De coolste special edition games van 2015

Article
vrijdag, 19 juni 2015 om 18:31
xgn google image
Als je een enorme fan van een gamereeks bent, wil je soms net een beetje meer. Aanvullende content bijvoorbeeld of een mooie figurine van je favoriete personage. Daarom bestaan er special editions van games; in deze lijst vindt je de coolste die later dit jaar uitkomen.
Of het nu de definitieve uitvoering van een spel is (met alle voorheen exclusieve content) of een set met prachtige hebbedingen, special editions voegen altijd iets toe. Naar deze nog te verschijnen special editions kijken wij uit!

7. Super Mario Maker amiibo bundel

Nintendo doet normaal gesproken vrij weinig op het gebied van special editions. Toch is het, aangezien Super Mario Maker een grote rol speelde tijdens de Nintendo Direct op de E3, niet vreemd dat ook deze game een bijzondere uitvoering krijgt.
In de Super Mario Maker amiibo bundel (zeg dat maar eens vijf keer snel achter elkaar!) zit niet alleen de game (in een geel doosje, uniek voor een Wii U-game), maar ook een boekje vol artwork en een 8-bit Mario amiibo.
74093

6. Fallout 4 Pip-Boy Edition

Ongetwijfeld de populairste special edition van een game op dit moment. De Pip-Boy Edition was binnen twee dagen bijna wereldwijd uitverkocht. De Pip-Boy zelf is daar natuurlijk de belangrijkste reden voor, maar er zit meer in de special edition.
Spelers krijgen namelijk ook een metalen Power Armor-kistje, een poster en een handleiding voor de Pip-Boy. Om daadwerkelijk beeld op de Pip-Boy te krijgen, moet je overigens je smartphone aan het apparaat koppelen en een app gebruiken.
De Fallout 4 Pip-Boy Edition is nog in enkele winkels te koop.
74094

5. Batman: Arkham Knight Collector’s Edition

Er komt dus geen Batmobile Edition, maar Batman: Arkham Knight heeft nog altijd een Collector’s Edition. Naast extra kostuums in de game krijgen spelers onder andere een artbook, een Batmanbeeldje en, toepasselijk, een stripboek.
De game komt al snel uit - op dinsdag 23 juni - dus hier hoef je niet lang op te wachten. De Collector's Edition kost 119 euro.
Arkham Knight wordt ook gebundeld met de PlayStation 4. En niet zomaar een PS4, maar een speciale! De console in deze bundel is staalgrijs, net als de bijgeleverde controller, en heeft uiteraard een vleermuizenmotief. Deze haal je voor 419 euro in huis.
74095

4. Assassin's Creed Syndicate The Rooks & Charing Cross Edition

Assassin's Creed-games hebben de nodige ervaring met special editions. Syndicate vormt daar geen uitzondering op: naast de ‘gewone’ Special Edition (de standaardgame met extra missies als pre-orderbonus) is er een Rooks en Charing Cross Edition van de game.
The Rooks Edition wordt geleverd met een kaart van London, soundtrack, boek met artwork, verzamelbox en een extra missie. Deze is te koop voor een kleine 75 euro.
De duurdere Charing Cross Edition heeft daarnaast een figurine van Jacob Frye met bijbehorende display. Daarvoor ben je 95 euro kwijt.
Assassin's Creed Syndicate ligt vanaf 23 oktober in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
74096

3. Destiny: The Taken King Collector's Edition

De Collector's Edition van Destiny's nieuwe uitbreiding The Taken King bevat alle eerder uitgebrachte uitbreidingen: The Dark Below en House of Wolves. Ook krijg je vroege toegang tot nieuwe wapens wanneer je de game pre-ordert.
Verder bevat deze special edition een steelbook, een aantal kleinere verzamelvoorwerpen, een wapenblauwdruk, een verzamelbox en een speciaal Treasure Island-boek (met daarin een Strange Coin-replica).
The Collector's Edition van The Taken King kost je 99,99 euro en is te pre-orderen. Hij komt op 15 september uit op de PlayStation 4 en Xbox One.
74097

2. Halo 5 Limited & Limited Collector's Edition

Halo 5 heeft zowel een Limited Edition als een Limited Collector’s Edition. In de Limited Edition vind je onder meer downloadcodes voor veertien Premium Requisition Packs, de animatieserie Halo: The Fall of Reach, een steelbook een Guardian-figurine. Deze uitgave van de game kost 100 euro.
De Limited Collector’s Edition bevat alles wat de Limited Edition ook heeft, plus een speciale figurine van Master Chief en Spartan Locke. Verder bevatten beide special editions een Xbox Live Gold-trial van twee weken. Je moet er wel flink wat geld voor over hebben, want dit pakket kost 250 euro.
Halo 5 komt op 27 oktober uit, natuurlijk exclusief op de Xbox One.
74098

1. Metal Gear Solid 5 Day One & Collector’s Edition

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain heeft ook twee special editions. Met de Day One Edition krijgen spelers een landkaart. Leuk, maar de belangrijkste inhoud van deze editie is de digitale content, zoals extra wapens, kostuums en de bekende kartonnen doos. Deze kost je gewoon 60 euro.
De Collector’s Edition heeft dat ook allemaal, samen met onder meer een replica van de mechanische arm die Snake gebruikt en een behind the scenes-blu-ray.
Een Metal Gear Solid 5 bundel met een PS4 in rood, goud en zwart is eveneens verkrijgbaar. Hiervoor leg je 460 euro neer. De game komt al op 1 september uit, dus wees er snel bij.
Dit zijn volgens ons de tofste special editions die nog in 2015 verschijnen. Ben jij het met onze selectie eens? En haal jij weleens een special edition in huis? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties