Knack 2 gameplay uitgelicht [Gespeeld op E3 2017]

Article
donderdag, 29 juni 2017 om 9:30
xgn google image
Valt er nog wat te gamen op de PlayStation 4? Zeker wel. Want de opvolger van Knack komt eraan. We hadden game al onder de knoppen in Los Angeles. Dit is de Knack 2 gameplay uitgelicht!

Het matige eerste deel

Knack, een exclusieve platformgame voor PlayStation 4, kwam uit op 29 november 2013. Precies: toen kwam ook de de PS4 zelf uit. Knack was dus een launch titel. Alleen wel één die maar matig is ontvangen en totaal omver werd geblazen voor andere launch titels. In onze review kreeg de game slechts een 3!
Maar soms moet je dingen vergeten, opnieuw starten en doorgaan. En eerlijk is eerlijk: zo heel veel triple A platformers heeft de PS4 helemaal niet op dit moment. Houd daarbij in het achterhoofd dat de zomer tot en met begin september altijd wat matig is qua releases en het lijkt de ideale tijd om een goede platformgame te lanceren.
Op 5 september volgt dan ook Knack 2. En in vier jaar tijd kan veel gebeuren. Wordt dit dan wél de beloofde game die het moest worden? Tijdens E3 hadden we game al onder de knoppen en in de volgende pagina’s lees je daar meer over!
114202

Wat is het?

Zoals gezegd is Knack 2 dus een platformgame. Vanuit third-person view bedien je een gek mannetje: Knack. Hij bestaat uit allerlei relikwieën. Omdat er in Knack 2 ook allerlei puzzels zitten is het belangrijk om van formaat te switchen, iets wat we zelf ondervonden hebben.
We speelden twee hoofdstukken en al gauw werd duidelijk dat je niet altijd hetzelfde lichaamsformaat kan aannemen. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine richels waar je langs moet in een level en dan is het zaak om te switchen naar de mini Knack. Dit soort gameplay elementen maakt het spel fris. Voor de rest zal je niet alleen puzzels oplossen en spelen met je formaat.
Als vanouds mag je ook weer van alles kapot slaan en verzamelen (doet denken aan Ratchet & Clank!) en springen. Dit alles wordt vormgegeven in een alleraardigst kindvriendelijk jasje met zeer vrolijke kleuren. Wat dat betreft pas het hele kleurenpalet wat bij de zomer!
114203

Co-op!

Waar het eerste level zich min of meer focuste op het avontuurlijke gedeelte van de game, deed het tweede level dat op het gevechtssysteem. En het leuke is dat je Knack 2 straks helemaal co-op kan doorlopen. Helaas niet online, maar wel vanaf de bank! Je komt dan met zijn tweeën op één beeldscherm tevoorschijn, zonder split screen onderbreking.
Het is gewoon kwestie van een extra controller aansluiten en gaan. De taak is om met elkaar samen te werken. Zowel speler 1 als 2 is een Knack, maar de een is blauw en de andere rood. Vervolgens kan er samengewerkt worden om extra aanvallen te doen.
Bijvoorbeeld: De rode Knack slaat de blauwe Knack, waardoor de blauwe een afstandsschot afvuurt. Bodyslammen de twee op elkaar, dan ontstaat er een grote explosie. Verder zitten er puzzels in de game die je dan samen moet oplossen. Klinkt niet verkeerd toch?
114204

Eerste indruk van de Knack 2 gameplay

Je merkt het. Wij zijn na onze E3 hands-on enthousiast geworden over Knack 2. Het voelde aan de ene kant wel wat te makkelijk aan en de vraag is hoeveel uitdaging er daadwerkelijk zal zijn. Maar losgezien hiervan oogt de game prachtig en speelt het heerlijk weg.
En wat dat betreft zijn PS4-eigenaren wel toe aan nieuwe platformgame! En als je dat dan ook nog met twee man samen kan spelen is het feest helemaal compleet. Het is veel te vroeg om te zeggen of Knack 2 dat gaat doen wat Knack niet kon. Maar we hopen het van harte!

Populair Nieuws