Star Wars Battlefront personages - Iconen aan het werk!

  In Star Wars Battlefront krijg je als speler de mogelijkheid om als een van de iconische helden of schurken uit de Star Wars franchise te spelen. Op dit moment zijn zes van deze Star Wars Battlefront personages bekend, namelijk Luke Skywalker, Prinses Leia, Han Solo, Darth Vader, Emperor Palpatine en Boba Fett. Die zullen we nu bespreken.

  In de spelmodi die het spelen als een van deze Star Wars Battlefront personages ondersteunen, kan je de helden en schurken vrijspelen via een powerup die je op de map kan vinden. Wanneer je deze vindt, kan je als een van deze personages spelen.

  Deze Star Wars Battlefront personages zijn erg sterk, dus als je er een vrijspeelt en minstens een klein beetje je best doet is dat een groot pluspunt voor je score in het multiplayerpotje. Let wel op dat je efficiënt bezig gaat met dit personage, want in sommige modi ligt er een tijdslimiet op het gebruik, om het spel wel zo eerlijk mogelijk te houden. EA geeft aan dat balans een belangrijk onderdeel was tijdens het ontwerp van deze helden en schurken.

  star wars battlefront personages

  De held Luke Skywalker

  De ultieme held in de Star Wars franchise is natuurlijk ook in Battlefront speelbaar: Luke Skywalker. Hij is een krachtig en atletisch personage, en gaat vanzelfsprekend gewapend met een lightsaber. Luke beschikt over een gevarieerde en krachtige moveset, waaronder een brede heavy aanval met zijn lightsaber, waarmee je makkelijk grote groepen vijanden uit de weg kan ruimen.

  Voor vijanden op wat meer afstand is de Force Push aanval beschikbaar, die deze vijanden door de lucht gooit. Saber Rush zorgt ervoor dat je enorm snel kan bewegen voor een snelle aanval.

  De held Han Solo

  Ook de legendarische smokkelaar Han Solo is speelbaar in Star Wars Battlefront. Hij is een echte gunslinger en zijn personage in de game is speciaal ontworpen voor spelers die liever alleen opereren. Bovendien is hij een van de makkelijkste heldenpersonages om mee te beginnen.

  Han Solo beschikt over drie handige vaardigheden waarmee je tegen de Empire kan vechten. De eerste hiervan heet Rapid Fire, waarmee je de trekker van zijn Blaster gedurende een korte tijd zo vaak kan overhalen als je maar wil, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat dit pistool oververhit raakt. Deze vaardigheid is handig voor groepen vijanden die dicht op elkaar staan, en voor schurken als Darth Vader.

  Zijn tweede vaardigheid heet Lucky Shot: een soort opbouwbare kracht die veel schade aanricht en bijvoorbeeld goed werkt tegenover voertuigen. Ten slotte beschikt hij over Shoulder Charge, een beweging die zowel offensief als defensief gebruikt kan worden, om snel een gevecht te beginnen of te beëindigen.

  De heldin Leia

  In Star Wars Battlefront neemt Leia een leidende rol op zich, en liggen haar vaardigheden vooral bij het ondersteunen van haar team, door middel van buffs en het veiligstellen van locaties. Bovendien zullen teamgenoten die dicht bij haar in de buurt respawnen, het spel instappen als Alderaan Honor Guards.

  Maar Leia neemt niet alleen een ondersteunende rol op zich, ze beschikt ook over offensieve vaardigheden. Zoals Trooper Bane, een opgebouwd schot met de Blaster dat veel schade aanricht. Zo zal een stormtrooper één schot van de Trooper Bane niet overleven.

  Een andere, meer defensieve kracht is het Enhanced Squad Shield, een enorm sterk schild dat zelfs sommige Force abilities kan stoppen. Dit schild is ideaal voor het veiligstellen van een bepaald gebied, zoals een Uplink Station in de modus Walker Assault. Dan beschikt Leia ten slotte nog over Supply Drop, een vaardigheid die ervoor zorgt dat teamgenoten verschillende powerups krijgen.

  De schurk Emperor Palpatine

  De schurk Emperor Palpatine beschikt als primaire aanval over de iconische Force Lightning, wat enorme schade aanricht aan alle troepen in het bereik van de aanval. Ook beschikt deze aanval over een nog krachtigere variant genaamd Chain Lightning, waarbij schade uitgedeeld wordt aan vijanden aan alle kanten om je heen.

  Een andere vaardigheid heet Force Dash, waardoor Palpatine enorm snel kan bewegen in zijn huidige richting. Verder is Palpatine een schurk met een ondersteunende rol, aangezien hij powerups voor zichzelf en zijn teamgenoten aan kan bieden via de vaardigheid Imperial Resources.

  De schurk Darth Vader

  Naast de ultieme held (Luke Skywalker) is er natuurlijk ook de ultieme schurk in de Star Wars franchise, en dat is niemand minder dan Darth Vader. De bewegingen van het Darth Vader personage zijn meer bedachtzaam en doelgericht wanneer je hem vergelijkt met de meer atletische Luke, maar dit wordt meer dan gecompenseerd door de sterke aanvallen van Darth Vader.

  Darth Vader beschikt net als Luke ook over een heavy aanval op korte afstand, die handig is voor het uitschakelen van meerdere vijanden tegelijkertijd. De iconische en kwaadaardige Force Chocke laat je als speler vijanden op afstand wurgen, want wie wil dat nou niet?! Via Sabre Throw gooi je je wapen een groep vijanden in, waardoor je zo'n beetje alles wat in jouw weg staat uit de weg ruimt. Deze aanvallen zijn bovendien allemaal te combineren, zoals met alle helden en vijanden het geval is

  De schurk Boba Fett

  De mysterieuze en koelbloedige Boba Fett is een totaal andere schurk dan Darth Vader. Deze bounty hunter is van top tot teen uitgerust met gadgets, waardoor je veel verschillende snufjes kan gebruiken tijdens het spelen.

  Zo beschikt Boba Fett over een jetpack, waarmee hij over het slagveld kan vliegen en vijanden vanuit de lucht kan beschieten. Verder beschikt hij over twee wrist launchers, waarvan de eerste uitgerust is met een raket die perfect is voor aanvallen op lange afstand, en de tweede uitgerust is met een Flame Blast aanval voor vijanden die net iets te dichtbij staan.

  Star Wars Battlefront komt op 19 november uit voor de Xbox One, PS4 en PC.

  Star Wars: Battlefront

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.