5 redenen waarom je Teen Wolf zou moeten kijken

Article
zaterdag, 13 oktober 2018 om 9:21
5 redenen waarom je teen wolf zou moeten kijken 139948 2
Bij veel mensen klinkt Teen Wolf aan het begin echt als een typische vrouwenserie. In eerste instantie zou je kunnen denken dat het de serie-vorm van Twilight is maar dan met weerwolven, maar toch is het een aanrader om te kijken. Dit zijn de 5 redenen waarom je Teen Wolf zou moeten kijken.

Diep verhaal

Er zit een verhaal in Teen Wolf dat dieper gaat dan alleen actiescènes en romantiek. Het gaat ook over de strijd die tieners elke dag aangaan, omdat ze anders zijn dan anderen. Ook zie je hoe het is om dat geheim achter te houden. Het mooie aan de serie is dat ze moord en geweld niet verheerlijken. In plaats daarvan laten ze zien dat de bad guys niet vermoord hoeven worden, het maakt niet uit hoe erg hun daden waren.
De serie laat zien hoe het is om als tiener anders te zijn. Ook vindt de serie het niet erg om homoseksualiteit en diversiteit te laten zien op de camera. Er zijn genoeg belangrijke personages van verschillende huidskleuren en de serie vindt het niet lastig om de romantiek van een homoseksueel stel te laten zien. Dit zorgt er al voor dat dit een van de 5 redenen is waarom je Teen Wolf zou moeten kijken.
In de zes seizoenen, die momenteel op Netflix staan, wordt steeds meer uitgelegd over het vreemde stadje Beacon Hills. Elke keer dat de roedel denkt dat het niet meer slechter kan worden, of dat het eindelijk beter gaat worden, gaat het drastisch fout. Daardoor staan de tieners elke keer voor een nieuwe uitdaging waar zij de stad van moeten redden. Dit natuurlijk terwijl ze nog steeds goede cijfers halen en de mensen niet ontdekken wat zij eigenlijk zijn.
139949 2

Actiescènes

Er zitten gruwelijke actiescènes in de serie, waarin je helemaal wordt meegesleurd van de spanning. In deze actiescènes komen veel twists voor en als kijker zul je veel verraad tegenkomen. Het fijne aan deze actiescènes is dat ze niet de overhand krijgen op het verhaal, de balans is dus goed.
Teen Wolf heeft een goed voorbeeld gemaakt van actiescènes zonder gore. Je zult er geen bloederige onthoofdingen in zien, zoals bij Game of Thrones. Dat wordt de serie ook wel makkelijk gemaakt, aangezien hoofdpersonage Scott McCall weigert om te moorden.
Er zijn een paar actiescènes die op het juiste moment in slowmotion zijn gezet. Dit gebeurt dan bij de meest intense gedeeltes van een gevecht dat al lang doorgaat waarbij eindelijk de laatste klap wordt uitgedeeld, of juist het begin van een scène waarin een pijl voorzichtig wordt aangespannen en afgevuurd om een van de wolven te verzwakken. Dit is een van de 5 redenen waarom je Teen Wolf zou moeten kijken.
139950 1

Veel mythische wezens

De serie bevat veel meer mythische wezens dan alleen weerwolven. Dit maakt de serie heel interessant, omdat je er een gratis geschiedenislesje bij krijgt en het introduceren van mythische wezens steeds vernieuwing brengt in de serie. De manier waarop de mythische wezens worden geïntroduceerd en uitgelegd zijn ook vaak interessant.
Dit komt omdat het voor de personages vaak net zo'n mysterie is als voor de kijker, daardoor is het leuk om mee te kijken hoe dat mysterie zich in de loop van de serie ontrafelt. Het zijn ook mythologische wezens uit verschillende soorten mythologieën. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Anuk-Ite uit de Indiase mythologie, de Kitsune uit de Japanse mythologie en Berserkers uit de Noorse mythologie.
We leren steeds nieuwe wezens kennen waar we steeds weer nieuwe dingen over te weten komen, waardoor de serie interessant en spannend blijft. Dat is een van de 5 redenen waarom je Teen Wolf zou moeten kijken.
139956 1

Hechtenis aan personages

Het is makkelijk om gehecht te raken aan personages in deze serie. Scott McCall, gespeeld door Tyler Posey, is in het echt bevriend met zijn tegenspeler Dylan O’Brien, die in de serie zijn beste vriend Stiles speelt. De twee hebben in het echt samen gewoond met Tyler Hoechlin, die Derek Hale speelt. Dit zorgt ervoor dat het realisme van je scherm afspat, omdat je kunt zien dat de acteurs een echte band hebben.
Er is ook geen te kort aan krachtige vrouwen in de serie. Ondanks dat het hoofdpersonage een man is, zijn vrouwen er niet alleen maar als liefdesinteresses en moederfiguren. Ze zijn er ook omdat ze oprecht dingen te doen hebben in de serie en belangrijk zijn voor de loop van het verhaal
Door het mooie acteerwerk en de goede verhoudingen tussen de acteurs, raak je dus ook makkelijker gehecht aan de personages. Het zijn niet alleen de tieners waar je om gaat geven, ook bij de spanning om het leven van een van de volwassenen gaat je hart even sneller kloppen. Hierdoor wil je door blijven kijken tot op het laatste moment. Dat is ook waarom dit tussen de 5 redenen waarom je Teen Wolf zou moeten kijken staat.
139957 1

Komisch

Zelfs met een diep verhaal en veel actie, weet de serie de sfeer toch luchtig te houden. Stiles, gespeeld door Dylan O’Brien, is toch wel het meest komische personage. Hij is ontzettend sarcastisch en daarbij ook best wel ongemakkelijk. Hij is niet bang om tegen volwassenen in te gaan en hen in de maling te nemen.
Ook Shelley Hennig, actrice van Malia, neemt vanaf seizoen 4 een komische leiding in het verhaal. Als tienermeisje dat nog niet helemaal snapt hoe het leven in een mensenlichaam werkt, worden er veel grappen gemaakt die ook fijn en natuurlijk overkomen in de serie.
Vanwege de tussentijdse humor bij Teen Wolf, blijft de serie leuk om naar te kijken en houdt het de serie luchtig. Dat is de laatste op deze lijst van de 5 redenen waarom je Teen Wolf zou moeten kijken.

5 redenen waarom je Teen Wolf zou moeten kijken

Iedereen zou de serie een keer uit moeten proberen, aangezien er een leuk avontuur te beleven is met diepzinnige personages, interessante mythische wezens en er al genoeg seizoenen klaar staan om je urenlang mee te vermaken. Ben je al overtuigd om te gaan kijken? Alle zes de seizoenen staan op Netflix en je hebt nu 5 hele goede redenen gehad waarom je Teen Wolf zou moeten kijken.
Heb je nog geen Netflix abonnement? Dan hebben wij een artikel met redenen waarom dat een goed idee kan zijn.

Populair Nieuws