iets minder dan een jaar voor release lieten zien.

  4. Star Wars Battlefront 2

  Helaas gaat het hier niet over het door fans geliefde Battlefront 2 uit 2005, maar over het tweede deel in de first person shooter reeks van DICE, de makers van Battlefield en Mirror’s Edge. Dit eerste deel, simpelweg genaamd Star Wars Battlefront, zag in het najaar van 2015 een mooi getimede release vlak voor The Force Awakens.

  Star Wars Battlefront werd door fans met ietwat gemixte gevoelens onthaald. Maar zelfs met het gebrek aan verhalende content en de oppervlakkige gameplay behoudt de game tot op heden toe een actieve spelersbasis. De game werd geprezen voor de graphics en het sound design, en was qua immersie in het Star Wars universum ongeëvenaard.

  Eerdaags lekte de trailer van Battlefront 2 al en als we de beelden mogen geloven gaat dit deel een hoop gebreken goedmaken. Waar het eerste deel alleen maar content bood gebaseerd op de originele filmtrilogie, bestaande uit A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, gaat de sequel ook bestaan uit karakters en omgevingen uit de prequel en sequel trilogieën. In de trailer zagen we bijvoorbeeld al Darth Maul uit The Phantom Menace (1999), maar ook Rey uit The Force Awakens (2015) langskomen. Tevens is Kylo Ren ook te zien in de trailer.

  En als kers op de taart belooft de game een verhalende singleplayer campagne te bevatten. Je speelt niet als een van de welbekende Star Wars karakters, maar als een officier van de Imperials na de nederlaag van het Empire op Endor.

  Verder is er nog weinig bekend, dus hopelijk gaat Star Wars Celebration 2017 ons een duidelijkere blik geven op wat Star Wars Battlefront 2 allemaal te bieden heeft.

  3. Meer nieuwe Star Wars games

  Tijdens de vorige Star Wars Celebration werd een aantal korte beelden getoond over nieuwe Star Wars games. Het gerucht gaat nu dat BioWare gaat komen met een remake van Knights of the Old Republic.

  Daarnaast zijn er meerdere Star Wars games in ontwikkeling, onder andere bij Visceral Games. Deze ontwikkelaar ken je wellicht van de Dead Space games, en iets recenter Battlefield Hardline. De game speelt zich af tussen Revenge of The Sith en A New Hope, en er werken onder andere mensen aan mee die aan de Uncharted games hebben gewerkt.

  Verder werkt Respawn Entertainment, maker van Titanfall, aan een third-person shooter in het Star Wars universum. Het enige wat we over deze game weten, is dat die zich gaat focussen op een ander tijdperk binnen het universum dan waar de games van EA zich op hebben gericht. Dit geeft aan dat we waarschijnlijk geen verhalende elementen uit de filmreeks gaan zien.

  Hopelijk gaan we nieuwe informatie over deze games zien op de Star Wars Celebration 2017, maar zelfs als we verder niets te horen krijgen, weten we in elk geval dat er genoeg in de pijplijn zit om Star Wars fans zoet te houden qua games.

  2. Star Wars Rebels seizoen 4

  De animatieserie van Disney XD genaamd Star Wars Rebels is sinds 2014 te zien en heeft menig fan aangetrokken. Recentelijk werd de serie vernieuwd voor een vierde seizoen en het heeft daarom ook haar eigen panel gekregen op Star Wars Celebration 2017.

  Star Wars Rebels volgt een groep rebellen na de gebeurtenissen van Revenge of the Sith. Bekende karakters als Obi-Wan Kenobi en Darth Maul zijn terug te zien in de serie in geanimeerde vorm.

  De regisseur van de serie, Dave Filoni, werkte eerder mee aan Avatar The Last Airbender en maakte ook een geanimeerde Star Wars film genaamd The Clone Wars.

  1. Star Wars: The Last Jedi trailer

  The Force Awakens werd in 2015 vergezeld door zo’n gigantische hype, dat het de op twee na meest lucratieve film aller tijden werd. Zeer waarschijnlijk gaat Disney de hypemachine voor de sequel deze week opstarten door de eerste teaser trailer te laten zien.

  De film gaat The Last Jedi heten, wat slaat op het feit dat Luke Skywalker (en vermoedelijk Rey) de laatst overgebleven Jedi zijn. Naast de titel en het logo weten we eigenlijk nog helemaal nog niks over Episode 8, dus hopelijk geeft Star Wars Celebration ons meer informatie over de nieuwe Star Wars film.

  Deze achtste episode in de serie zal het verhaal van Rey, Finn en Poe uit The Force Awakens vervolgen. Vanaf 13 december draait The Last Jedi in de Nederlandse bioscopen.

  Dat waren onze Star Wars Celebration 2017 verwachtingen. Gedurende de komende dagen worden er verschillende panels gelivestreamed vanuit Orlando zodat je het zelf vanuit je luie stoel kunt volgen. In ieder geval kun je als Star Wars fan alvast uitkijken naar een hoop Star Wars nieuws.

  Star Wars Battlefront 2

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.