Star Wars Battlefront Launch Event - XGN bezoeker Chris Boers was er bij!

Article
donderdag, 19 november 2015 om 15:13
xgn google image
XGN bezoeker Chris Boers bracht gisterenavond, net als onze Calvin, een bezoekje aan het Star Wars Battlefront Launch Event in Arnhem. Zijn sfeerverslag lees je hieronder!
Afgelopen dinsdag vroeg @ProfoundPixel me of ik zin had om de launch party van Star Wars Battlefront bij te wonen in Arnhem. Nou, tja, ehm... natuurlijk! Wel een puntje, de party was de dag erna al. Nou, ook dat was geen probleem, even snel wat afspraken omzetten, en GAAN! :-D Het event begon pas om negen uur, en beloofde nachtwerk te worden (het was tenslotte een midnight launch event), dus geestelijk had ik me alvast voorbereid op een kort nachtje. Donderdag was natuurlijk wel weer gewoon een werkdag. Je moet er wat voor over hebben, zeg maar!
Ofwel, de dag daarna (gister avond dus) meldde ik me, samen met de in Nederland wereldberoemde vlogger (en toevallig ook mijn aangetrouwde nicht) @Hildewereld, bij het Luxor in Arnhem, alwaar de launch party plaats zou vinden. Na even blauwbekken buiten (de deuren gingen stipt om negen uur open), mochten we binnen de warmte opzoeken.
Meteen bij binnenkomst werden we verwelkomd door het broertje van Bobba Fett, en konden we een green-screen fotoshoot doen met lightsabers en al. Aangezien dat net naast de ingang was, was dat nogal druk, dus dat maar even overgeslagen. Eenmaal binnen zagen we rijen aan Playstations met Battlefront erop, veel posters en banners, en een podium met nog eens een 30-tal consoles. Daar zou later op de avond een toernooi gehouden worden. De boel werd opgeluisterd door een flinke groep cosplayers, inclusief bounty-hunters, Jedi, Red One fighters en zelfs een Darth Maul!
Star Wars Battlefront Launch Event

De speelsessie met Battlefront

Diverse consoles waren inmiddels bezet, en aangezien ik de beta’s tot nu toe aan me voorbij had laten gaan, besloot ik eerst maar eens de kunst een beetje af te kijken. Later heb ik me uitgebreid aan een speelsessie kunnen wagen, er waren tenslotte consoles genoeg! De consoles waren allemaal van de volledige game voorzien, dus inclusief tutorial, singleplayer, co-op en de Multiplayer opties, normale en hero-modes en alle nu beschikbare mappen. Het complete plaatje dus, dus een prima gelegenheid om de game grondig te ontdekken!
In de tutorial kan je o.a. met voertuigen aan de gang, in de co-op levels ben ik die nog niet tegengekomen. Interessant is dat je in principe in first-person perspectief speelt, behalve zodra je een (licht)zwaard vast hebt, dus als je als Luke of Dart Vader speelt. Dan schakel je automatisch over op third person.
In het begin een beetje verwarrend, maar went snel. De maps zijn niet heel groot (maar dat zijn ze eigenlijk nooit geweest in Battlefront), maar daardoor speelt het wel lekker snel. En wat ik natuurlijk in de screenshots al gezien had, de levels zijn echt MOOI!
De omgevingen lijken echt zo uit de films te komen, en hoewel de destructie beperkt is tot hier en daar en strategisch geplaatste vaas, ziet het er zeer indrukwekkend uit. Het level-design is leuk, met veel hoogteverschillen, kleine gangetjes, maar ook open ruimtes en legendarische plekken. De voertuigen zijn indrukwekkend, en zodra te voor het eerst tegenover twee AT-STs staat, weet je dat je flink aan de bak mag!
star wars battlefront launch event

Het toernooi tussen pers, BN'ers en VIPs

Na de introductie was het tijd voor het main-event: een toernooi tussen pers, BN'ers en VIPs (de rest dus). Er werd een heuse bracket opgezet, voor elk van de drie groepen, en er werd gestreden om een flinke hoofdprijs: een Star Wars themed Playstation 4! Runners up konden nog een headset of Star Wars controller verdienen. Een goede reden om er fanatiek tegenaan te gaan!
Het toernooi werd gespeeld op Endor, net nadat de rebellen zich toegang verschaft hebben tot de basis. Het level speelt dus deels binnen, deels in het bos, en deels op het landingsplatform, waar nog hier en daar een Y-Wing geparkeerd staat. Het toernooi bestond uit een serie 1-op-1 knock-out matches, en gezien mijn enorme ervaring met Multiplayer EN deze Battlefront, was het niet heel verbazend dat ik er in de eerste ronde al roemloos uit lag. Helaas, geen Star Wars Playstation 4. Niet dat ik daar heel veel hoop op had gehad, maar toch... Eerste ronde eruit!
star wars battlefront launch event
Gelukkig waren er nog genoeg consoles over, waar de diverse modes uitgeprobeerd konden worden. Persoonlijk vond ik de co-op sessies het leukste, maar dat komt vooral omdat ik niet heel erg competitief ingesteld ben. @Hildewereld verging het ondertussen een stuk beter, niet alleen won ze haar eerste ronde, de volgende twee rondes overleefde ze ook, al was dat omdat haar tegenstanders blijkbaar zodanig geïmponeerd waren, dat ze niet op kwamen dagen! Helaas liep het event enigszins uit, waardoor we ruim na middernacht moesten besluiten toch maar voortijds huiswaarts te keren.
Het was een leuk event, en ik heb een prima impressie gekregen van het spel. Zeker voor herhaling vatbaar!
Dit artikel is geschreven door: Chris Boers. Dit artikel is ook gepubliceerd op het PlayStation forum.