10 dingen die wij in de eerste Star Wars 9 trailer willen zien

  Deze week is Star Wars Celebration en volgens de verwachtingen krijgen we de komende dagen eindelijk onze eerste blik op het laatste deel in de Skywalker saga, namelijk Star Wars: Episode IX. Om je hierop voor te bereiden zijn hier 10 dingen die wij in deze eerste Star Wars 9 trailer willen zien.

  Lucasfilm

  10. Anakins/Luke’s lightsaber

  Dit wapen is de Elder Wand, de Mjölnir en de Golden Gun van Star Wars. Niet eens omdat het zo’n sterk wapen is. Nee, de reden dat nou precies deze lightsaber zo bijzonder is, komt door de personen die het gebruikt hebben. Het is namelijk de oorspronkelijke lightsaber van Anakin Skywalker, ook wel de Chosen One genoemd.

  Na alle gruwelijke gebeurtenissen uit Revenge of The Sith werd het wapen voor lange tijd veilig bewaard door Obi Wan Kenobi, Anakins oude mentor, totdat hij het wapen weer doorgaf aan Anakins zoon Luke. Luke was helaas niet zo zuinig en verloor het wapen alweer in The Empire Strikes Back. Het leek verloren te zijn gegaan totdat hij opeens weer magisch verscheen in The Force Awakens om vervolgens weer door Rey vernietigd te worden in The Last Jedi...

  Zoals je kunt lezen is dit een wapen met een bijzondere geschiedenis. Hopelijk heeft Rey het gerepareerd en kunnen wij die enorm bekende blauwe gloed weer zien schitteren in de trailer voor deel 9.

  Lucasfilm

  9. Nieuwe ruimteschepen

  X-wings, Y-wings, TIE fighters, Star Destroyers en noem het allemaal maar op. Star Wars zit vol met allerlei verschillende soorten ruimteschepen. In de prequel-trilogie kregen de klassieke ontwerpen een creatieve twist en werden er talloze nieuwe schepen toegevoegd. Waaronder veel coole droid schepen zoals bijvoorbeeld de Control Ships.

  De sequel-trilogie is daarentegen nogal schaars qua nieuwe ruimteschepen. Het grootste gedeelte van de ruimteschepen bestaat uit andere varianten van schepen uit de originele films. Zo zijn er weer X-wings, Y-wings en TIE Fighters alleen dan in een andere kleurtje. Hoe tof zou het zijn om in de eerste Star Wars 9 trailer eindelijk wat toffe, nieuwe ruimteschepen te zien?

  Lucasfilm

  8. De staat van de Resistance

  De Resistance is de nieuwe in The Force Awakens geïntroduceerde groep van helden. Onder leiding van Leia Organa vormen zij het verzet tegen de kwaadaardige First Order. In de prequels was het de republiek die het tegen de separatisten opnam, in de originele films de rebellen versus The Empire. Goed tegen kwaad is altijd al het hoofdthema van de Star Wars films geweest.

  Van deze Resistance is aan het einde van The Last Jedi weinig overgebleven. De gehele groep paste zelfs in de Millennium Falcon. Het zou dan ook mooi zijn om in de eerste Star Wars 9 trailer alvast te kunnen zien hoe de Resistance zich in de tussentijd weer heeft opgebouwd, bijvoorbeeld door de vloot of een nieuw leger te laten zien.

  Lucasfilm

  7. The Knights of Ren

  Over deze orde is nog steeds weinig bekend. Wat we weten is dat Kylo Ren de leider is. Daarnaast wordt gespeculeerd dat de andere leden jedi zijn die Kylo met zich meenam nadat hij de nieuwe Jedi Order uitgeroeid had. We kregen een eerste blik op de mysterieuze groep in Rey’s visioen in The Force Awakens, maar daar bleef het dan ook bij. In The Last Jedi werden The Knights of Ren zelfs niet eens genoemd.

  Volgens Rian Johnson, regisseur van The Last Jedi, was er geen ruimte voor hun in de de film. Erg jammer, aangezien de groep er erg interessant uitziet. Hopelijk pakt J.J. Abrams zijn verhaallijn uit deel 7 weer op in deel 9 en gaan we ze eindelijk in actie zien. Het liefst met een kleine sneak peak in de Star Wars 9 trailer aangezien de fans snakken naar meer beelden van deze mysterieuze orde van krijgers.

  Lucasfilm

  6. Luke Skywalker als Force geest

  Oh, wat was iedereen in 2012 toch enthousiast toen we te horen kregen dat Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford hun iconische Star Wars rollen weer zouden oppakken voor een nieuwe Star Wars trilogie. Voor Harrison Ford pakte dit goed uit. Zijn personage Han Solo was namelijk een belangrijk onderdeel van The Force Awakens. Mark Hamill was minder blij. Zijn rol in deel 7 bestond uit een scene van één minuut en in The Last Jedi veranderde de altijd optimistische Luke Skywalker in een humeurige versie van het wereldberoemde personage dat zelfs op het eind van de film dood gaat.

