Star Wars Battlefront Fighter Squadron hands-on - 5 tips om te overleven

Article
zondag, 16 augustus 2015 om 11:00
xgn google image
Tijdens onze Star Wars Battlefront Fighter Squadron hands-on op gamescom merkten wij dat veel gamers nog moeite hadden met deze nieuwe modus. De ervaren dogfighters van XGN schieten te hulp (letterlijk) met vijf tips om deze modus te overleven!
Wie heeft er nou niet van gedroomd om ooit een X-Wing of TIE Fighter uit de Star Wars films te besturen? Niemand natuurlijk! Wij kregen op gamescom dan ook eindelijk te kans om deze jeugddroom te realiseren in de Fighter Squadron modus van Star Wars Battlefront.
Dog fights zijn wel schieten of geschoten worden, en het kan voor nieuwkomers moeilijk zijn om hun draai te vinden. Maak jullie maar geen zorgen, want de brokkenpiloten van XGN hebben een aantal tips voor je om deze luchtgevechten te overleven. Lock the S-Foils in attack mode en laten we beginnen!

5. Leer je schip kennen

Iedereen weet natuurlijk wel hoe een X-Wing of TIE Fighter eruit ziet, maar weten wat de vaardigheden van deze voertuigen zijn is uiterst belangrijk. Het maakt dan ook niet uit aan welke kant je staat. Dit mogen wel super geavanceerde vliegtuigjes zijn, ze worden met een paar goedgeplaatste blasterschoten al tot pulp gereduceerd.
De X-Wing is het werkpaard van de Rebel Alliance en ook één van de meest iconische schepen uit de Star Wars serie. In onze Star Wars Battlefront Fighter Squadron Hands On was de X-Wing (naast in zeldzame gevallen de milennium falcon) het enige voertuig aanwezig van de Rebellen. De kruisvormige sterrenjager kan kort zijn schilden opvoeren, handig tegen raketten van vijandige TIE Fighters.
TIE Fighters zijn sneller, maar fragieler dan X-Wings. Deze schepen hebben een boost knop waarmee je snel uit benarde situaties kan ontsnappen (of juist snel naar het slagveld toe kan vliegen). Snelheid in plaats van kracht dus, maar gelukkig hebben TIE Fighters ook raketten voor wat meer kracht.
76884

4. Niet al je kruit verschieten

Het is misschien een spreekwoord, maar dit is iets wat echt belangrijk is in de Fighter Squadron modus. Star Wars Battlefront kent namelijk geen kogels of dergelijke praktijken. Het gaan tenslotte om laserschoten. In plaats daarvan kunnen wapens oververhit raken als je de schietknop ingedrukt blijft houden.
Daarom is het belangrijk om niet maar te blijven schieten op een ander. Als het niet lijkt alsof je hem of haar raakt, wacht dan even tot je zekerheid hebt van een goed schot. Dan is het meestal al snel gedaan! Iemand perfect in het zicht hebben maar niet kunnen schieten is namelijk erg vervelend.
Je wilt natuurlijk wel winnen! Hetzelfde geldt voor vaardigheden als boosts en torpedo’s. Gebruik ze niet meteen, maar wacht tot je ze echt nodig hebt. Het zal je kunnen redden!
76885

3. Ontwijk schoten

Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan (en logisch), maar dat klopt ook helemaal. Als een tegenstander je in zijn of haar vizier heeft, is het erg moeilijk om ze af te schudden. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Never tell me the odds!
Er zijn twee dingen die je kan doen. Als eerste is het gebruik maken van de speciale krachten van de X-Wing of TIE Fighter, het schild en de boost. Zoals we eerder al zeiden is het dus handig deze niet meteen te gebruiken, maar pas wanneer je achtervolgd wordt.
Als tweede is het handig om stunts uit te voeren. Met de richtingsknoppen omhoog, links en rechts kan je namelijk ontwijkende manoeuvres uitvoeren. Plostelinge bewegingen maken een andere richting op werkt ook. Het is niet het ultieme verdedigingsmiddel, maar in het heetst van de strijd is het alles wat je hebt!
76886

2. Ga voor de power-ups

Tijdens gamescom waren de hitboxen van de vliegtuigen nog een beetje te groot, waardoor het moeilijk was om ze te pakken. Toch zagen we dat bijna niemand er voor ging: de power-ups! Richting de grond liggen deze redders in nood namelijk verspreid om piloten in de problemen een handje te helpen.
Wat is er zoal te vinden dan? De meest belangrijke is de health power-up, die je wat energie teruggeeft. In de Fighter Squadron modus is namelijk geen regenererend systeem, maar een ouderwets levensbalkje. Je riskeert wel neer te storten als je deze power-up oppakt, maar alles is beter dan de glorie aan een ander geven toch?
Daarnaast zijn er ook nog power-ups die de cooldowns van je wapens herstellen. Heel handig als je achterna gezeten wordt door een vervelende tegenstander, maar je hebt net je boost of schild gebruikt. Een gratis tweede poging dus!
76887

1. Pas je snelheid aan

De Fighter Squadron modus heeft een systeem waar we nog even aan moesten wennen, en dat is hoe je jouw snelheid aanpast. Met de linkerstick kan je namelijk omhoog en omlaag gooien, waarmee je focus legt op de geweren of snelheid van je schip.
Dit betekent dat wanneer je achter iemand aan zit, je meer de nadruk kan leggen op de snelheid. Waneer je liever iemand wilt neerschieten, sla je de stick naar achteren waardoor je schoten sterker worden. Omdat je hierdoor langzamer vliegt ben je dus wel een makkelijker doelwit voor andere sterrenschepen.
De truc is dus om steeds de wisselen tussen snelheid of vuurkracht. Bouw snelheid op om een tegenstander in het vizier te krijgen, maar leg dan meer de focus op kracht om hem of haar snel af te maken. Als iemand dan snel je vizier uit vliegt, is een lagere snelheid handiger om sneller om te draaien. Het klinkt ingewikkeld, maar als je de game speelt klinkt het allemaal een stuk logischer.
Star Wars Battlefront komt op 19 november naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Als je de game pre-ordert krijg je het level ‘The Battle of Jakku’ uit Star Wars Episode VII een week eerder.

Populair Nieuws