Sparco Gaming producten - Al het gemak voor de gamer

Article
zaterdag, 22 april 2017 om 13:01
xgn google image
De wereld is gek van autosport, en daar is geen ongelijk in te geven. Sparco, leverancier van onderdelen voor deze snelheidsduivels, leeft geheel om deze industrie van het hoogste gemak te voorzien. Maar sport en gaming worden steeds meer één met elkaar, en daar weet deze onderneming handig op in te spelen door middel van de Sparco Gaming producten divisie.
XGN.nl is naar het mediterrane Turijn afgereisd om de grootse plannen van Sparco onder de loep te nemen. Van wereldwijd fabrikant en distributeur van meer dan 8000 verschillende producten die dienst doen in de racing-branche, naar een bedrijf dat oog heeft op gamers. Of zoals door Sparco zelf gesteld wordt: de toekomst ligt bij gaming.
Na een officiële onthulling werden de eerste producten tentoongesteld, bestaande professionele game-stoelen die de eSports-markt moeten veroveren. Op het gebied van deze zitvlakken heeft Sparco al enige expertise, aangezien andere merken hier hun gepersonaliseerde zetels aan konden schaffen. Grote merken die hier van gebruik van maken, zijn bijvoorbeeld FC Roma en EA.

Grip-chair

De basis van deze soort stoelen ligt bij de versie genaamd “Grip”. Dit is in wezen het meest toegankelijke model gaming-chair, qua prijs, dat Sparco te bieden heeft. Door de ergonomie van de racestoelen ook in de gaming toe te passen, wordt een waar paradijs van comfort gecreëerd. Het kostenplaatje hiervan ligt op de 269 euro en de stoelen zijn al verkrijgbaar.
De bekleding van de van de Grip is gedaan door middel van synthetisch leer, dat ook voor de meest luxe auto´s wort gebruikt. Handige feature hiervan is ook dat het stofje goed wasbaar is, zonder dat het ten koste gaat van de duurzaamheid. Om de finishing touch te geven, kan je je de eigenschappen van deze stof eigen maken.
Niet alleen belangrijke partnerships kunnen namelijk hun exclusieve variant samen stellen. De consument krijgt namelijk ook het voorrecht om een aantal dingen aan te passen door middel van een configurator. Denk hierbij aan het samenstellen van een perfecte kleurenharmonie door in plaats van rode een stel groene vlakken te kiezen.
Sparco Gaming producten Grip

Dirt-Rally chair

Naast het tonen van de Grip, werd hierbij ook een officiële partnership stoel aangekondigd die de consument meer het off-road circuit op slingert. Dit model, dat voor 329 euro te verkrijgen is, is namelijk een heuse DiRT Rally-fauteuil. Met de iconische kleuren blauw, rood en wit waan je je in het Walhalla van het online modderhappen. Bovendien heeft Sparco de bekende DiRT Rally-stiksels gebruikt, om net dat beetje meer exclusiviteit te garanderen.
Na een korte testsessie van beiden stoelen, is te zeggen dat het zeker niet onder doet aan rivaliserende ondernemingen. De vorm van de fauteuil zit als gegoten, waarmee lange speelsessies waarschijnlijk geen pijn in de rug veroorzaken. De consument staat bij Sparco hiermee voorop, door zowel ergonomie als kwaliteit op de fervente gamer af te stellen.
109822

Comp C en Comp V

Al legt Sparco de lat hoog na het showen van de Grip, toch weet het bedrijf er nog een behoorlijke schep bovenop te doen qua stoelen. Twee splinternieuwe en nog niet eerder onthulde projecten zijn namelijk de Comp C en de Comp V. Oftewel, de paradepaardjes onder de tronen.
Deze soorten zijn een slag luxer en gelden volgens Sparco als de crème de la crème onder de gaming-stoelen. Met de traditionele rood/zwarte Sparco kleuren van de gaming divisie, springen deze eSport-accesoires gelijk in het oog. Aan stijl en uitstraling kent het meubelstuk geen gebreken.
Het speciale aan de Comp C en Comp V is niet alleen de vorm, maar vooral ook het materiaal waarvan het gemaakt is. Zo bestaat de rugleuning van de V uit geschilderd fiberglass. De C daarentegen is gemaakt van het overweldigende carbon fiber, dat in de meeste racewagens wordt gebruikt omdat het zowel licht als stevig is. Maar nog belangrijker dan de looks, is hoe het geheel zit.
Voor zover er aan de slag gegaan kon worden met de Comp C en Comp V, is het een verademing geweest. Het is overduidelijk een zetel waar je een lange tijd op kan zitten zonder enige pijn in je rug te krijgen. Alle leuning zijn verstelbaar, waardoor je de optiomale houding aan kan nemen. Zelfs de armleuning zijn te draaien, waardoor je een flexibele steun hebt voor PC-gaming.
Wel zit er aan de stoelen voor de echte connaisseur een prijskaartje. Zo kost de Comp V 559 euro en brengt de C variant 799 euro in rekening. Maar hé, dan heb je ook wel wat voor het leven!
109824

