SoulCalibur 6 verhaal - De degens gekruisd door de eeuwen heen

Article
vrijdag, 12 oktober 2018 om 15:59
xgn google image
Binnenkort komt Bandai Namco met de nieuwste telg in de Soul franchise: SoulCalibur 6. De game zal teruggaan naar het begin van het verhaal van de franchise. Het is daarom tijd om je mee te nemen door de verhaallijn. Het SoulCalibur 6 verhaal is namelijk voorafgegaan door een rijke geschiedenis waarin goed en kwaad constant vechten om de macht.

Een doorgeslagen piraat

We gaan naar het jaar 1506 na Christus. Cervantes de Leon, een macht beluste Spaanse piraat rooft een schip leeg, zoals hij dat zo vaak doet. Alleen dit keer doet hij een bijzondere vondst: een geweldig vormgegeven zwaard genaamd Soul Edge. Cervantes besluit het zwaard zelf te gaan dragen, niet wetend dat de boze kracht in het zwaard intussen bezit van hem neemt.
Door de kwaadaardige kracht van het zwaard wordt Cervantes kwaadaardiger dan ooit. Hij gaat de wereld dan ook terroriseren. Iets wat hij ruim 20 jaar vol weet te houden. Diverse mensen vanuit alle hoeken van de wereld proberen de doorgeslagen piraat te stoppen.
Uiteindelijk krijgen Taki (een vrouwelijke ninja), Sophitia (een Griekse krijger) en Siegfried (een Duitse rebel) het voor elkaar om Cervantes voor altijd het zwijgen op te leggen. Alleen de echte strijd is nog niet gestreden. Sterker nog, hij begint pas net, want Siegfried raakt bezeten door de Evil Seed die in het zwaard rustte. Zo wordt Nightmare geboren, die de wereld nog meer terroriseert dan Cervantes dat ooit heeft gekund.
137312

Een nachtmerrie die werkelijkheid wordt

Nightmare terroriseert de wereld zo, omdat hij op zoek is naar de verloren Soul Edge fragmenten. Deze onderdelen van het zwaard zullen Nightmare nóg krachtiger maken dan hij al was. Drie jaar later heeft Nightmare het bijna voor elkaar om dusdanig krachtig te worden. Daarom besluiten drie krijgers uit Azië Xianghua, Maxi en Kilik het kasteel van Nightmare aan te vallen.
Met succes, want ze verpletteren de poorten en verslaan Nightmare. De laatste klap die uitgedeeld wordt komt van Xianghua’s zwaard en versplintert de ziel genaamd ‘Inferno’ in Soul Edge. Xianghua’s zwaard blijkt het legendarische zwaard Soul Calibur te zijn. Siegfried komt bij zinnen, maar helaas is dat maar van korte duur.
Al snel blijkt dat Siegfried nog bezeten is. Tot overmaat van ramp is het goede zwaard Soul Calibur ook aangetast door het kwade uit Soul Edge. Het gevolg is dat vier jaar na deze gebeurtenissen Soul Calibur volledig kwaadaardig is en Nightmare weer bezig is met het ritueel om Soul Edge te herstellen.
137313

Het kwaad wordt kwader

Het ritueel van Nightmare wordt bij de tweede poging ondermijnd door een Franse krijger, Raphael. Jammer genoeg verslaat hij Nightmare bij lange na niet, maar het gevecht van de Fransman is niet zonder gevolg geweest. Met zijn zwaard heeft hij namelijk de Soul Edge beschadigd waardoor Siegfried én Soul Calibur vrij konden komen uit de klauwen van het kwaad.
Hierbij is Siegfried geraakt door het, intussen weer goedaardige, zwaard waardoor de krijger én het zwaard in een Soul Embrace terecht zijn gekomen. Hierdoor zijn de krijger en het zwaard met elkaar verbonden geraakt. Het kwaad lijkt afgewend te zijn, totdat de magiër Zasalamel probeert om allebei de zwaarden te bemachtigen.
Terwijl hij dit doet, wekt hij het kwaad van Inferno weer, waardoor de Second Nightmare ontstaat. Deze nieuwe vorm van de verslagen vechter trekt direct te strijde tegen Siegfried, want hij is tenslotte verbonden met het goede zwaard. Het goede lijkt tijdens deze strijd weer te overwinnen, maar niets is wat het lijkt. Aan het einde van het gevecht wordt Soul Edge de duisternis in geslingerd en zo wekt Siegfried onbewust een nog erger kwaad: Algol, een krijger uit een andere dimensie die eeuwen gesluimerd heeft tot een krijger hem uit zou komen dagen.
137314

