Space Hulk Deathwing gameplay details [Gespeeld op gamescom 2017]

Article
zondag, 03 september 2017 om 17:00
xgn google image
Space Hulk Deathwing is al een tijdje beschikbaar op PC, maar de game maakt eind dit jaar de stap naar de consoles. Op gamescom gingen wij aan de slag met deze game en in dit artikel vind je alles over de Space Hulk Deathwing gameplay!

Gebaseerd op klassiek bordspel

Space Hulk Deathwing is een tactische first person shooter die gebaseerd is op het klassieke bordspel Space Hulk van Games Workshop. De eerste versie van het bordspel kwam uit in 1989. Space Hulk speelt zich af in het Warhammer 40.000 universum.
In de loop der jaren zijn er al meerdere games verschenen die gebaseerd zijn op dit populaire bordspel, voor allerlei verschillende platformen waaronder PC, Mac, Linux, PlayStation en SEGA Saturn. De nieuwste telg in de Space Hulk videogamereeks is Space Hulk Deathwing, die eind 2016 voor PC verscheen en later dit jaar uit zal komen voor PlayStation 4 en Xbox One in de vorm van een Enhanced Edition.
Deze Enhanced Edition biedt een hoop vernieuwingen ten opzichte van de originele versie, maar spelers op de PC hoeven zich geen zorgen te maken: zij worden voorzien van al deze vernieuwingen door middel van gratis updates. Op gamescom konden we alvast even aan de slag met de Space Hulk Deathwing gameplay, waar je op de volgende pagina's alles over leest!
117259

Gigantische constructies

In Space Hulk Deathwing kunnen spelers samen met maximaal drie vrienden tegen de Genestealers ten strijde trekken in de claustrofobische tunnels van een Space Hulk. Space Hulks zijn gigantische constructies (ze kunnen zo groot worden als een maan!) en bestaan uit verbrokkelde asteroïden, scheepswrakken en ander ruimtepuin. Vaak zitten ze vol met waardevolle en eeuwenoude verloren technologieën, maar ze worden ook geteisterd door nesten van de dodelijke Genestealers.
In Deathwing zijn de gameplay omgevingen uitgebreid en kom je als speler dus niet slechts in de smalle, doolhof-achtige tunnels uit het oorspronkelijke bordspel en eerder verschenen games terecht. Ook gigantische omgevingen zitten in de game verwerkt, zoals bijvoorbeeld een kathedraal.
117266

Altijd op je hoede

Tijdens onze sessie met de game op gamescom hebben we al menig Genestealer een kopje kleiner kunnen maken. Belangrijk hierbij is om tactisch te werk te gaan; enkele Genestealers vormen niet zozeer een dreiging, maar ze zullen proberen om je met een grote groep te omsingelen en je zo te overmeesteren.
Om dit te voorkomen loont het je omgeving in de gaten te houden; kijk af en toe achterom en wees op je hoede. Kom je langs een deur? Dan is het handig om deze achter je te sluiten, dan weet je in ieder geval dat je op dat moment niet steeds over je schouder hoeft te kijken.
Door het spelen van missies verdienen spelers experience, skills, nieuwe abilities en nieuwe equipment. De game bevat drie verschillende skill trees waarin spelers nieuwe krachten vrij kunnen spelen en hun bestaande abilities kunnen versterken.
117267

Veel nieuwe content

Space Hulk Deathwing Enhanced Edition komt later dit jaar naar de consoles, maar op de PC kunnen spelers al met de eerste nieuwe content aan de slag. Alle nieuwe content uit de Enhanced Edition zal namelijk ook overgebracht worden voor PC in de vorm van gratis updates voor spelers van de game.
Zo verscheen een paar maanden terug al een update waarin de Special Missions modus aan de multiplayer werd toegevoegd. Deze modus moet een nieuwe uitdaging bieden voor zelfs de meest ervaren squads. Wanneer spelers een nieuw hoofdstuk beginnen wordt er een willekeurige reeks van missies en Genestealer spawns gegenereerd, voor een gameplay ervaring die keer op keer geheel onvoorspelbaar blijft.
Verder kunnen spelers van de Enhanced Edition aan de slag met een geheel nieuw progressiesysteem voor de multiplayer, met onder andere loot en class customization. Ook biedt deze versie een nieuwe class voor de multiplayer, nieuwe wapens en skills en nieuwe vijanden. Genoeg om naar uit te kijken dus!
Space Hulk Deathwing Enhanced Edition verschijnt later dit jaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

Populair Nieuws