GT-Vent

Zomers hier in Nederland zijn vrij vreemd. Het ene moment is het 15 graden Celsius terwijl het een dag later tegen de 30 graden aan hikt . Met zulke hoge temperaturen is zwetend gamen, en vooral bij intensieve spellen, haast niet te vermijden. En eerlijk toegegeven; dat is best wel smerig.
Gelukkig weet Sparco hier op in te spelen om het besmeuren van de eerder genoemde stoelen te vermijden. Met de GT-Vent, een shirt dat extreem ademend is, wordt er getracht spelers van narige omstandigheden weg te houden. Samengevat is het een luchtig en vooral licht shirt dat extreem zweten voorkomt. Tel daarbij op dat het in de toekomst mogelijk wordt om zelf de kleuren en de opdruk te veranderen, en de kostprijs van 53,90 euro is een welkome investering.

Hypergrip

Naast de GT-Vent komt Sparco met nog een product dat afrekent met ongewenst vocht. Ditmaal in de vorm van een paar degelijke handschoenen die niet misstaat bij de gemiddelde coureur en zeker niet onder doet qua functionaliteit.
Net als het shirt zijn de handschoenen goed geventileerd met als gevolg dat klamme handjes zo goed als onmogelijk worden. Ook tussen de vingers zijn er open ruimtes gehouden waardoor verse luchtstromen makkelijk naar binnen komen, terwijl tweedehands geurtjes het pand verlaten. Daarmee vormt het zeker een goede oplossing als je je gaming-gear een beetje schoon wilt houden.
Naast een functie in hygiëne is de Hypergrip vooral bedoeld voor, de naam zegt het al, extra grip. Geen racestuur die meer uit je handen glibbert als je F1 aan het spelen bent. Mocht je toch liever de knoppen in handen hebben, dan is het mogelijk om gemakkelijk de duim- en wijsvinger-toppen van de Hypergrip af te halen. Een paar van deze klauwklompen kosten volgens Sparco 49,90 euro.
109852

Evolve

Sparco had nog één verrassing in petto die de diamand van de Sparco Gaming producten moest vormen. Na een spannende onthulling stond daar dan ook een racing cockpit genaamd Evolve. Het apparaat, bestaande uit een super deluxe stoel dat door middel van een frame verbonden is aan een set pedalen, moet verandering doorbrengen in het racesimulatie-landschap.
Als wereldwijde leverancier in de race-wereld, weet Sparco als geen ander hoe je een realistische cockpit moet bouwen voor het gamen. De houding die je aanneemt in de Evolve komt zoveel mogelijk overeen met het realistischere werk, dat het net lijkt alsof je zelf over het circuit zoeft. Mocht je er toch niet helemaal comfortabel in zitten door je lengte, dan weet de Evolve ook daarin tegemoet te komen.
In de kersverse cockpit van Sparco zit een groot aantal onderdelen dat afgesteld kan worden naar eigen wensen. Zo kunnen zowel de stoel, de pedaalplaat en de steun voor het stuur verschoven en gekanteld worden. Mocht de stoel te smal zijn, dan zijn de zijkussens er zonder moeite uit te halen.
Deze compacte en kwaliteit-overstijgende cockpit komt rond september uit en heeft een prijs van 1390 euro. Het lijkt aan de pittige kant, maar de echte race-fanaten weten hiermee hun weg wel te vinden. Vooral als je er een VR-bril op aansluit, kan je je geluk niet op. Van wat we in Turijn mee wisten te snoepen, zijn racegames nog nooit zo realistisch geweest.
De overstap van Sparco naar gaming is een ontwikkeling om in de gaten te houden. Zo werd er in Turijn al gehint naar Sparco Gaming producten die er aan gaan komen, zoals een stoel genaamd de "Stint". Bovendien is het bedrijf van plan om de Evolve uit te breiden met schakelpanelen om de grens tussen realiteit en gaming steeds meer te laten vervagen. Want als één ding wel duidelijk is voor Sparco is het wel dat gaming, en vooral eSports, de toekomst is.

Populair Nieuws