5 van de beste game muziek artiesten die games een extra laag meegeven

Article
woensdag, 06 maart 2019 om 17:40
5 van de beste game muziek artiesten die games een extra laag meegeven 147914 2
Muziek kan je alle kleuren van de emotie regenboog laten voelen. Het kan je ontroeren, boos maken of kracht geven. Ter nagedachtenis aan de recent overleden frontman van The Prodigy, Keith Flint, zetten wij een paar van zijn collega's in het zonnetje. Wie dat zijn, lees je in onze special over de beste game muziek artiesten.

5. Ali Edwards

Als je de Microsoft E3 persconferentie van 2018 hebt gezien, kan het niet anders dan dat je de vocalen van Ali Edwards hebt gehoord. Ze zingt namelijk het nummer 'Devil Trigger' van Devil May Cry 5. Een lied waarvan de videoclip al ruim een miljoen weergaven heeft. Het nummers was ook nog eens live te horen tijdens The Game Awards 2018.
Edwards was eerder ook te horen in in de nummers 'Temperance and Vengeance' en 'Touch Me and I'll Break Your Face' uit Killer Instinct. Het lijkt alsof elke nummer waar de zangeres haar stem voor leent, uitmondt in een festijn. Het eerdergenoemde 'Devil Trigger' wordt door fans van Devil May Cry zelfs een van de beste liedjes uit de serie genoemd. Ali Edwards hoort dan ook zeker bij de beste game muziekartiesten thuis.
147916

4. Cynthia Harrell

De ladder. Sommige mensen zegt dit helemaal niets, maar fans van Metal Gear Solid 3: Snake Eater weten precies waar het over gaat. In dit stuk van de game klauter je bijna twee(!) minuten naar boven op een ladder, terwijl het main theme van de game speelt. Dit lied, met de naam 'Snake Eater', wordt gezongen door Cynthia Harrell.
Harrell hoort bij het overzicht van de beste game muziek artiesten, omdat ze met 'Snake Eater' haar eigen James Bond-achtige track aflevert. Het nummer zou zo in een film met de Britse spion kunnen en dat is mede te danken aan de vocale kwaliteiten van de zangeres. Wij klimmen nog even door op de ladder.

3. José González

Cowboyhoed? Check. Poncho? Check. Een man met een akoestische gitaar die een prachtig western lied zing? Ja, we zijn klaar om Mexico in te rijden. José González is de man achter het nummer 'Far Away' dat hij speciaal voor Red Dead Redemption heeft geschreven. Dit is het lied dat je hoort als je voor het eerst voet op Mexicaanse grond zet.
De Zweeds-Argentijnse zanger slaagt erin om de sfeer van de westerngame te vatten. De tekst weet de pijn en de twijfel van hoofdpersoon John Marston perfect te verwoorden. De muziek gaat een-op-een samen met het geluid van een stappend paard. Als je de ogen sluit zie je de steppenrollers bijna voorbij komen. Daarom hoort José González in de lijst van de beste game muziek artiesten.
147918 1

2. Donna Burke

De tweede plek in onze lijst van de beste game muziek artiesten gaat naar Donna Burke. Deze Australische zangeres is onder andere bekend van het nummer 'Sins of the Father' uit Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Hierin laat Burke horen dat ze over een flinke vocale kracht beschikt. In 'God and Man' uit God Eater laat ze dan weer een meer gevoelige kant horen.
Donna Burke is niet alleen zingend te horen in games. Zo is ze de stem van Angela Orosco in Silent Hill 2 en de iDROID in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Als je in Japan met een Tokaido Shinkansen trein meerijdt, hoor je haar ook. De stem van Burke is namelijk gebruikt voor het omroepsysteem van het voertuig. Deze dame is een echte alleskunner.
147919

1. Crush 40

Crush 40 verovert de eerste plek in de beste game muziek artiesten lijst. Deze band bestaat uit verschillende leden, maar gitarist Jun Senoue en vocalist Johnny Gioeli vormen het hart van de groep. Crush 40 is in 2000 opgericht om muziek voor de game NASCAR Arcade te maken. De band is onder de meeste mensen bekend van hun liedjes voor de Sonic-games.
Niet iedereen is even dol op de muziek van Crush 40, maar de band is wel een begrip in de game-industrie. Het is onmogelijk om het over Sonic te hebben zonder dat de naam van de groep valt. Met nummers als 'Live and Learn', 'Open Your Heart' en 'I Am… All of Me' hebben ze zich vereeuwigd in ons collectief geheugen. Daarom staat Crush 40 op de eerste plek van de lijst.

5 van de beste game muziek artiesten

We hebben de hoogste octaven gezongen, de hardste gitaarsolo's gespeeld en de hoogste ladders beklommen. Dit betekent dat we aan het einde zijn van onze special van de 5 beste game muziek artiesten die games een extra laag meegeven. Wat vind jij van onze lijst?