Star Wars Battlefront Launch Event verslag - Plastic lichtzwaarden

Article
donderdag, 19 november 2015 om 13:25
xgn google image
Het is nog minder dan een maand wachten voor Star Wars: The Force Awakens, maar er is nu in ieder geval één product waar we niet op hoeven te wachten: Star Wars Battlefront. XGN was aanwezig bij de launch van de game in Arnhem. Check hier ons Star Wars Battlefront Launch Event verslag.

A very short time ago, somewhere in a Dutch city…

Vanaf vandaag kunnen alle Star Wars fans aan de slag met EA’s en DICE’s Star Wars Battlefront. Als Star Wars connaisseurs konden de giga nerds van XGN natuurlijk niet wegblijven van het Star Wars Battlefront Launch Event in Arnhem. Niet bepaald in een galaxy far, far away dus, al voelde het wel een beetje zo voor ons als Amsterdammers.
Maar urenlange treinritten terzijde, de avond begon al met een knallende start. Ver voor de start van het event stonden drommen Star Wars fans al te wachten tot de deuren naar het luxueuze Luxor Live opengingen, en ze hun tanden konden zetten in de intergalactische shooter. Toen de deuren om klokslag negen uur open gingen was het even proppen, maar als snel baanden we ons een weg naar binnen.
Star Wars Battlefront Launch Event Verslag

Plastic lichtzwaarden

We werden meteen begroet door een kartonnen versie van de imposante AT-AT looptanks uit de Walker Assault mode van de game. Meteen een kodak momentje dus. Volwassen mannen veranderen in kinderen toen ze de kans kregen om met een plastic lightsaber voor een green screen te staan, wederom een kodak momentje.
Zelf sloegen we dit over (we hadden tenslotte en game om te spelen), maar de drang was er zeker. Wie zegt er nou nee tegen een plastic lichtzwaard? Even serieus. Maar oké. De game bestond ook nog.
Star Wars Battlefront Launch Event Verslag

Meesterlijke melodieën

Na het betreden van de Luxor Live zaal worden we al meteen begroet door een aantal PS4 consoles, waar gamers al druk bezig waren met de verschillende gamemodi. Totale focus op de serieuze gezichten getuigen van een opperste concentratie die ze later zeker nodig zullen hebben bij het toernooi. Jazeker, net als bij het Need for Speed toernooi waren er hier ook een aantal dikke prijzen te winnen.
Inmiddels pompte de herkenbare melodieën van John Williams uit de speakers van het Luxor Theater en begon het sfeertje toch wel wat op te leven. De soundtrack van de geliefde films zijn de perfecte achtergrondambiance voor een evenement als dit, en de bezoekers leken de muziek ook op te peuzelen. Af en toe werd de muziek onderbroken om de deelnemers van het toernooi om te roepen. Wij wachtten geduldig op onze beurt.
Star Wars Battlefront Launch Event Verslag

Het onderspit

De deelnemers van het toernooi betraden triomfantelijk het podium. Cosplayers van de Nederlandse Mandalorian Mercs Diryc Vhetin, verrijkten het evenement met hun geweldige Mandalorian cosplays. Voor de Star Wars leken onder ons, dat zijn de huurlingen met een Boba Fett-achtig pantser.
Het plezier kan alleen niet eeuwig duren, en net als de ondergang van de republiek in Revenge of the Sith moesten wij ook het onderspit delven. Geen prijzen gewonnen, en er moest een trein gehaald worden. Arnhem is gezellig hoor. Maar een nachtje doorbrengen op het station stond niet op ons verlanglijstje.
Star Wars Battlefront Launch Event Verslag

Star Wars Battlefront Launch Event verslag - Nostalgisch!

Helaas met lege handen naar huis, maar zeker niet met een leeg gevoel. Star Wars Battlefront laat in menig gamer het kind naar boven komen, en wij konden het niet helpen toch te glimlachen bij het rondspringen op Hoth of suizen door de bossen van Endor.
Star Wars Battlefront is vanaf vandaag in ons universum beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Bestel de game hier als je de midichlorians in je lichaam al voelt opzwellen. Lees ook onze special over de speelbare helden in de game.

Populair Nieuws

Laatste Reacties