South Park The Fractured But Whole Danger Deck DLC gameplay uitgelegd

  Zullen we ooit genoeg krijgen van South Park? Waarschijnlijk niet, aangezien er zijn maar weinig franchises die de smeltkroes van schetenhumor en keiharde satire kunnen evenaren. De South Park The Fractured But Whole Danger Deck DLC gameplay zet deze trend gelukkig voort.

  De humor van South Park is tijdloos en dat komt prachtig uit. Afgelopen december is namelijk de eerste grote DLC, genaamd Danger Deck, voor het de game uitgekomen. Een korte toelichting wat deze add-on inhoudt, is op z’n plaats. De volgende extra content voor The Fractured But Whole, From Dusk till Casa Bonita, komt namelijk op 20 maart uit.

  Wat is Danger Deck?

  De DLC die hier in het middelpunt staat draait om de combat van de game. In principe is deze content bedoeld om spelers een enorme uitdaging voor te schotelen. Door middel van 15 verschillende opgezette battles, verdeeld over 5 arena’s, wordt er geknokt om de ultieme eer van jouw clubje South Park helden hoog te houden.

  Qua mechanieken is er niks veranderd in vergelijking met de hoofdgame. Nog steeds is het turn-based belachelijk vreemde aanvallen uitvoeren een feit. Het grote verschil is dan ook dat deze gevechten niet verhaalgebonden zijn en hier ook geen invloed op uit oefenen. De Danger Deck DLC is eigenlijk niks anders dan een soort trainingsmodes tegen unieke vijandcomposities op een hoog niveau.

  De moeilijkheidsgraad van de Danger Deck DLC is vastgezet op het niveau mastermind. Mietjes hebben hierdoor niks te zoeken bij het nieuwe stukje content, aangezien alleen de meest doorgewinterde spelers deze uitdagingen kunnen volbrengen. Mocht dit nog steeds niet genoeg voor je zijn, dan komen alle 15 de gevechten met de zogeheten ultra-versie. In totaal krijg je dus 30 obstakels aangeleverd.

  Hoe krijg je toegang tot Danger Deck?

  Om met de Danger DLC aan de slag te gaan hoef je maar twee simpele stappen te volgen. Aangezien het betaalde extra content is, zal je er naar opzoek moeten gaan in de desbetreffende online winkel van jouw platform. Voor een huidige prijs van zes euro kan je de uitbreiding binnen hengelen, maar season pass eigenaren krijgen de mogelijkheid tot downloaden zonder deze kosten. Als je DLC bijvoorbeeld niet in de PS Store kunt vinden, zal je ook toegang naar de Danger Deck pagina krijgen in het hoofdscherm van The Fractured But Whole.

  Als de eerste stap, inclusief download, achter de rug is, zal Danger Deck in de hoofdgame te gebruiken zijn. Om vervolgens deze modus op te starten moet je naar de Freedom Pals basis toe in Token’s huis. Aan de rechterkant van de omgebouwde garage vind je een stel gordijnen dat leidt naar Danger deck simulatie. Hier kan je te allen tijde naar terugkeren.

  Wat zijn de beloningen?

  Nu vraag je je misschien af wat je in hemelsnaam opschiet met het voltooien uitdagende gevechten, maar daar hebben wij een antwoord op. Ten eerste vecht je tegen unieke vijanden die je nog niet eerder voor de kiezen hebt gekregen. Wat dacht je ervan om Morgan Freeman een toontje lager te laten zingen? Dat is misschien wel een groter bedrog tussen leerling en meester dan je gewend bent van Anakin Skywalker en Obi Wan Kenobi!

  Naast een grappige ervaring scoor je tijdens het spelen van de Danger Deck DLC ook een hoop loot als je levels weet uit te spelen. Veelal komt dit in de vorm van consumables die je hard nodig hebt tijdens toekomstige gevechten, maar er zijn ook permanentere voorwerpen te verdienen. Verwacht een aantal nieuwe kostuums en artifacts aan je collectie toe te voegen, mits je handig genoeg bent om de ijzersterke vijanden onderuit te halen!

  Zowel de hoofdgame als de DLC is beschikbaar voor Xbox One, PS4 en PC. Switch-eigenaren hoeven niet te treuren. Ook zij krijgen de mogelijkheid om de game via hun favoriete platform te spelen vanaf 24 april.

  South Park: The Fractured But Whole

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.