De terugkeer van Soul Edge

De tweede Nightmare leeft nog aan het einde van deze gebeurtenissen in SoulCalibur 4, maar dat duurt niet lang. Siegfried jaagt hem op en verslaat hem in een episch gevecht. Hierna wordt het zeventien jaar rustig. SoulCalibur’s krachten lijken weg te zijn en Siegfried loopt zwaar gewond weg van het gevecht.
Het zwaard draagt hij niet meer, maar er steekt nog altijd een scherf van het goedaardige kristal in het lichaam van de krijger. Zeventien jaar lang blijft de wereld hierna rustig. SoulCalibur is van vorm veranderd en lijkt ineens weer nieuwe kracht te hebben. Dat kan maar één ding betekenen: Soul Edge is terug.
Al snel raakt de wereld weer in de ban van de gevechten tussen goed en kwaad. Siegfried stuurt afgezanten om te zoeken naar een waardige drager voor SoulCalibur, terwijl Soul Edge al een nieuw slachtoffer gevonden heeft. SoulCalibur wordt door Siegfried aan een heilige strijder genaamd Patroklos gegeven. Het lot wil alleen dat SoulEdge precies zijn zus als slachtoffer heeft gekozen.
Dus moet Patroklos zijn zus verslaan, iets wat hem niet lukt. Alleen in een gevecht met Z.W.E.I., de afgezant van Siegfried, verandert het zwaard ineens van vorm en op dat moment weet Patroklos wat zijn lot is. Althans, dat denkt hij. Want de krijger gaat de fout in.
137315

Astrale chaos

Patroklos trekt erop uit om zijn zus te verslaan. Hiervoor heeft hij de volledige kracht van SoulCalibur nodig en dus gaat hij hulp zoeken. Hij komt uiteindelijk bij een tweetal schatten terecht: de Kali-Yuga en de Dvapar-Yuga. Deze twee elementen worden uiteindelijk door Ivy samengebracht om de kracht van SoulCalibur te ontwaken.
Vervolgens kan Patroklos ten strijde trekken tegen zijn, inmiddels volledig boosaardige, zus. Hij steekt SoulCalibur in haar buik, waarna haar lichaam kristalliseert. Maar kort daarna bevindt Patroklos zich ineens op een andere plek: de Astrale Chaos. Zijn zus blijkt nog niet dood te zijn, zo vertelt de entiteit Elysium hem daar.
Dan wordt de krijger terug in de tijd gestuurd om zijn zus te doden. Maar dit is niet wat hij wil, want hij wil zijn zus juist redden. Elysium vindt hem onwaardig en verdoemt hem tot de Astrale Chaos. De wil van Patroklos blijkt sterker te zijn dan die van het zwaard en hij krijgt het voor elkaar om terug te keren in de echte wereld.
137316

Het einde van de strijd tussen goed en kwaad

Hier zet de krijger zijn missie om zowel zijn zus te redden als het kwaad te verbannen voort. Als hij voor de tweede keer zijn zus verslaat, krijgt hij het nog steeds niet voor elkaar om haar te vermoorden. Het resultaat is dat zowel Elysium als het zwaard SoulCalibur zelf proberen om Pyrrha af te maken.
Elysium neemt de vorm aan van Patroklos’ moeder om hem zo te manipuleren, maar de man trapt niet in deze truc. Hij vecht moedig door en stopt zowel het zwaard als Elysium. Dan besluit hij een Soul Embrace te forceren tussen SoulCalibur en Soul Edge.
Dit met de intentie dat beide zwaarden bevroren op hun plek zouden blijven. Iets wat ogenschijnlijk gelukt is. Maar of dat echt zo is, weet je nooit in de wereld van SoulCalibur.

Meer dan alleen het SoulCalibur 6 verhaal weten?

Tot dusver het verhaal achter de SoulCalibur franchise. Een verhaal rijk aan plottwists en epische gevechten. Deze game heeft met recht een van de rijkste verhaallijnen die vechtgames tegenwoordig bieden. Intussen weten we al best veel over de game die Bandai Namco in oktober naar onze woonkamers brengt.
Zo hebben we al een aantal nieuwe mechanics op een rijtje gezet voor je. Daarnaast weten we ook al welke speciale edities de game zal krijgen.