Vijf Star Trek Picard serie features die we in de show willen zien

Article
donderdag, 07 maart 2019 om 12:04
vijf star trek picard serie features die we in de show willen zien 147987 11
"To boldly go where no one has gone before." Dit is de laatste zin die je hoort voordat de introtune van Star Trek: The Next Generation start. Meer dan 25 jaar later kruipt Sir Patrick Stewart opnieuw in de huid van kapitein Jean-Luc Picard. Wij zetten daarom vijf Star Trek Picard serie features voor je op een rij.

5. Nieuwe technologie

De eerste notering in ons overzicht van Star Trek Picard serie features is de toevoeging van nieuwe technologie. Star Trek staat bekend om zijn vooruitziende blik als het gaat om technologische ontwikkelingen. De communicator is daar een goed voorbeeld van. Vroeger dacht men dat het onmogelijk was om zonder draad met elkaar te bellen. Dat ding in je broekzak bewijst het tegendeel.
Nog een goed voorbeeld is de replicator. Met dit apparaat kan de bemanning allerlei objecten maken. Tegenwoordig kunnen we dit met 3D-printers al een beetje. Het zou dan ook leuk zijn als de nieuwe serie technologie bevat, waarvan we nu denken dat het onzin is. Wie weet hebben we het over vijftig jaar wel in onze huizen staan.
147988

4. USS Enterprise

Jean-Luc Picard zonder de USS Enterprise is hetzelfde als Tom Selleck zonder snor: het klopt gewoon niet. Dit ruimteschip mag dan ook niet ontbreken in de Star Trek Picard serie features lijst. Als de Franse kapitein weer ruimtereizen gaat maken, moet hij het wel in dit iconische schip doen.
Hoewel het originele schip (Enterprise-D) uit Star Trek: The Next Generation is vernietigd, kunnen ze wel het model uit de films (Enterprise-E) van het intergalactische rangeerterrein halen. De kans om dit schip met de CGI-technologie van tegenwoordig op beeld te toveren is een kans die de makers niet voorbij moeten laten gaan.
147989

3. Andere kapiteinen uit Star Trek

Er zijn veel verschillende Star Trek-series met ieder een eigen kapitein. Twee van hen zouden als volwaardig personage kunnen terugkeren in de nieuwe serie: Kathryn Janeway (Kate Mulgrew) uit Voyager en Benjamin Sisko (Avery Brooks) uit Deep Space Nine. Janeway is op dit punt in de franchise een admiraal en Sisko een wezen dat in een andere dimensie verblijft.
De kans dat Jonathan Archer (Scott Bakula, bovenstaande foto) uit Enterprise en James T. Kirk (William Shatner) uit The Original Series terugkeren is onwaarschijnlijk. Beide personages leven een hele tijd voor de tijdlijn van Picard en de eerder genoemde personages. Het zien van de andere kapiteinen is een extra stukje nostalgie dat niet in de Star Trek Picard serie features mag ontbreken. En over nostalgie gesproken...
147990

2. Acteurs uit The Next Generation

Wat is een kapitein zonder zijn trouwe bemanning? De terugkeer van de acteurs uit Star Trek: The Next Generation verovert de tweede positie in onze special over Star Trek Picard serie features. Het zou bijna een misdaad zijn om personages als William Riker (Jonathan Frakes), Data (Brent Spiner) en Worf (Michael Dorn) te moeten missen.
Laatst is aangekondigd dat Patrick Stewart samen met Santiago Cabrera (Big Little Lies) en Michelle Hurd (Blindspot) te zien zal zijn in de serie. Over een terugkeer van de acteurs uit de oude serie is nog niets bekend. Het is goed dat er nieuwe gezichten bijkomen, maar wij hopen dat de oudgediende ook een kans krijgen om terug te keren.
147991

1. Maatschappelijke thema's

De absolute nummer 1-notering in onze Star Trek Picard serie features zijn maatschappelijke thema's. Star Trek draait niet om grootse ruimtegevechten, harde actie of oorlogen. De kracht van Star Trek zit hem in het op een subtiele manier aan de kaak stellen van problemen uit onze maatschappij.
Hierbij moet je niet alleen denken aan dingen als discriminatie en racisme, maar ook aan seksisme en de negatieve aspecten van kapitalisme. Science fiction is een genre dat je een spiegel voor kan houden en je (onbewust) kan laten nadenken over de staat van de Aarde. Kortom: maatschappelijke thema's mogen zeker niet ontbreken in de nieuwe Star Trek-serie.

Vijf Star Trek Picard serie features

Het ruimteschip is gepoetst, de stoelen rollen uit de 3D-printer en de warp core is opgewarmd. Dit is het einde van onze vijf Star Trek Picard serie features die we in de show willen zien. De nieuwe Star Trek-serie komt voor het einde van 2019 uit. Welke dingen zou jij graag willen terugzien in de show?

Populair Nieuws