  Gelukkig leek Luke vlak voor zijn dood wel weer vol met positieve energie. Mark Hamill is aangekondigd voor deel 9 en het is bijna 100% zeker dat hij terugkomt als force geestvorm. Het zou goed zijn om alvast een voorproefje in de Star Wars 9 trailer te stoppen om aan fans te laten zien dat Luke Skywalkers personage een belangrijk onderdeel van Star Wars blijft.

  Lucasfilm

  5. Een planeet uit de vorige films

  Originaliteit is altijd iets om aan te moedigen, maar af en toe iets bekends zien kan geen kwaad. Verwijzingen naar de oude films laten de harten van fans sneller bonzen en ondanks dat de nieuwe films er vol mee zitten, ontbreken alleen nog de locaties uit de vorige Star Wars trilogieën. Waar is bijvoorbeeld Tatooine? Die planeet wordt in meer dan de helft van alle films bezocht.

  Coruscant zou ook in Star Wars 9 voor kunnen komen aangezien alle andere politieke planeten in The Force Awakens werden opgeblazen door de First Order. En hoe vet zou het zijn om in de eerste Star Wars trailer een blik te krijgen op het paleis van Naboo? Er zijn zoveel mogelijkheden!

  Lucasfilm

  4. Lando Calrissian

  In het Star Wars verhaal zijn op dit moment Han Solo en Luke Skywalker overleden. Daarnaast is Leia’s actrice Carrie Fisher overleden in 2016, dus haar personage zal geen grote rol meer krijgen in het aankomende deel. Dit betekent dus dat er van het originele Star Wars trio technisch gezien niemand meer over is (sorry Chewbacca). Lucasfilm realiseerde zich dit ook en kondigde al snel aan dat Billy Dee Williams weer te zien zal zijn als Lando Calrissian in Star Wars 9.

  Hopelijk krijgen we een flinke portie beeldmateriaal van Lando in de aankomende trailer voor Star Wars 9 voorgeschoteld. Het is alweer een tijd geleden dat we Billy Dee Williams voor de laatste keer in een Star Wars film hebben gezien.

  Lucasfilm

  3. Rey als volwaardige jedi

  Hoewel ze de Anakin en Luke Skywalker van de sequels hoort te zijn, heeft Rey nog maar weinig ervaring als jedi. Het is eigenlijk niet eens duidelijk of ze wel officieel een jedi is. Toch zullen we haar ooit als volwaardige jedi moeten zien en aangezien we nu al bij het laatste deel van deze trilogie zijn aangekomen, moet dat nu zijn. Er zit een grote tijdsprong tussen deel 8 en 9, dus Rey heeft genoeg tijd gehad om zich te ontwikkelen.

  Wij willen daarom in de aankomende trailer lekker veel beelden zien van Rey als echte jedi. Denk hierbij aan Rey in een nieuw jedi gewaad, rondslingerend met een lightsaber terwijl ze de ene na de andere force-techniek gebruikt. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar je begrijpt het idee.

  Lucasfilm

  2.Een episch lightsaber gevecht

  Waar Star Wars natuurlijk vooral om bekend staat zijn de lightsabers en lightsaber gevechten. Aan het einde van iedere film vindt traditioneel gezien een groots, spectaculair duel plaats. Revenge of the Sith is binnen de Star Wars-reeks de absolute koning van de lightsaber gevechten aangezien de film wel vijf duels bevat.

  In tegenstelling tot de voorgaande films vallen de lightsaber duels in de sequels nogal tegen. The Last Jedi bevat technisch gezien geen lightsaber gevecht aangezien de lightsabers elkaar nooit aanraken. Hopelijk maakt deel 9 dit goed en krijgen we in de Star Wars 9 trailer een voorproefje van bijvoorbeeld Rey versus The Knights of Ren en het waarschijnlijke eindgevecht: Rey versus Kylo Ren/Ben Solo.

  Lucasfilm

  1. Carrie Fisher terug in haar rol als Princes Leia

  Het hart van iedere Star Wars fan werd gebroken op 27 december 2016. Het was namelijk de dag waarop Carrie Fisher, de geliefde actrice van Prinses Leia, overleed. Veel fans vroegen zich af hoe het nu verder gaat met Leia. Het personage is in de film namelijk nog springlevend.

  Vorig jaar maakte Star Wars 9 regisseur J.J. Abrams bekend dat ze voor Carrie Fishers personage ongebruikt beeldmateriaal gaan gebruiken uit The Force Awakens. Nu zijn wij natuurlijk razend benieuwd hoe Abrams dit beeldmateriaal gaat toepassen. Daarnaast zal het voor veel fans een emotioneel moment zijn om Carrie Fisher weer te zien.

  Dit waren de 10 dingen die wij in de eerste Star Wars 9 trailer willen zien

  Nog maar een paar dagen en dan is het zover, jongens. Een trailer voor Star Wars 9. Door deze special weet je nu wat wij wij in deze trailer hopen te zien, maar wij zijn natuurlijk ook dol benieuwd naar jouw mening. Wat wil jij allemaal in deze eerste Star Wars 9 trailer zien? Laat het weten in de reacties en may the force be with you!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.