Splatoon 2 gameplay uitgelicht [Gespeeld op Post E3 Event]

Article
donderdag, 29 juni 2017 om 13:47
xgn google image
Splatoon was op de Wii U een waar succes. Het spel werd massaal gespeeld en heeft veel mensen weten te boeien. Nu komt Splatoon 2 naar het populaire nieuwe platform de Nintendo Switch. Lees hier meer over de Splatoon 2 gameplay.

Perfect om samen te spelen

In onze review noemden wij Splatoon voor de Wii U de meeste unieke shooter in tijden. Nu is Splatoon 2 in ontwikkeling, met als doel om natuurlijk nog veel beter te worden. Tijdens onze hands-on is in ieder geval al snel duidelijk geworden dat Splatoon 2 de perfecte game is om samen met vrienden te spelen! Zo speelden wij het spel 4 tegen 4, waarbij we ter plekke konden afspreken welke items we zouden gebruiken.
Al snel stelden wij een team samen waarin iedereen dezelfde wapens gebruikte. "Allemaal hetzelfde wapen, dat gaat nooit werken", werd meteen geopperd door één van de begeleiders bij de stand. Uiteindelijk koos iedere speler in ons team voor een Roller en ging de Splatoon 2 match van start. Het duurde niet lang voor we het potje dik hadden gewonnen.
114237 3

Splatoon 2 gameplay voelt vertrouwd aan

In Splatoon kom je in teams van vier spelers tegenover elkaar te staan in een area. Elk team krijgt in deze Turf War modus de taak om zo veel mogelijk terrein van zijn eigen kleur verf te voorzien. Ondertussen kun je ook tegenstanders met verf besmeuren zodat ze een tijdje af zijn en daarna moeten respawnen op hun startpunt; op die manier kun je ervoor zorgen dat de tegenstanders minder snel aan terrein kunnen winnen. Je wint een potje wanneer het grootste deel van het terrein met jouw kleur inkt is besmeurd.
Eigenlijk volgt Splatoon 2 hierin braaf het concept van het eerste deel. Tijdens het spelen van de game hebben wij geen enorme verschillen met het eerste spel gemerkt. Turf War is nog steeds Turf War zoals we de modus uit het eerdere deel kennen. Het grote verschil is dat je nu de map met de X-knop op je scherm tovert en dat er nieuwe wapens en subwapens zijn.
114238

Je personage naar wens aanpassen

Alle spelers van een team kunnen zelf hun personage volledig naar wens aanpassen. Zo kun je kiezen uit verschillende wapens, maar kun je ook de kleding van van je personage veranderen. In het arsenaal van Splatoon 2 keren verschillende wapens terug die we eerder ook in Splatoon voor de Nintendo Wii U zagen; zo kun je elkaar weer belagen met Splattershots, kun je hele omgevingen claimen met Rollers en kun je ook met emmertjes inkt gooien. De kledingkeuze bestaat uit verschillende broeken, t-shirts en hoofddeksels.
Nieuw is de Dual Shot, waarbij je eigenlijk twee wapens vasthoudt. In iedere hand houd je een inktpistool vast, waarmee je het terrein en vijanden snel met inkt kunt bekladden. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe subwapens die je kunt gebruiken wanneer je een bepaald wapen kiest; zo is er bijvoorbeeld de Autobomb, een wapen vergelijkbaar met de Seeker uit de vorige Splatoon. De Autobomb zoekt een vijand in een bepaalde straal en ontploft wanneer hij dichtbij die vijand is.
114239 1

De nieuwe Salmon Run

Heb jij de Nintendo Wii U-versie van Splatoon al urenlang gespeeld? Niet getreurd, want het ziet ernaar uit dat Splatoon 2 genoeg nieuwe content te bieden heeft, zelfs voor fans van het allereerste uur. Zo zorgt Nintendo voor een welkome afwisseling met de nieuwe spelmodus Salmon Run. In deze modus probeer je als team zo lang mogelijk te overleven, terwijl je wordt belaagd door verschillende vijanden die in waves vanuit het water op het land komen.
Wanneer je wordt geraakt door een vijand, dan ben je af. Anders dan in de normale game, kan je na het afgaan niet bij de basis respawnen. Je verandert in een reddingsboei die rond kan dobberen totdat een medespeler deze met verf beklad en je zo weer terug in het spel brengt. Wanneer er geen medespelers meer zijn om je terug in het spel te brengen, dan ben je af.
Ondertussen zullen de vijanden die je verslaat eieren achterlaten die je terug naar je basis moet brengen. Dit moet je snel doen, want de volgende wave wacht niet op je!
Je kunt de modus op verschillende moeilijkheidsgraden spelen. Uiteindelijk merkten wij dat de laatste moeilijkheidsgraad best moeilijk is, aangezien we hierop met een team van vier spelers al moeite hadden om de eerste wave te overleven.
114240

Het behouden van de motion controls

Ondanks dat je in Splatoon 2 niet meer een touchscreen hebt waarmee je jouw squid per direct naar een locatie van een medespeler kunt schieten, heeft Splatoon 2 wel wat toffe andere dingen uit het vorige deel meegenomen. Zo kun je het spel weer via de motion controls spelen, een optie die ook in het vorige deel aanwezig was. Door het gebruik van de motion controls krijg je in ieder geval meer grip op de situatie.
Op alle manieren voelt de besturing als vanouds. Het is ook erg fijn dat het spel op verschillende manieren speelbaar is.Zo kun je Splatoon 2 spelen in de handheldstand, op een groot scherm en met behulp van een Nintendo Switch Pro Controller. Op deze manier kun je zelf kiezen op welke manier je met de game aan de slag wil.
114241

De ultieme Splatoon?

De tijd zal weer voorbij vliegen terwijl je terreinen en andere spelers van een dikke laag verf voorziet. Splatoon 2 lijkt vooralsnog goed op weg om minimaal hetzelfde plezier te gaan brengen dat Splatoon voor de Nintendo Wii U wist te bieden. Daar doet Nintendo nog een schepje bovenop door nieuwe wapens en een nieuwe modus aan de game toe te voegen. Alhoewel we natuurlijk nog niet alles hebben gezien, heeft Splatoon 2 veel potentie.
Het lijkt erop dat Splatoon 2 zowel voor fans als nieuwkomers erg geschikt wordt voor uren speelplezier. Het spel leent zich prima voor competitieve strijd, zowel offline als online. Of het echt om urenlange nieuwe content gaat, moet daarentegen nog blijken wanneer Splatoon 2 daadwerkelijk in de schappen ligt.
Wil je meer weten over over Nintendo games? Tijdens de E3 hebben we ook een hoop titels gecoverd, waaronder Sonic Forces voor de Nintendo Switch.

Populair Nieuws