Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Interview met Criterion Games

Article
zaterdag, 10 september 2016 om 16:04
xgn google image
Eerder kon je al lezen hoe wij op gamescom onze eerste ervaring met Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission hadden. Wij gingen hierna ook nog even in gesprek met Criterion Games over deze unieke belevenis voor PS VR. Lees er alles over in ons Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Interview!
Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission belooft een Star Wars-belevenis te gaan worden zoals je die nog nooit eerder hebt ervaren. Voor het eerst zul je namelijk écht het gevoel moeten krijgen dat je als een ware rebel in een X-Wing rondvliegt door het heelal om het op te nemen tegen vijandige TIE Fighters. Het nabootsen van zo een ervaring levert natuurlijk een hoop verwachtingen op bij de fans van Star Wars, maar hoe realiseren de ontwikkelaars van Criterion Games dit? Wij gingen over dit en meer in gesprek op gamescom!

Nostalgische ervaring

Criterion Games is volledig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission en heeft daarmee een grote taak op zich genomen. De eerste VR-ervaring binnen het Star Wars-universum zal namelijk aan het een hoop criteria moeten voldoen om een nostalgische belevenis neer te zetten.
Criterion Games hielp eerder al mee aan Star Wars Battlefront bij het ontwikkelen van de Speeder Bikes. Hier had Criterion Games dus al haar eerste ervaring met het ontwikkelen van voertuigen uit het Star Wars-universum. Voor Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission wil het tem hier een schepje bovenop doen. Het is de bedoeling om spelers met de VR-technologie het gevoel te geven dat ze echt in een X-Wing zitten.
97384

Rogue One

Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission wordt een op zichzelf staande single-player missie. Qua lengte zal deze missie ongeveer vergelijkbaar zijn met de eerdere offline missies uit Star Wars Battlefront. Je kunt de missie gratis downloaden als je over een kopie van Star Wars Battlefront voor de PS4 beschikt. Op het moment zijn er nog geen plannen voor toekomstige Star Wars VR-games en Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission kan daarom als fundering gezien worden.
De missie zelf speelt zich af in de tijd van het aankomende Star Wars Rogue One dat in december uitkomt. Criterion Games kan helaas niet te veel loslaten over het exacte verhaal, maar vertelt wel dat de missie in ieder geval niet een directe vertolking is van een moment uit de film.
97385

Ontwikkeling

Criterion Games is razend enthousiast dat zij Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission mogen ontwikkelen. Het is de eerste echte Star Wars VR-ervaring en dat is natuurlijk een uiterst bijzonder debuut. Bovendien bestaat het team van Criterion Games niet alleen uit een grote hoeveelheid Star Wars-fans, maar zijn veel van de ontwikkelaars ook nog enorme VR-enthousiastelingen.
Zo speelden veel van de ontwikkelaars het afgelopen jaar al met de mogelijkheden van VR. Elke zes weken wordt er bij Criterion Games een zogeheten off-the-grid gehouden. De ontwikkelaars mogen dan twee dagen lang VR-prototypes en kleine spellen maken om te experimenteren. Het was daarom des te toffer voor hen om hier volop mee aan de gang te mogen in de vorm van Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission.
Bovendien is Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission niet alleen de eerste Star Wars VR-game, maar ook de eerste VR-game die door EA wordt uitgebracht. De ontwikkelaars van Criterion Games zijn dan ook erg blij met deze mogelijkeid om mensen te mogen introduceren aan een compleet nieuwe game-ervaring.

Populair Nieuws